GeriHamilelikte Sağlık 5 Aylık Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 Aylık Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

5 Aylık Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde yaşanılan ağrılar endişeye neden olabilmektedir. Hamilelik döneminde görülen kasık ağrısının ise neden olduğu merak edilmektedir. 5 aylık hamilelikte kasık ağrısı normal mi, neden olur ve nasıl geçer? Hamilelik döneminde kasık ağrısı hakkında detayları derledik.

Hamilelik döneminde en fazla karşılaşılan ağrı türlerinden birisi de kasık ağrıları olarak ifade edilebilir. Kasık ağrıları hamileliğin her döneminde meydana gelebilen bir ağrı türü olarak ifade edilebilir. Genel olarak dördüncü ve beşinci aylarda görülmeye başlanan kasık ağrıları, hamilelik döneminde içerisinde oldukça normaldir. Ancak bazı belirtiler ile birleştiği zaman ciddi sorunlara da yol açabileceğini söylemek mümkündür.

5 Aylık Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal mi?

Kasık ağrıları hamileliğin ilk dönemlerinde görülmeye başlanır. Genel olarak ise rahmin büyümeye başlaması ve kanlanmada meydana gelen artış ağrılara neden olmaktadır. İlerleyen aylarda ise devam eden kasık ağrılarının nedenleri değişiklik göstermektedir. Ağırlığın artması ve bağların gerilmesi kasık ağrılarının oluşmasına neden olabilmektedir.

Çoğunlukla fiziksel değişimlere bağlı olarak meydana gelen kasık ağrısı çoğu zaman normal olarak nitelendirilse bile bazı ciddi sorunlara bağlı olarak da meydana gelebilmektedir. Düşük tehlikesi de kasık ağrılarının nedenlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Ancak düşük tehlikesi ile oluşan kasık ağrılarına vajinal kanamanın da eşlik ettiği bilinmektedir. Her iki belirtinin de olması durumunda hiç vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekmektedir.

Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur?

Hamilelik döneminde ilk aylardan itibaren görülmeye başlanan kasık ağrısı özellikle dördüncü ve beşinci aylarda daha yoğun bir şekilde kendini gösterir. Hamilelikte görülen kasık ağrılarının farklı etkenlere bağlı olarak görüldüğü de söylenebilir. Hamilelik döneminde görülen kasık ağrıları genel olarak normal olarak değerlendirilmektedir.

Ancak idrar yolu enfeksiyonu veya düşük tehdidi gibi ciddi sorunlar da hamilelik döneminde kasık ağrısına yol açabilmektedir. Devam eden ağrıların olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Erken doğum nedeniyle de kasık ağrıları oluşabilir. Ancak bu nedenle başlayan kasık ağrıları ritmik karakterli olarak ifade edilebilmektedir.

Hamilelik Döneminde Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde görülen kasık ağrısının her ayda olduğu gibi beşinci ayda da görülmesi mümkündür. Hamilelikte kasık ağrısı olması durumunda bol bol sıvı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda ağrıların görüldüğü dönemde yatak istirahati yapılması da gerekmektedir.

Hamilelik döneminde görülen kasık ağrıları, yatak istirahati ile hafifleyebilir. Ancak geçmeyen, sürekli devam eden kasık ağrılarının olması durumunda mutlaka bir hekime danışılması gerekmektedir.

False