GeriEtkinlikler 18. İstanbul Caz Festivali Başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

18. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

18. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

İstanbul'un kalbi cazla dolacak!

18.si düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 40’ın üzerinde konser ve 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı ile İstanbul’u caza doyduracak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen festival, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konserler bu yıl Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon ve The Marmara Esma Sultan gibi klasikleşmiş mekanların yanı sıra ilk defa bir konser mekanı olarak kullanılacak olan Tersane Sahnesi ve Santralistanbul Kıyı Amfi’de sahnelenecek.

İstanbul Sokakları Tünel Şenliği’ne Sahne Olacak

İstanbul Caz Festivali'nin, geçen sene ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören etkinliği Tünel Şenliği’nin ikincisi, festivalin ilk hafta sonu, geçtiğimiz yıla göre daha da kapsamlı programıyla, müzikseverlerle buluşacak. 2 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Tünel Şenliği'nde, Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra Beyoğlu, Şişhane, Galata, Asmalımescit bölgelerinde sokaklarda ve birçok farklı mekânda gerçekleştirilecek konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler, ikramlar ve etkinliklerle, “festival içinde festival” geç saatlere kadar devam edecek.

Festivalin bu yılki yeni ve en ilginç etkinliklerinden biri ise adını yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson’un grubu e.s.t’ye ait bir albümden (Strange Place For Snow) alan “A Strange Place for Jazz – Caz için Farklı Bir Yer” başlıklı gece olacak.

Festival kapsamında 9 Temmuz Cumartesi akşamı Haliç’te yer alan tarihi tersanede gerçekleşecek bu özel konserde yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caz müziğine yeni ufuklar kazandıran dünyaca tanınmış üç grup arka arkaya sahne alacak. e.s.t. grubunun basçısı Dan Berglund’un yeni grubu Tonbruket, Arto Tunçboyacıyan’ın konuk sanatçı olacağı İlhan Erşahin’in projesi “Love Trio” ve ünlü fusion grubu ile caz dünyasının iki yıldız ismi Bill Evans ve Randy Brecker’la Medeski Martin & Wood’u aynı sahnede buluşturacak Soulbop konserlerinin yanı sıra gece boyunca farklı aktiviteler ve ikramlarla Tersane Sahnesi, caz severler için vazgeçilmez bir festival mekânına dönüşecek.

18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziran Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, Biletix satış kanalları ile İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane) temin edilebilir. 

False