Ahkam kesme

Beşiktaş'ın yaptığı bomba transferler daha imza atmadan karalanmaya başladılar.

Neymiş Ocak ayında yapılan transferler işe yaramazmış vay efendim yaşı geçmiş vay iyi oyuncu olsa kulüpleri satmazmış falan filan. Yok ya. Nereden biliyorsunuz. Müneccimmisiniz.
 
İnanın yazılı ve görsel basında bu haberleri gördükçe/duydukça içim acayip sıkılıyor. Ya bi durun be arkadaş. Gelen isimlere bir bakın. Bu Beşiktaş yönetiminin çok büyük bir başarısıdır. Guti ve Quaresma'yı gidin Afrika'ya orda bile tanırlar. Ama yok, bizim ülkede bazı kendini bilmezler hemen kariyerin dibinde, yaşlı, alemci vs. benzetmesi yaparlar. İyide seni kim tanıyor be adam. Sen kimsin de dünyanın en iyi kulüplerinden gelen kariyerleri başarılar içinde geçmiş bu futbolcuları eleştirebiliyorsun. Seni kim tanıyor. Kabadayı ağzıyla yaptığın yorumlara kaç kişi katılıyor. İsmin olmasa televizyon yorumculuğunu ancak seyrederken görebilirsin. Ayıptır ya gerçekten ayıptır yapmayın.

&n bsp;
Ocak ayında yapılmış iki transferden bahsedeceğim. Biri Federico Giunti diğeri Fabian Ernst. Giunti' nin geldiği dönemde Beşiktaş şampiyon olmuştur. Ya Ernst. Ernst'i bilen bilir. Geldiği günden beri oynadığı futboluyla tüm futbolseverlerin gözüne girmiş bir oyuncudur.

Ocak ayında transfer yapılmazmış. Bu eleştiler tamamen sallamadır. Hiçbir dayanağı yoktur. Bu "doğmamış çocuğa don biçmektir." İkinci yarı bir başlasın bakalım. Önce bir görün. Sonra kötüyse yerden yere vurun. Ya iyi transferlerse? O zaman ne yapacaksınız. Çıkıp özür dileyecekmisiniz, biz haksızlık yapmışız sizlere affedin diyebilecekmisiniz. Söyleyim yok diyemezsiniz. Sizin gibi kariyerli, sizin gibi tüm dünyada tanınan yorumcular kendilerini küçük düşürüp de, özür dileyemezler. Özür dilemek insanı küçültmez, aksine yüceltir ama siz bunu da bilmezsiniz.
 
Ara transferleri yazıyorum. Bakalım kariyerleri nasılmış. Sizleri yazamıyorum çünkü tek satırlık bir yazı olmaz.
 
Manual Fernandes : Benfica'da futbola başladı. 2006 da Porsmouth'a kiralandı. Devre arasında Everton' a kiralandı. 2007 yılında 18 milyon euro karşılığında İspanya'nın Valencia kulübüne satıldı.
Hugo Almeida : Futbola Portekiz' in Naval kulübünde başladı. 2003 yılında Porto' ya tansfer oldu. Porto' nun ardından 2006-2007 kiralık olarak Werder Bremen' e tansferler oldu. Daha sonra Bremen' le 4 yıllık sözleşme imzalayan Almeida, oynadığı 177 maçta 63 gol attı.
Simao Sabrosa : 31 Ekim 1979 Portekiz doğumlu. Sporting Lizbon' un alt yapısında yetişti. 1999 yılında 15 milyon euro karşılığında Barcelona' ya transfer oldu. İki sezon oynadığı Barcelona' dan sonra 12 milyon euro karşılığında Benfica' ya ülkesinde döndü. Benfica' da başarılı geçen 3 sezonun ardından 2007 yılında 20 milyon euro karşılığında Atletico Madrid' e transfer oldu. 31 yaşındaki başarılı oyuncu kaptanı olduğu Madrid' de n Beşiktaş'a sadece 900 bin eoru karşılığında tansfer olmuştur. 1998 yılından beri Portekiz Milli takımda da oynayan Sabrosa, 78 karşılaşmada takımı adına 21 go kaydetti.
 
Bu ülkede birileri yukarı çıkarken birileri onları ayağından tutup aşağı çekerler. Bakın Trabszonspor'a. İlk yarıyı açık ara lider bitirdiği için haklarında denilmeyen kalmadı. Yapmayın. Kıskanacağınıza sizde yapın.
 
Ahkam kesmek kolay. Bağcıyı dövmek de kolay ama, üzüm yemek varken ne gerek var sopaya. Ben siz değerli büyüklerimin aksine bu oyuncuların Beşiktaş'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yönetimi bu başarısından kutluyor tüm camiaya hayırlı olsun diyorum.
 
Bu ülkede birileri
 
(27 Aralık 2010 pazartesi günü kaybettiğimiz büyüğümüz Ahmet ESİN' e tanrından rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ruhun şad mekanın cennet olsun büyük Beşiktaş' lı)
 
Yazarın Tüm Yazıları