Ağzımın içi simsiyahmış

RUMUZ: LA VITA E BELLA...

Kuzenim benimle ilgili bir rüya görmüş. Rüyasında nişan hazırlıkları yapıyormuşum, sevdiğim kişiyi ailemle tanıştırmışım, planlarımı anlatıyorumuşum. Ama ağızımın içi ve dişlerim simsiyahmış. "Çok güzel giyinmiştin ama ağzının içi simsiyahtı" diyor.



YORUM: Rüyada görülen diş, savunma ya da saldırganlık duygularını veya güç kaybını sembolize eder. Birlikte olduğunuz veya platonik olarak sevdiğinizi belirttiğiniz kişiyle ilgili duygularınızdan, kuzeninize bahsettiyseniz (ki belli ki bahsetmişsiniz), kuzeniniz bu konuşma sonrasında bu tür bir rüya görmüş olabilir. Sanırım konuyu ailenize açmanız ya da bu kişiyi ciddi bir ilişkiye yönlendirmeniz sizin için çok kolay olmuyor. Bu durumu kuzeninizle de paylaştıysanız, ilişki nedeniyle yaşadığınız zorluklar ve güç kaybınız, kuzeninizin rüyasına siyah dişlerle yansımış olabilir. Yani korkulacak birşey yok, rüyanız günlük olayların etkisinde görülmüş rastlantısal bir rüya.

Rüyada hapse girmek

RUMUZ: PINAR

Ablam beni rüyasında görmüş. Hapse giriyormuşum ve ikimiz de hüngür hüngür ağlıyormuşuz.



YORUM: Rüyada görülen hapishaneyle ilgili yorum yapmadan önce, son dönem yerli veya yabancı dizi yayını yapan kanallarda ön plana çıkan, hapishane yaşamını ön plana çıkartan popüler dizileri seyredip seyretmediğinizi bilmem daha iyi olurdu. Şayet bu tür yayınlar seyrediyor ya da okuyorsanız, ablanızın rüyası bu duruma bağlı olabilir.

Böyle bir durumun olmadığını düşünürsek ise, rüyada görülen hapishanenin, kişinin suçluluk duygusu veya kendisini sınırlanmış hissetmesine yol açacak koşulların varlığına dikkat çektiğini gözönünde bulundurarak, son günlerde gerçek yaşamınızda başınıza gelen bir olay nedeniyle yaşadığınız suçluluk duygusunu ya da içinde bulunduğunuz veya içerisine gireceğiniz hareket kabiliyetinizi kısıtlayıcı durumların varlığını bilen ablanızın sizin köşeye sıkıştığınıza dair düşünceleri rüyasında kendini bu şekilde ifade etmiş olabilir sanırım diyebilirim. Yani korkacak bir durum yok, rahat olun.
Yazarın Tüm Yazıları