Adamı dünyaya geldiğine pişman eder

SİZE demokrasinin beşiği, güneş batmayan imparatorluk olarak nitelenen İngiltere’nin başkenti Londra’dan yazıyorum.

Burada insanlar özgür, dilerse Hyde Park’a gidip Kraliçe’ye ve ailesine veya hükümet yetkililerine her konuda söz söyleyebilir. Serbesttir ve cezası yoktur. Trafik polisi Başbakan’a veya Kraliçe’ye trafik cezası keser, karşılığında o polis kahraman olur.

Fakat IRA lehinde bir köşe yazarı yazı yazsın, bir bilim adamı IRA’yı övsün veya sokaktaki bir vatandaş IRA’nın renklerini ifade eden bir rozet taksın emin olun o kişi dünyaya geldiğine pişman olur. Mahvolur. Kim olursa olsun hiç fark etmez.

Demokrasi IRA söz konusu olduğunda biter. IRA’yı öven kişi faili meçhul olur. O kişinin akıbetini kimse sorgulamaz, sorgulayamaz.

Nevruz kutlamalarında İstanbul’da Türk bayrağı yakılmış. Nerede Vali, Emniyet Müdürü?

Nerede devlet? Nerede halk? Emin olun kahroluyoruz.

Bu kadar mı aciziz?

Bu çapulcularla neden baş edemiyoruz?

Nerede güvenlik güçleri? Nerede köşe yazarları!Nejat KÖSE

Sanatçı koroları da sizlere ömür TRT’de

AKP’nin çağdışı uygulamasını sizinle paylaşmak istedim. Ben TRT sanatçısıyım. AKP sanata ve sanatçıya olan kinli tutumunu TRT’de de göstermeye başladı efendim. Cumhuriyetin kurulmasından sonra büyük önder Atatürk’ün izniyle o zamanlar radyo bünyesinde kurulan korolar TRT bünyesinde artık kapatılıyor. Safiye Ayla, Muzaffer Sarısözen, Nida Tüfekçi, Özay Gönlüm, Arif Sağ, Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Ziya Taşkent gibi yüzlerce isimden günümüze kadar gelen gelenek, maalesef bitirilmeye çalıyor... Bununla ilgili yasa tasarısı şu an Meclis’te; yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Tasarıya bununla ilgili metin eklediler.

Aydın görüşlü sanatçıların ve medya mensuplarının bu çağdışı uygulamaya karşı gösterilecek dirence ihtiyacımız var... Maalesef artık her şey ellerinde, bizim tek umudumuz, çağdaş ve cumhuriyetçi yazarlar... Sanat ve sanatçı adına yalvarıyoruz. Lütfen bu konuyu gündeme getirerek bize yardım ediniz.

Arslan AKBEL

Toprağı ve çimi betona gömmek

KARTAL, Atalar sahilinde oturuyorum, içimi sızlatan bir olayı yazarsam belli bir kesim uyanır.

Caddebostan-Tuzla sahilinin deniz tarafındaki tüm kilit taşların üzerine dümdüz beton atıyorlar; çimler yok ediliyor. Toprak ve çim betona yenik düşüyor. Yeşil adeta yok ediliyor. Peyzaj çalışması yapıyoruz adı altında... Sabah yürüyüşünde en az 30 kişiyi durdurup yapılan çalışmayı şikáyet etmemiz ve duyarlı olmamız gerektiği konusunda uyardım. İnanın ancak iki kişi duyarlılık gösterdi, diğerleri ’çalışıyorlar bize mi düşer?’ gibi sözlerle geçiştirdiler. Ben bir muhatap bulamadım. Seçimler geliyor ya; peyzajcı, betoncu, nakliyeci, çimentocu vs. herkes payını alıyor.

Ebru SAKARYA

TSK’yı yıpratmak amaçlı

EVET orduyu yıpratmaya çalıştıkları çok açık. Bizi biz yapan, bizi bir arada tutan değerlerimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Biz Türk milleti, Atatürk’ü çok çok seven, vatanını çok seven, ordusuna sonuna kadar güvenen insanlarız. Bu adamlar ’Ne mutlu Türküm diyene’ bile diyemeyen insanlar.

Bütün değerlerimizi elimizden almaya çalışıyorlar.Aydan AYDIN

Bunlar Harp Okulu adayları mı

BİR tanıdığımın oğlu Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde okuyor. Orada ’abilerin evleri’nde kalan arkadaşları var. O ’abiler’ onları Harp Okulları’na girmek üzere hazırlıyorlarmış. Yani F.Gülen’in dediği gibi sızıyorlar, yavaş yavaş... Bu mutlaka daha önce de olmuştur. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in, futbol ve bilgisayar siparişlerinden vakit bulup, bu konularla da ilgilenmesi gerekmiyor mu?Z.K.

Muhsin Ertuğrul’un yıkılmasına eylem

ARALARINDA Ercan Karakaş, Oktay Ekinci, Türkan Saylan, Nazan Moroğlu, Müjde Ar, Nedim Saban, Tarık Akan, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Şevval Sam, Rutkay Aziz, Şerif Gören, Nur Sürer gibi sanatçılar ile çeşitli sanat ve kültür örgüt ve vakıf temsilcilerinin açıklamasından: "Büyükşehir Belediyesi’nin ’Kongre Vadisi Projesi’, kentsel dönüşüm adına aydınlanmanın onurlu mekanlarını ortadan kaldırmayı öngörmektedir. Çağdaş sanatımızın belleğini ve anılarını yok etmeye aday böylesi bir dönüşümün ise ileriye değil geriye gitmek olacağını umursamıyorlar... İşte bu aymazlığa karşı, etkin direnişimiz ve kararlı güçbirliğimizle AKM’yi yıktırmadık. Karanlığı sanatla aydınlatmak için, insanı insana insanla anlatmaya devam edebilmek için yıkım emri bekleyen kepçelere ’dur’ diyelim! 27 Mart (perşembe) Dünya Tiyatrolar Günü’nde; saat 12.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde... Durmak yok, aydınlığa devam."

Psikolojimiz bozuldu

DÜNKÜ ’Gene o ünlü hakim-savcılık sınavı’ yazısı üzerine birçok okurumuzdan ’tepkiler’ yağdı. Sınav dolayısıyla ne kadar mezun sıkıntı yaşamış. Bunlardan bir örnek Burçak Murat’tan."Bizler kaç senedir çok mağdur ediliyoruz. Mağdur olmak kendimizle kalmıyor, ailelerimize bile sıçrıyor. Hakim savcı olmak isteyen binlerce genç bu sınavlar ve sınavlara dair açılan davalarla birlikte psikolojisini mahvetmiş durumda. Bu sınavlara dair yapılan siyasetin üzerimizden yürütülmesine karşıyız. 8 aydır bir bekleme sürecindeyiz ve buna dair haberler inanın bir sonuca bağlanmasa da bizi sevindiriyor. Kazanan tüm arkadaşlarla haberinizi paylaştık ve bunun bir kez daha gündemde tutulması için sizden rica ediyoruz."
Yazarın Tüm Yazıları