Acıyorum acıların seni üzen şekline

Başlıktan da gözünüzün bir yerlerden ısırdığı üzere yeni şarkılarla dolu bir Serdar Ortaç albümü daha yazla birlikte coşarak coşarak geldi.

Haberin Devamı

Ortaç’ın “Ray” adlı albümünde tam 16 şarkı var.
Coşma hali o bakımdan yani.
Elalem single, maxi single filanla yetinirken Ortaç’ın raydan çıkıp 16 şarkıyı bu devirde remikssiz filan paketleyip sunması -kendisini sev ya da terk et- takdir ötesi...
Şimdi bu albümden hangi şarkısı daha çok tutar, hangisi dillere pelesenk olur, hangisi arabalarda bangır bangır dinlenir bilemem, ama bu yeni şarkılarda göze çarpan en yeni Serdar Ortaç özdeyişlerini şöyle bir toparladım.
Bunlardan biri mutlaka barlarda yüksek volüm söylenecektir.
Söylerken yakaladıklarıma Ortaç’ın tüm albümlerini -ister ceza ister hediye niyetine- vermeyi düşünüyorum.
Şimdi buyrun yeni Serdar Ortaç şarkılarındaki özdeyişlere:
-Acıyorum acıların seni üzen şekline (“Ray”)
-Daha sıkı kazı diyorsan, silecek adam çok (“Üzecek Adam Çok”)
-Daha iyi kadere çalış! (“İstediği Gibi”)
-Güneş kadar sıcak tenin gibi sepserinim (“Gücüm Yok”)
-Kavuşamadık ama deli dolu gezdik (“Dileğim Aşk”)
-Sana dokunmak için kalpte uyudum (“İşe Yaradı mı”)
-Taş bile olsa kanar, dokusu kadar (“Su akar yolunu bulur”)
-Adını kalbime yaz, silinmesin (Bu da “Aklından Neler Geçiyordu” şarkısından. Tarkan’ın aynı adlı şarkısına bir gönderme olabilir mi?)

Haberin Devamı

NOT: Serdar Ortaç’ın albüm için çektirdiği fotoğraflarda giydiği “Scarface” tişörtü dikkat çekici. Belli ki bu ünlü filmi çok seviyor Ortaç ya da Al Pacino’nun canlandırdığı hırslı Tony Montana karakteri idolü filan.
Bir gün ansızın Reina’da rastlaşırsak sorarım artık...

En son neler oldu

-ONLAR GELMEDİ, BİZ BİZE KALDIK
Sofa Oteli’nin tepesindeki Frankie’de bir parti verildi. Mekanın müzik direktörü Sezen Aksu’nun ve Tarkan’ın partiye iştirak edeceği söylendi.
Ama bu söylentiler kof çıktı. Parti, İstanbul eğlence aleminin bildik insanlarıyla gayet “biz bize” geçip gitti.
-NOVO ETKİSİ
Asmalımescit’in küçük barı Novo, bir dönem Otto’nun yaşadığı parlak dönemi yaşıyor bugünlerde.
Hem Asmalı’daki mekan dolup taşıyor hem de Novo’cular başka mekanlara konuk oluyor. Geçen salı mesela Anjelique’te bir Novo gecesi yapıldı.
Levent Özçelik DJ kabininde her zamanki gibi güzel çaldı. Gel gör ki Novo’nun bohem toprağıyla Anjelique’in kimyası pek uymadı.
-NAR PERA’DA COM.TR PARTİSİ
Asmalımescit’teki Flavio’da kendi halimizde sosyalleşirken, bir de baktık iki adım ötedeki Nar Pera’da heyecanlı kalabalık var. “Peki ama kim bunlar?” tadında yaklaşınca görüldü ki, bu kalabalık bizim topraklardan. Hurriyet.com.tr ekibi o gece partilemeye karar vermiş. Artık Hürriyet’te yazılı ekip/sanal ekip ayrımı kalktı ve hepimiz tek bir karma çatı altında Hürriyet Dünyası olduk ya; o yüzden com.tr partisine dalıvermem kaçınılmaz oldu.

Haberin Devamı

Bu istekler cidden ilginçmiş

Yabancı şarkıcı ya da grupların kulis istekleri haberlerinden gına geldi.
Ama 8 Eylül’de İstanbul’da konser verecek Red Hot Chili Peppers’ın istekleri gerçekten üzerinde konuşmaya değer.
Çünkü grup elemanları aile-çocuk ve meditasyon odası talebinde bulunmuş. Ayrıca bu odalarda canlı ağaç bulunmasını rica etmişler.
Bir de kulislerinde kullanılan eşyalarda deri ya da plastik görmek istemediklerini söylemişler... Bu çevreci, spritüel ve huzurlu isteklere bakılırsa rock’çıların o eski uyuşturucu-seks tutkunu, salaş ve serseri imajları çok gerilerde kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları