5 “dakkada” değişir bütün işler

Haberin Devamı

Burası Türkiye. Elin Avrupalısı’nın bir ayda yaşadığı gündemi 24 saatte, Fiyord’larda yaşayan bir Norveçli’nin gözlerini fok balığı gibi açtıracak gündemi, 5 dakikada tüketiriz biz bu coğrafyada.
Burası Türkiye. Adaletimiz, iki kez verdiği beraatı, müebbette çevirir. Aynı adalet sistemi, 37 canın diri diri yakıldığı bir davanın sanıklarına, zaman aşımından “öptüm canım, byee” çekiverir.
Burası Türkiye. Hayat hızlı akar burada. Bugün başladığın inşaat, yarın bitiverir. Dün gördüğün tarihi eser bir kıvılcımla yok olur, yerinde ansızın bir gökdelen bitiverir.
Karılarımızı döverek, kızlarımızı söverek severiz. Ayrılmayız. Boşanmayız. Bu uğurda gerekirse öldürür, namusumuzu temizleriz. Kadın çalıştırmayı sevmeyiz. Yapılacak bir iş varsa biz yaparız. Boşta gezip, kahvehanede pişpirik oynuyorsak Bize layık iş olmadığındandır. Burası Türkiye, anaerkil büyür, ataerkil yaşarız.
Gazetelerimiz haftalık çıkarmış çok eskiden. Sonraları günlük yetmez olmuş. Şimdilerde haber portallarının müptelasıyız. Çünkü burası Türkiye. 5 dakkada değişir bütün işler.

Haberin Devamı

İzmir’in mandalina davası beraatla bitti!
Kendi halinde yaşayan, az biraz eğlencesine, rahatına düşkün bir büyük şehrin, namusuyla çalışan belediye başkanını çete lideri ilan ediveririz. Yaverleri de çete üyesi oluverir otomatikman. 633 gün boyunca mandalina yolsuzluğundan suçladığımız çeteyi bir günde beraat ettiririz.
Hiç bir kararımızın arkasında durmaz, ağzımızdan çıkan söze başta kendimiz güvenmeyiz. Sözümüz senettir hesapta, biz nasılsa her şeyi ahbap-çavuş ilişkilerimiz ile hallederiz.
Düşünce özgürlüğünün en güçlü savunucuları biziz. Bizden başka biri düşüncesini söyleyecek olursa en başta gazetecileri içeriye buyur ediveririz.
Rüzgar ne yönden eserse o tarafa yatırırız ipek saçlarımızı.
Dizilerle avuturuz gönlümüzü.
Hiç bir şeye şaşırmadan... Yaşar gideriz.

5 “dakkada” değişir bütün işler

Antonius ve Kleopetra, Tepekule’de!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonun en beğendiğim oyunlarından biriydi. Bu sezonda da rüzgarı dinmedi. 23 Nisan - 10 Haziran 2012 tarihlerinde Londra Olimpiyatları’nın bir bölümü olarak düzenlenen ve Shakespeare’nin 37 oyununun 37 değişik ülke tarafından sahnelendiği Shakespeare’s Globe’s 2012 International Shakespeare Festivali’ne  Türkiye’yi temsilen davet edildi, seyirci karşısına çıktı. Shakespeare’nin en ünlü oyunlarından olan Antonius ile Kleopatra’da Haluk Bilginer Zerrin Tekindor, Mert Fırat, Evrim Alasya, Zeynep Alkaya gibi usta isimler sahne alıyor. Bu nefis oyun bugün ve yarın Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezi’nde sahneleniyor. Biletler biletix’te, Tepekule gişesinde ve Pan Kitapevi’nde. Kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

5 “dakkada” değişir bütün işler


Aramıza bir dünya vatandaşı katıldı

Hayat bu kadar umutsuzken buralarda, yine de sevdiklerimden gelen doğum haberleri mutlu ediyor beni. Sevgili Berna ve Deniz Sipahi, Atlas’a kavuştular. İsmi gibi kocaman kıtalar aşan, sınır tanımayan bir dünya vatandaşı olarak, sağlıkla ve mutlulukla büyümesi tüm dileğim.

Yazarın Tüm Yazıları