25 misli maaş farkı olur mu

TBMM Başkanı Şahin’i, Adıyaman’da TEKEL işçileri protesto etmiş. Valilik’de basın mensuplarıyla görüşen Şahin, milletvekili maaşlarıyla işçi maaşlarını kıyaslayan soru için gazeteciye, ”Milletvekili maaşları ve özlük hakları anayasa ile belirlenmiş ve buna kararı %90 halk vermiştir. Siz genel yayın yönetmenlerinizin maaşlarını milletvekili maaşlarıyla kıyaslayın” demiş.

Haberin Devamı

Milletvekili maaşlarının milletin vergilerinden ödendiği gerçeği herhalde sayın Başkan’ın dalgınlığına denk geldi. Oysa, gazete patronları, çalışanlarına doğaldır ki ‘teşvik eden’ maaşlar verirler. Sayın Şahin’in önerdiği ‘mukayese’ elmalarla-armutların karşılaştırmasıdır. Unutulmasın ki, ‘asgari ücret’, miletvekili maaşının 25’de biridir. Bu oran gelir dağılımının eşit olmadığı ülkelerde görülür. Ama bu oran çoğu ülkede böyle değildir, en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında yaklaşık 8 kat vardır.  ? Metin ALTAY

Esnafa 30 maddelik masal paketi

BAŞBAKAN tarafından kamuoyuna duyurulan ‘Esnafa Destek Paketi’ içeriğine LDP Genel Başkanı Cem Toker’den tepki gösteriyor. Toker, paketin uygulamada esnafa bir kolaylık getirmeyeceğini ve esnafın esas sorunlarına çare olmadığını, esnafa gerçekten destek oluncaksa önce devletin elini esnafın cebinden çekmesi gerektiğini” söylüyor.
“Bekara eş boşamak kolaydır” misali insanı kahkahaya boğan “her işverenin ilave  bir işçi alarak” işsizlik sorununu çözmeye çalışan Başbakan’ın hayatının herhangi bir döneminde işveren olup olmadığını merak ettiklerini belirtten Toker Başbakan’ın bu fikri ile ‘Nobel Ekonomi’ ödülüne aday gösterilebileceğini, bu fikrini ABD seyahatinde de dile getirerek işsizlik ile boğuşan Obama yönetimine de yol göstermesini öneriyor.
Toker “Daha geçen hafta, yıllık geliri 1.6 milyar TL olan Oda’ların 300 bin esnafı 25 milyon TL’lik aidat borçlarından dolayı icraya verirken, bu hafta böylesine boş bir paketin esnafın dertlerine çare gibi sunulması tam bir komedidir” diyen Cem Toker esnafın gerçek sorunu, bilhassa bu ekonomik krizde, nakit sıkıntısı ve devletin 26 farklı vergi, pul ve harç ile esnafın kazancına ortak olmasıdır” diyor.
Esnafı rahata kavuşturup, ekonominin lokomotifi yapacak politikaları Liberal Demokrat Parti’nin 16 yıl önce programına aldığını ve bu politikalar arasında küçük esnafa gelir vergisi, stopaj, muhtasar gibi muafiyetler olduğu gibi, esnafın odalara uyeliklerine de gönüllülük sistemi önerildiğini vurguluyor.
Cem Toker, AKP hükümetini esnafın sorunlarına çare bulmak için içi boş, popülist, hatta ‘emek sömürüsü’ gibi Marksizmi andıran söylemler geliştirmek yerine esnafın kazancını cebinde bırakıp, kaşıkla verir gibi yapıp, kepçe ile geri almamaya davet ediyor.

Haberin Devamı

KISA...KISA...

Haberin Devamı

?  YENİMAHALLE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ankara merkez ve taşra ilçeleri ilköğretim ve orta öğretim okulları öğrencileri için bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Hayallerimle Oynuyorum III” yarışmasında finale kalan 202 proje, ANKAMall AVM’de 20-21 Nisan günlerinde sergilenecek.

Yazarın Tüm Yazıları