17 yaşındayım diz kapaklarımda ağrılar inanılmaz

Sevgili Güzin Abla, ben 17 yaşında bir genç kızım. Ancak beni çok üzen bir sorunum var.

Haberin Devamı

Ben bir konfeksiyon atölyesinde çalışıyorum ama, sağ bacağımın diz kapağında müthiş bir ağrı oluyor. Bu ağrı zaman zaman sol bacağımda da hissediliyor. Bu öyle sıkıntılı bir ağrı ki, hayata küsmeme neden oldu. Genellikle geceleri uyuyamıyorum. Gündüzleri ise çalışmama engel oluyor.
Ben Denizli’ de yaşıyorum. Burada hastaneye gittim. Filmler çekildi. Ağrı kesiciler verdiler. Ama bir yararı olmadı. Bir de üstelik bu ilaçlar yüzünden midem rahatsızlandı. Acaba bana bir yardımda bulunabilir misiniz? Öylesine umutsuzum ki, ne önerirseniz yapmaya hazırım.
RUMUZ: MUTSUZ

Ah benim canım kızım, bu genç yaşta bu tür ağrılar çekmen, tabii ki seni perişan etmiştir. Bilmem sana MR’dan ya da daha ileri araştırma yöntemlerinden söz etmediler mi?

Yine de yapılan tahliller sonunda endişe verici bir şey çıkmamış anlaşılan. Bu yüzden endişe etmemelisin. Ama tabii ki ağrı kesiciler, tedavi sayılmaz. Bu gencecik ya<şta, tıbbın="" bu="" kadar="" ilerlediği="" bir="" çağda,="" ne="" diye="" ağrı="" çekip="" duracaksın.="" belki="" romatizmal="" ağrılar="" olabilir="" bunlar="" ya="" da="" kireçlenmeye="" bağlı="" olabilir="" ama="" bence="" ankara’ya="" hacettepe="" hastanesi’ne="" ya="" da="" İzmir’e,="" 9="" eylül="" hastanesi’ne="" gidip,="" ortopedi="" bölümüne="" başvursan="" iyi="" edersin.="" burada="" bir="" süre="" araştırma="" yapılır,="" diz="" ağrılarının="" nedeni="" ortaya="" çıkartılır.="">

Gençlerde büyüme çağında kemik ağrıları da görülebilir. Ama ben yine de iyi bir araştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Babası dayısının kızını gelin almak için söz vermiş

Sevgili Güzin Abla, 8 aydır süren bir ilişkim var, erkek arkadaşımı delicesine seviyorum, ciddi düşünüyoruz fakat babası dayısının kızını gelin almak istiyor. Benimle tanışmadan önce annesi gezme amaçlı dayısına götürmüş sevgilimi. Eve geldikten sonra ailesinin niyetini anlamış. Fakat o, “Sevmiyorum, evlensem de senden kopamam” diyor. Babasını nasıl ikna edeceğini bilmiyorum. Doğulu olduğu için “Büyükler ne derse o olur” diye düşünüyor.
Kendi ailemi feda edip de ona kaçamam, intihar etmek istedim, yapamadım. Tek engel babasının dayısına söz vermiş olması, cayarsa millete rezil olmasıymış. Babasıyla yüz yüze konuşsa ya da dayısının kızına durumu anlatsa olay çözülür mü? 
RUMUZ: BİR SÖZ UĞRUNA

Kızların ailelerine karşı gelememelerini bir yere kadar anlıyorum da, genç erkeklerin bu devirde böyle aile baskısına karşı çıkamayıp, sevmedikleri biriyle evlenmelerini aklım almıyor.

Burada bir de akraba evliliği söz konusu ki, akıl alacak gibi değil. Bir ilişki için 8 ay hiç de fazla değil. Kafana koyarsan, onu çabuk unutursun. Belli ki bu genç adam, ailesi ne derse onu yapacak, seni de kolaylıkla harcayacak.

Yazarın Tüm Yazıları