10 bin Türk, 6 biner Euro’yu verdi, ultra lüks tatili seçti

ULTRA lüks turlara bu yıl Nobel ödüllü Orhan Pamuk ile yazar arkadaşı Kiran Desai’nin Calangute Beach’teki tatil görüntüleri damga vuruyor.

Fiyatları 2 bin Euro’dan başlayıp, 6 bin Euro’ya kadar uzanan ultra lüks turlarda talebin Orhan Pamuk fotoğraflarının yayınlanmasının ardından Hindistan’ın Goa sahillerine yöneldiğini söyleyen Baracuda Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, “Bora Bora, Kenya, Havai, Fiji Adaları’na yönelik organize edilen bu ultra lüks turlara katılan Türkler’in sayısı, krize rağmen 10 bini buldu” dedi. 2008 yılında sadece 25 kişinin, 2009’da da 50 kişinin tercih ettiği Goa, bu sezon alternatif turların gözdesi oldu” dedi.
Rezervasyon 92’ye çıktı
Şu ana kadar Goa’ya yapılan rezervasyonlarının sayısının 92’ye ulaştığını söyleyen Polatoğlu, şunları söyledi: “Orhan Pamuk ve arkadaşının resimleri çıkmadan önce 2010 başında sadece 4 çift göndermiştik. Şimdi ise tanıtıma ve duyuru yapmaya gerek kalmadan en fazla satışı Goa’ya yapıyoruz. Goa, daha çok balayına çıkmak isteyen yeni evli çiftler ile romantikler tarafından tercih ediliyor. Biz daha önce Goa için bir çok tanıtım kampanyası yaptık. Ama hiçbiri Orhan Pamuk’un fotoğrafları kadar etkili olmadı.”
En ucuz ya da en lüks
Global mali kriz döneminde talebin sadece düşük fiyatlı turlara değil, yüksek fiyatlı ultra lüks özel turlara da kaydığını söyleyen Cem Polatoğlu, “Özellikle tek şehir turları hareketliliğini sürdürüyor. 6 bin Euro’luk Bora Bora, Kenya, 3 bin 500 Euro’luk Havai, 2 bin Euro’luk Fiji Adaları gibi ilkel kabileleri de kapsayan bu dalış ve foto safari turlarında herhangi bir düşüş gözlenmiyor. Aksine artış yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl organize edilen turlara katılanların sayısı 10 bini buldu. Buna karşın, fiyat aralığı orta düzeyde olan turlar ise talep görmüyor” diye konuştu. Goa’ya tur organizasyonu düzenleyen VIP Turizm’in Dış Turlar Sorumlusu Esra Tanoğlu ise, “Halk tarafından sevilen kişilerin gittikleri bölgeyi beğenmeleri talebi artırıyor. Bunun en çarpıcı örneğini Ayşe Arman’ın Kenya seyehatinde yaşadık. Sadece Serengeti turlarına katılanların sayısı 1500’ü bulmuştu” dedi.
Goa’da fiyat 1100 Euro
Goa’ya tur fiyatlarının transferler dahil 1100 Euro ile 1700 Euro arasında değiştiğini söyleyen Cem Polatoğlu,  “Tur 7 gece sürüyor. Bu bölge Sri Lanka’nın egzotik bölgelerine, Maldivler’e rakip olabilir. Ama eğlence turizminin çok yoğun olduğu bir Phuket adaları veya Bali gibi olmaz. Goa’da iki kişi günde 25 dolar ödeyerek dilediği gibi bir gün geçirebilir” diye konuştu.
40 bin İtalyan geliyor
Paskalya tatili nedeniyle 1-15 Nisan tarihleri arasında sadece İstanbul’a 40 bin İtalyan, 10 bin de İspanyol turist bekleniyor. Yabancı turistlerin Paskalya turları için kullandığı aynı Charter uçakların Türkiye çıkışları kullanılarak da yaklaşık 15 bin Türk turistinin bu ülkelere seyehat edeceği de tahmin ediliyor. Uçak, Havaalanı vergileri, transferler, otel, kahvaltı ve seyahat sigortası dahil satılan 5 günlük Roma, Milano, Venedik, Nice, Barcelona, Madrid, Sicilya turları, 300 Euro ile 750 Euro arasında değişiyor.
Yazarın Tüm Yazıları