ABD’de yapılan yeni bir araştırmada bazı meyve ve sebzelerdeki ‘flavonoidlerin’ beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı saptandı. Peki hangi sebze ve meyveler hafızaya iyi geliyor? Ne kadar sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkToplum tarafından yaygın bilinmeyen P vitamini eksikliğinde, kaslar ve baldırlarda kramplar ortaya çıkabiliyor. Uzmanlara göre, P vitamini eksikliğinde eklemlerde şişme ve denge kaybı da gözlenebiliyor. Peki, P vitamini nedir? P vitamini nelerde bulunur?
#P Vitamini Nedir?Baharatlar her ne kadar yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılsa da son yıllarda yapılan bazı araştırmalar baharatların sağlığa olumlu etkilerini de gözler önüne serdi. Hoş kokularıyla soframızın baş tacı olan baharatları ve faydalarını Diyetisyen Emre Uzun sıraladı.
Hastalandığınızda, bol limonlu tavuk suyu çorbadan sonra ilk akla gelen C vitamini deposudur mandalina ve portakal… Türkiye’de Akdeniz Bölgesi, İtalya, İspanya gibi ılıman iklimlerde yetişen mandalina ve portakal, aynı aileden gelse de ve ortak noktaları C vitamini olsa da, birbirlerine göre farklı üstünlükleri vardır. Bugün konumuz ise; mandalina…
#MandalinaBesin bulamayan beyin hücreleri, açlık adını verdiğimiz bir içgüdüyü harekete geçirir. Önlenmesi nerdeyse olanaksız bu içgüdü, bireyi besin bulmaya ve bulduğu besine saldırarak onları yiyebildiği kadar çok yemeye sevk eder. Bu içgüdü diyetle zayıflamaya çalışan insanların ortak problemidir.
Portakal, limon, mandalina ve greyfurt. Soğuk günlerde sağlığımızın can simitleri olan bu meyveler, güneş tonlarını yansıtan renkleriyle sofralarımızı ısıtıyorlar. Onlar sadece meyve değil, aynı zamanda tatlıdan çorbaya pek çok yemeğe eşlik eden lezzetçiler.
#Zayıflama / Diyet