Bu kış meyveleri sağlık saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kış meyveleri sağlık saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 13:56

Soğukların giderek artış gösterdiği bugünlerde bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklara karşı savaş açmak için bu kış meyvelerine sofranızda yer açın.

Haberin Devamı

Kış meyveleri vitamin deposu olmalarıyla bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özelliği sayesinde bizi hastalıklara karşı korur. Kış ayının verdiği yorgunluktan kurtulmak ve mevsimi daha dinç bir şekilde geçirmek istiyorsanız kış meyvelerini mutlaka bol bol tüketin. İşte kış meyvelerinin faydaları:

Portakal

Kış mevsimi denince akla gelen ilk meyvelerden biri olan portakal tam bir vitamin deposudur. Turunçgillerin baştacı olan portakal içerisinde C vitamini, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, P vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum bulunur. Soğuk algınlığa ve gribe çok iyi gelir. Kolestrol ve tansiyonu dengeler, damarları güçlendirerek kalbi korur, kanın pıhtılaşmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu kış meyveleri sağlık saçıyor

Mandalina

Haberin Devamı

Rengi ve kokusu ile kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Mandalinanın içerisinde C vitamini, A vitamini, B vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom, fosfor bulunur. Potasyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle tansiyon düşürücü özelliği vardır. Soğuk algınlığı, nezle, gribe karşı iyi bir savunma mekanizmasıdır.

Nar

Kıpkırmızı rengi ile en sevilen ve lezzetli meyvelerinden biri olan nar içerisinde A vitamini, C vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyumu barındırır. Kan yapıcı bir özelliğe sahiptir. Grip ve soğuk algınlıklarına karşı iyi gelir. Tansiyonu düşürür.  

Bu kış meyveleri sağlık saçıyor

Kivi

A vitamini, C vitamini, beta karoten, potasyum, pektin, flavonit deposu olan kivi oldukça faydalı olan mucizevi meyvelerden biridir. Hücre yapısını düzenler. Kemik gelişimine yardımcı olur. Kılcal damarları güçlendirir. Solunum yollarında etkilidir. Kivi kanser türlerine karşı da etkilidir.

Elma

A ve C vitamin kaynağı olan elma en sık tüketilen meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Kolon kanserine karşı da etkilidir. Kolestrolü düzenler.

Haberin Devamı

Bu kış meyveleri sağlık saçıyor

Ayva

Bu güzel meyve A vitamini, B vitamini, C vitamini ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Kansızlığı önler, idrar söktürücü özelliği vardır. Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

Greyfurt

Zengin C vitamini, A vitamini bulundurması ile oldukça faydalı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yorgunluğu giderir. Kan dolaşımını sağlar ve kasların güçlenmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı özelliği vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!