Dantelin cazibesi kokularda

Parfüm dünyasındaki yeni trend, göz alıcı şişeleri süsleyen danteller...

Anneannelerimizin sandıklarından tanıdığımız bu el işi göz nuru parçalar, yeni parfüm şişelerinin olmazsa olmaz detayları haline geldi.

Parfüm dünyası son dönemde oldukça hareketli günler yaşıyor. Birbiri ardına kokular piyasaya çıkıyor. Yeni parfümlerin en dikkat çekici detaylarından biri de flakonları... Özellikle moda tasarımcıları, kendi isimlerini taşıyan parfümlerinin şişelerine dantel giydirmeyi tercih ediyorlar. Böylelikle içlerindeki tasarım ruhunu kokularına yansıtıyorlar.

Jean Paul Gaultier’nin kadın bedenini andıran parfüm şişelerini bilmeyen yoktur. Ünlü modacı flakonlarını dantelle işlemeyi tercih eden ilk isimlerden... Kadının cazibesini dışa vuran en önemli detaylardan biri olan dantel, şişede bile olsa dikkat çekiciliğinden bir şey kaybetmiyor.

"GİYMENİZ GEREKEN TEK ŞEY"

Bu kulvardaki bir başka yeni koku da, tamamı dantel kaplı olan şişesi siyah bir gülle tamamlanan, efsane modacı Valentino’nun Rock’n Rose Couture’ü... İnsan, bu parfümün kokusundan önce şişe tasarımına vuruluyor! Öte yandan Agent Provocateur’ün Mademoiselle’i de jartiyeri andıran dantel detayıyla ilgi çekiyor.

Dantel trendine uyan isimlerden bir diğeri de kendi adını verdiği parfümüyle kozmetik vitrinlerinde yerini alan Christina Aguilera... Ünlü şarkıcının "Bazen, giymeniz gereken tek şey" sloganıyla kışkırtan bu kokusu, yine baştan aşağı dantelle giydirilmiş.

UZAKDOĞU GÜZELLiĞi

Pirinç, bambu ve Asya’da yetişen diğer egzotik bitkiler, artık güzelliğimize de hizmet ediyor.

Asya’nın geleneksel bitkileri, özellikle son birkaç yıldır batı dünyasının da dikkatini çekiyor. Kremlerdeki pirinç, ciltteki düzensiz pigment lekelerini önlüyor, gözeneklerin küçülmesini sağlıyor ve cildin aşırı yağ salgısını düzenliyor. Bambu bitkisinin içeriğinde bulunan yüksek orandaki silis asidi ise cildin gerginliğini ve elastikiyetini artırıyor.

Tedavi edici özellikte bir mantar olan "shiitake" protein, kalsiyum ve çinko açısından oldukça zengin. Dolayısıyla antioksidan etkisi güçlü. Mavi lotus ise P vitamini ve flavonoid içerikleriyle saçlara dolgunluk kazandırıyor. İpek ise kendi ağırlığının 300 katı kadar nem depolayabiliyor, bu yüzden kuru cildin en ideal partnerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Dikkat kırılabilir

Tırnaklarınızın çabuk kırılmasını önlemek için banyodan ya da duştan sonra törpüleyin. Çünkü sıcak su tırnakları yumuşatır ve kırılganlıklarını azaltır. Törpülemenin ardından besleyici tırnak bakım yağı kullanmayı ihmal etmeyin.

Vücudun en hoş detayı

Mini etek, çoğu zaman güzel bacakları ortaya çıkarmanın en etkili yollarından biridir. Ama onları gözler önüne sererken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de formda olup olmadıklarıdır! İşte, bundan emin olmak için öncelikle yapmanız gerekenler...

n SPOR: Görsel olarak çoğunlukla bacakların kaslı olması yerine yumuşak kontürlere sahip olması tercih edilir. Bunun için size önereceğimiz en etkili yöntemler arasında pilates, yüzme ve yürüyüş öne çıkıyor.

n BAKIM: En gösterişli bacaklar bile bakımlı olmadıkları zaman görsel etkisini yitirir. Onları nasıl dayanılmaz bir hale getirebileceğiniz konusunda size önerimiz: Düzenli olarak peeling yapmanın yanı sıra cilt kuruluğunu önlemek ve nem ihtiyacını karşılamak için kremleyin...

n BRONZLUK: Bacaklar ancak bronz olduklarında seksi görünür! Otobronzan ürünlerle elde edeceğiniz bronzluğun yanı sıra fazla olmamak kaydıyla solaryumun da size faydası dokunabilir.

Parmakla CHECK-UP

Üzerinde durulmaya değmez bir sızlama mı yoksa önemli bir hastalık mı? Vücudunuzdaki ağrıların hangi hastalığın habercisi olduğunu parmak uçlarınızla anlayabilirsiniz! İşte, sıkça rastlanan iki önemli belirtinin pratik teşhisi...

Soğuk algınlığı: İşaret parmağınızı, tüm alın bölgesini, yanakları ve gözün altını kaplayan alanları içine alacak şekilde hafifçe bastırarak gezdirin. Ağrı hissediyorsanız, sinüsleriniz dolmuş demektir.

İşitme sorunu: Baş parmak ve işaret parmağınızı kulağınızdan iki cm. uzakta birbirine sürtün. Bir tarafta duyma kaybı varsa bu herhangi bir enfeksiyonun habercisi olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları