Bira kemik erimesinde etkili

Güncelleme Tarihi:

Bira kemik erimesinde etkili
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 11:27

Online sağlık dergisi Inspyr'ın haberine göre National Osteoporosis Risk Assessment'ın 200 bin kadın üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç sonuçlar verdi. Araştırmaya göre bira içmek özellikle kadınlarda osteoporoz riskini azaltıyor.

Haberin Devamı

Yoğun olarak kadınlarda 65 yaş sonrası yükselişe geçen kemik erimesi hastalığı üzerine yapılan çalışmalarda, günde bir büyük bardak biranın gerekli kalsiyumu sağladığı ve P vitamini (flavonoid) takviyesi yaptığı için yararlı olduğu bilgisi kaydedildi. P vitamini soğuk algınlığı ve menopoz sonrası semptomları da düzenlendiği için belirli bir yaştan sonra tavsiye ediliyor.

KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

Bira kemik erimesinde etkili

New England Journal of Medicine (New England Tıp Dergisi)'nin yaptığı bir başka araştırma ise, biranın kadınların zekâsını da etkilediği ortaya çıktı. 12 bin kadın üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre günde yarım veya bir bardak bira içen kadınların, hiç içmeyenlere oranla bilişsel fonksiyonlarının daha hızlı çalıştığı ve bu fonksiyonların bozulma riskinin daha az olduğu saptandı.

Haberin Devamı

FELÇ RİSKİNİ AZALTIYOR

Bira konusunda çalışmalar yapan National Enstitute of Alcohol Abuse and Alcoholism (Ulusal Alkol Suistimal ve Alkolizm Enstitüsü)'ne göre ise günde bir bardak bira kalp rahatsızlıklarını önlüyor ve kolekstrolü dengeliyor.
The Journal of the American Medical Association (Amerikan Tıp Derneği Dergisi)'ne göre ise felç riskini azaltıyor.

Tüm bu çalışmaların ortak uyarısı ise; günde bir bardak biradan daha fazlasının içilmemesi yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!