Çiğköfte haberleri sayfasında Çiğköfte hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 785 Çiğköfte haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güneydoğu mutfağının ayrılmaz bir parçası çiğköfte... Ama Türkiye’nin batısında hep küçük görüldü; çiğköfte denince akla ‘İbo şov’, ‘tavana yapıştırma’ gibi küçümseyici imgeler geldi. Ardından çiğköfteden et çıkarıldı, gerçek çiğköfteyi tanımlamak için ‘etli çiğköfte’ demeye başladık. Ülkemizde çiğköftenin etle yapıldığını bilmeyen bir nesil var artık... Üstelik tüm bunlar olurken kimse mutfağımıza ve dolayısıyla kültürümüze verilen zarardan bahsetmedi... Bırakalım iki farklı versiyonu bulunsun piyasada... Kazanan Türk mutfak kültürü olur!
#ÇiğköfteÇiğköfteyi meşhur olduğu tüm illerde tattım, yapılışını da iyice öğrendim. Tavana attınız mı yapışması lazım! Bunun için de seçtiğiniz malzemelerin taptaze olması gerekiyor. Kalitesi düşük isot, pul biber, yağ ve salça kullanırsanız lezzeti yakalayamadığınız gibi rengini de tutturamazsınız.
#ÇiğköfteTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteBulgurun mutfağımızdaki en lezzetli hallerinden çiğköftenin değişik baharat çeşitleriyle farklılaşan onlarca türü var. Kimi etsiz Adıyaman usulünü seviyor, kimi artık sadece yöresinde ve bazı iyi kebap restoranlarında bulunabilen, isotuyla yıldızlaşan etli Şanlıurfa usulünü. İsteyene marulla, isteyene lavaşla, tadına doyum olmayan çiğköftenin en iyilerini yiyebileceğimiz adresleri jürimiz seçip paylaştı.
#ÇiğköfteTekirdağ’ın Saray İlçesi’nde yaşanan ve bazı yayın kuruluşlarında "İmamlardan camide çiğköfte skandalı" şeklinde yer alan haberler üzerine Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan bir açıklama yaptı. Yaryıkan, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, çiğköftenin yapıldığı mekânın cami olmadığını vurguladı.
#Diyanet-SenGittiği çiğköftecide kendisine acılı çiğköfte verilince çalışan Yılmaz Koç’a (20) elindeki dürümü fırlatarak saldıran Gurur Şenel hakkında iddianame hazırlandı. Fırlattığı çiğköfte dürümünün ‘silah’ sayılması talep edilen Şenel’in 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
#Gazetehaberleriİstanbul Esenyurt'ta kısıtlama günü açık olduğu tespit edilen bir kuaföre baskın düzenlendi. Çiğköfteciden kapı açılarak girildiği belirlenen kuaförde çalışan kişi tıraş etmeye devam ederek, kepengi göstererek, "Açık değiliz, kapalıyız şu anda" diye konuştu.
#EsenyurtLokalBond bir topluluk platformu. Türk aileler İstanbul’a gelen yabancıları evlerinde ağırlayıp hem Türk misafirperverliğini gösteriyor hem de mutfağımızı, kültürümüzü tanıtıyorlar. Ve tüm bunları günlük hayatın doğallığı içinde gerçekleştiriyorlar. Nasıl mı? İşte biz de bunu merak edip platformun sunduğu ‘deneyimler’den birine konuk olduk.
#Meltem FıratlıGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni yarışmacılarla birlikte bugün de izleyicileri ekrana bağladı. Gelinim Mutfakta her hafta altın yağmuruna devam ediyor. Bugünün birincisi ise 2 çeyrek altını kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 27 Şubat 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaAlancha’yla tanıdığımız şef Kemal Demirasal’ın Londra’da açtığı The Counter’daydım. Her zaman söylediğim gibi, Türk mutfağını tanıtmanın en önemli adımlarından biri, yurtdışında hizmet veren işletmelerimize destek olmak ve onları hak ettikleri gibi yüceltmek.
#GastronomiBu yıl yemeğin birleştirici gücüne şahit oldum, Türk mutfağının üst düzey tekniklerle rafine sunumlarını servis eden yeni restoranlarla tanıştım... Sadece deniz ürünlerine odaklanan özel bir menü denedim, dünyanın en ünlü şeflerinden birinin restoranında çok farklı bir yemek deneyimi yaşadım… Aklımdan çıkmayan lezzetler hangileriydi, gelin birlikte hatırlayalım.
#GastronomiO, sağlık sektöründe masanın her iki tarafında da bulunmuş bir isim. Doktorluk da yapmış, yöneticilik de... Kariyeri boyunca sağlık sektöründe iyi günlere tanıklı ettiği gibi, kötü süreçlere de şahit olmuş. Dr. Ulvi Ünal, bu kadar stresli sektörde en büyük motivasyon kaynağının çalışmak olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Fazla çalışıyorum. Özeleştiri gibi olacak ama krizden ve kaostan da besleniyoruz. Bu beni belki daha üretken kılıyor.”
#1Son yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorMaster Chef programına başladığımızdan beri en çok ziyaret etmek istediğim şehirlerden biri Şanlıurfa’ydı. Zengin mutfak kültürü, verimli Harran Ovası ve benzersiz tarihiyle bölgenin en ilgi çekici şehirlerinin başında geliyor. Sadece nefis lahmacunu ve kebabı, meşhur isotu değil, evlerde pişen birbirinden lezzetli yemekleri de bir o kadar özel...
#Somer SivrioğluIRAK'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 9 Ağustos’ta PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ın (27) annesi Tülay Altınbaş, bir gün önce oğlu ile konuştuğunu belirtip o anları, "Telefonda bomba sesini duyunca operasyonda olduğunu anladım. 'Gizli bir görevdeyiz anne' dedi. 'İstifa et gel oğlum' dedim. 'Yok anne, buradayım. Arkadaşlarım şehit oldu, şehit olmam gerekirse şehit olurum' dedi” diye anlattı.
#Piyade Teğmen Fatih Uğur AltınbaşÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeBaharatları, kokusu, otları ve rengarenk sunumlarıyla oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip Lübnan mutfağı, Alaçatı’daki adresi El Yar’la birlikte damaklarda eşsiz tatlar bırakmaya aday... Lübnan mimarisinden yola çıkılarak tasarlanan mekana giriş yaptıktan sonra kendinizi bir anda yasemin ve begonvillerle dolu eşsiz bir dünyanın içinde buluyorsunuz.
#16 yıl kadar önce Mahmutbey’de açılan Seraf üzerine yazdığım ilk yazımda, yemeklerinden dekorasyonuna, servisten sunumuna o kadar etkilenmiştim ki “Mahmutbey’de bir vaha” başlığını kullanmıştım. Seraf bu süre içinde beni ve benim gibi müdavimlerini hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Her geçen yıl kalite-lezzet çıtasını artırdı.
#Müge AkgünEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatGüneydoğu mutfağının ayrılmaz bir parçası çiğköfte... Ama Türkiye’nin batısında hep küçük görüldü; çiğköfte denince akla ‘İbo şov’, ‘tavana yapıştırma’ gibi küçümseyici imgeler geldi. Ardından çiğköfteden et çıkarıldı, gerçek çiğköfteyi tanımlamak için ‘etli çiğköfte’ demeye başladık. Ülkemizde çiğköftenin etle yapıldığını bilmeyen bir nesil var artık... Üstelik tüm bunlar olurken kimse mutfağımıza ve dolayısıyla kültürümüze verilen zarardan bahsetmedi... Bırakalım iki farklı versiyonu bulunsun piyasada... Kazanan Türk mutfak kültürü olur!
#ÇiğköftePolat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#BayramOrtadoğu mutfaklarının en sevilen lezzetlerinden falafeli nohut veya bakla ezmesiyle yapılan bir köfte türü olarak tarif edebiliriz. Zengin aromasının kaynağı içindeki baharat, soğan ve sarımsak harmanı. Ben de taze nane, salatalık ve yoğurt-tahin sosuyla hazırladığım bol yeşillikli falafel dürümünü yanında karpuzla yazın her gün yiyebilirim...
#FalafelBeş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#KebapYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#Yeme