Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 07:00

Polat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.

Haberin Devamı

İkramlıklarınız hazır mı?

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Kurban Bayramı’na çok az gün kaldı. Eğer bayram çikolatalarınızı henüz almadıysanız GODIVA’nın bayram koleksiyonlarına göz atabilirsiniz. Klasikten vazgeçemeyenler için madlen çikolatalarla Finesse Koleksiyonu, Trüf Koleksiyonu ve Belçika pralinleriyle hazırlanan Gold Koleksiyonu seçenekler arasında... Bayrama özel hazırlanmış çikolata sepetleri de unutulmamış.

Gastronomi konulu kitaplar

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Everest Yayınları’nın gastronomiyi edebiyat, sosyoloji ve tarih perspektiflerinden irdelediği ‘Aş Kitaplığı’ serisinin ilk kitabı yayımlandı. Sosyolog Tülin Ural’ın kaleme aldığı ‘Sofranın Sergüzeşti: Türkiye’de ve Dünyada Yeme-İçme Kültürü’ adlı kitabı yazarın Metro Gastro dergisinde çıkan yazılarının bir derlemesi... Ural bu yazılarında en tabii ihtiyacımız olan yemek yemenin, tabiattan uzaklaşarak uygarlık ve kültür eliyle nasıl dönüştüğünü örnekler üzerinden anlatıyor. Ayrıca adabımuaşeret kavramı, lezzet standardımızdaki dönüşümler, modernleşme ve küreselleşmenin mutfak kültürüne etkileri de ele alınan diğer konu başlıklarından.

Haberin Devamı

Canlı müzik eşliğinde

Beşiktaş’ta Swissôtel’in bünyesindeki Chalet Garden yaz denince akla gelen ilk adreslerden... Pazar kahvaltıları için de tercih edilen, bahçe içindeki bu mekânda artık ‘Chalet Garden Brunch&Beer’ etkinliği de düzenleniyor. Her pazar 12.00-16.00 arasında canlı müziğin olduğu bu brunch’ta sokak lezzetlerinin de sunulacağı geniş bir açık büfe ve limitsiz bira var. Kahvaltılık çeşitler ilerleyen saatlerde yerini burger, kokoreç gibi lezzetlere ve raklet gibi İsviçre tatlarına bırakacak. Kişi başı fiyat 2.250 lira. Rezervasyon için (0212) 326 11 00’ı arayabilirsiniz.

Bitki temelli seçenekler de var

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Haberin Devamı

Polat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bu hafta sonu yaza merhaba etkinliğiyle kutluyor. ‘Yaz Tadında Lezzetler Buluşması’ bugün ve yarın 12.00-20.00 saatleri arasında. Stantlarda soğuk kahve, bubble tea, mochi, çiğköfte, midye dolması, burger, sosisli sandviç, dondurma, döner, donut, Osmanlı macunu ve vegan sokak lezzetleri gibi hem çocukların hem de yetişkinlerin damaklarını şenlendirecek tatlar olacak.

Güzel bir manzara, leziz yemekler...

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Yemekleri kadar Boğaz’ı ve Tarihi Yarımada’yı gören manzarasıyla da çok sevilen Frankie, İstanbul’un en popüler mekânlarından... Galataport’taki iki katlı restoranın terası da açıldı. Bu teras, yaz kutlamaları için mekân arayışında olanları mutlu edebilir. Kokteylleri de beğenilen işletmenin menüsünde Akdeniz ürünleriyle Asya tekniklerini buluşturan yemekler var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!