İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

Güncelleme Tarihi:

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2022 07:00

Bulgurun mutfağımızdaki en lezzetli hallerinden çiğköftenin değişik baharat çeşitleriyle farklılaşan onlarca türü var. Kimi etsiz Adıyaman usulünü seviyor, kimi artık sadece yöresinde ve bazı iyi kebap restoranlarında bulunabilen, isotuyla yıldızlaşan etli Şanlıurfa usulünü. İsteyene marulla, isteyene lavaşla, tadına doyum olmayan çiğköftenin en iyilerini yiyebileceğimiz adresleri jürimiz seçip paylaştı.

Haberin Devamı

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

1) İŞİN USTASI
Develi 1912, İstanbul
Gamze Cizreli “Bir Mezopotamyalı olarak etli çiğköfte sevenlerdenim. Tazesi için Develi’nin Florya ve Samatya şubelerini öneririm” diyor. Salih S. Sevinç “Develi çiğköftenin ustasıdır” diye ekliyor. 8’li porsiyonu 50 lira. (0212) 529 08 33)

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

2) ACISININ KIVAMI İYİ
Kaşıbeyaz, İstanbul
Erdal İpekeşen “Hem İstanbul Florya hem Ankara Atatürk Orman Çiftliği’nde şubesi olan Kaşıbeyaz’ın çiğköftesi acısının makul düzeyiyle de çok sevilir” diyor. Salih S. Sevinç yöresel malzemeler kullanıldığını ekliyor. Porsiyonu 50 lira. (0850) 441 20 40)

Haberin Devamı

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

3) BOL İSOTLU
Darık’s Steakhouse, Şanlıurfa
Hakiki Urfa usulü çiğköfte yapan işletmeyi Ebru Erke öneriyor; köfteler ince bulgur, Urfa domates salçası, soğan, sarımsak, Urfa isotu, tuz ve karabiber, çok az soğuk su ve buzla hazırlanıyor. Taşta tokmakla dövülmüş kara et eklenip tekrar yoğruluyor; porsiyonu 25 lira. (0414) 312 27 00

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

4) SAAT 18.00’DEN SONRA...
Uludağ Et Lokantası, Ankara
Erdal İpekeşen “Saat 18.00’den sonra çıkardığı çiğköfteler çok lezzetli. Başlangıç olarak servis edilen bu çiğköfte birçok insan için doyurucu bir ana yemek olmuş durumda” diyor. 1956’dan bu yana hizmet veren lokantanın Ankara’da dört şubesi var. Porsiyonu 35 lira. (0312) 240 44 88

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

5) YANINDA NANESİYLE...
Set Kebap, İstanbul
Deniz Gürsoy “Çiğköfte yoğrulduktan sonra en iki saat içinde tüketilmeli, marul veya kıvırcık arasında sunulmalı. Yanında nane ve limon olmalı; Bir de Beylerbeyi salatalığı varsa değmeyin keyfime... Set Kebap, bu kriterleri karşılıyor” diyor. Porsiyonu 50 lira. (0212) 264 52 66

Haberin Devamı

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

6) KÖFTELER HEP TAZE
Yenipınar Çiğköfte Salonu, Adıyaman
Asuman Kerkez “Adıyaman, tescilli etsiz çiğköftenin merkezi. Yenipınar’ın farkıysa malzeme kalitesi ve gün içinde sürekli taze taze yoğrulması” diyor. Dürümü 6 lira; lavaş, yeşillik ve turşuyla birlikte kilosu 60 lira. (0416) 214 58 58

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

7) HAFİF SULU VE GEVŞEK
Silivri Organik Çiğköfte, İstanbul
Salih S. Sevinç “Sahipleri Adıyamanlı. Baharatını, bulgurunu, salçasını, turşusunu memleketinden getirir. Sanayi tipi değil, uzun maruldan kullanır, ayranını kendi yapar. Çiğköftesi sulu ve biraz gevşektir” diyor. Dürümü 10, kilosu 70 lira. (0212) 728 27 40

Haberin Devamı

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

8) 40 ÇEŞİT SUNUM
Yeni Nesil Adıyaman Çiğköfte, Adıyaman
Asuman Kerkez “Burası Adıyaman usulü yapıyor ama patent aldığı özel çeşitleri de var. Yağlı lavaşa sardıkları dürüm Fetih 1453 (25 lira) ve Pestil (20 lira)
bunlara birer örnek. Gençlerin de seveceği tam 40 çeşit sunumları var” diyor. (0416) 216 02 82

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

9) NAR EKŞİSİ KATILMIYOR
Çiğköfteci Ahmet Usta, İstanbul
Asuman Kerkez “Ahmet Usta, sadelik ve kalite konusunda titiz. Özellikle ev biberini tercih ediyor. Beni etkileyen eski usul, bulguru ıslatıp bekletmeden hazırlaması. Sarımsak tozu, soğan tozu ve nar ekşisi kullanmıyor” diyor. Kilosu 76, dürümü 12 lira. (0212) 502 84 71

Haberin Devamı

İsotla yoğrulan etlisi, lavaşa sarılan etsizi...

10) YÖRESEL MALZEMEYLE
çiğköfte Dükkânı Ömer Usta, İstanbul
Salih S. Sevinç “Adıyaman ve Hatay’dan getirdikleri ürünleri kullanıyorlar. Etsiz çiğköftede başarılı, taze taze önünüzde yoğruluyor” diyor. 200 gr’lık dürüm 20 lira. (0212) 481 50 02

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!