Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Zamansız bir efsane

HABiTAT"İyi tasarım zamanın ötesine de geçer" mesajıyla 42 yıldır Avrupa’nın en çok ilgi gören ev markalarından biri olmayı başaran Habitat, 2006 sonbahar-kış sezonu için hazırladığı "vive la difference" temalı yeni koleksiyonuyla "Neden hálá Türkiye’ye gelmedi?" sorusunu bir kez daha sorduruyor.

Yurtdışına giden dekorasyon meraklılarının uğramadan geçemediği tasarım cennetlerinden biri olan Habitat, 1964 yılında Terence Conran tarafından Londra’da kurulmuş efsane bir marka. İngilizlerin tutucu ve klasik mobilyalar arasında yaşamaktan kurtaran Conran, dünyanın dört bir yanından getirdiği farklı ürünlerle adeta bir devrim yaratır. Kanepeden ampule kadar hayatın her alanına ait renkli, kaliteli ve fonksiyonel pek çok ürüne yer veren Habitat, 42 yıl sonra hálá yenilikçi ve dünya çapında projelere atarak popülerliğini korumayı başarıyor.

Ünlü baştasarımcısı Tom Dixon her zaman meydan okuyor ve modernizmi sıradanlıktan çıkarıp eklektizmle yoğuruyor. Özellikle "XX. yy. Efsaneleri" adlı koleksiyonu Anna Castelli Ferrieri, Verner Panton, Pierre Paulin, Alan Fletcher ve Achille Castiglioni gibi efsaneleşmiş tasarımcıların kült olmuş objelerini uygun fiyatlara tasarım tutkunlarıyla buluşturunca büyük alkış toplamıştı.

Yeni logosuyla "aşık olduğunuz, tutkuyla bağlandığınız evler" sloganını güçlendiren, geçtiğimiz sene kullandığı "escapology/eve kaçış" temasıyla evin huzur veren, rahatlatıcı ve dinlendirici işlevinin altını çizen Habitat, keyif, neşe, tasarım, estetik, eklektik ve modern gibi birbirinden farklı kelimeleri aynı mağaza içinde buluşturmayı çok iyi başarıyor.

Habitat’ın yeni sonbahar-kış koleksiyonunun ana çizgisini ise, son yıllarda iç mekánlarda duymaya alışkın olduğumuz "tezatlar" ve "aykırı birleştirmeler" gibi eğilimler oluşturuyor. Eski ve modern akımların dengeli sentezlerde birleştirilmesi, birbiriyle ilgisiz gibi görünen tarzların kreatif bir potada eritilerek sunulması, zıt stillerin karıştırılması dikkat çekici ürünler ve düzenlemeler yaratmış.

"Vive la difference" başlığı altında sunulan yenilikler arasında, markanın tasarımcılarının geleneksel biçim ve motifleri yeni renkler ve finishing teknikleriyle yeniden yorumlamışlar. Eskitilmiş görünümler, düz çizgiler, büyük boyutlar ve beyaz, bordo, petrol yeşili, kahverengi gibi sakin bir renk paleti hakim yeni ürünlere.

Terence Conran’ın efsane markasının en kısa sürede Türkiye’ye gelmesini diliyoruz. Bu gerçekleşinceye kadar başvuracağımız tek adres www.habitat.net olacak!

1. yıl kutlaması

Döşemelik ve perdelik kumaş markası Gaston y Daniela, Türk dekorasyon müşterisi ile buluşmasının 1. yılını indirimle kutluyor. Yaz sezonu boyunca devam edecek bu indirim tatil dönüşü evlerini yenilemek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir. Koleksiyonunu Tefrish’te görebilirsiniz. Tel: (0212) 274 01 11.

Eski+yeni=yeni eder mi?

Maison Française dergisi temmuz sayısında bu sorunun cevabına "eder" diyor. Çünkü yaz evleri için yaptıkları önerilerde vintage bahçe mobilyaları, emprime kumaşlar ve eski objeler kullanarak yapılan yeni tasarımlar öne çıkıyor. En güzel Bodrum evleri de yine bu sayıda...

Yalın ve modern

Lineadecor, en yeni mutfağı Kappa’da alışkanlıkların dışına çıkmak istemiş. Kapaklarındaki kıvrımları sayesinde kulba ihtiyaç duymayan ve ahşabı modern biçimde kullanan Kappa, zengin detaylarıyla da fonksiyonellik puanlarını topluyor.
Yazarın Tüm Yazıları