YOL VE BULUŞMA İSTANBUL’DA - EXPO’DA!

İpek Yolu, insanları bir araya getiriyor ve kültürler, 31 Ağustos 2013’te, Expo’da buluşuyor!

Haberin Devamı

Avrupa ve Asya arasındaki en önemli ticaret unsuru olan İpek Yolu, 31 Ağustos tarihinden itibaren, dünya ülkeleri ve kültürlerini bir araya getiren yeni bir küresel festivalle, İstanbul - Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinliğiyle bambaşka bir değer haline gelecek.

YOL, İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİYOR VE KÜLTÜRLER EXPO’DA BULUŞUYOR!

‘Yol, Buluşma ve Birliktelik’ sloganıyla yola çıkan İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013, medeniyetler beşiği Türkiye’nin en önemli şehri İstanbul’da, 31 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında, 23 gün sürecek olan küresel bir festivalle gerçekleşecek.

İpek Yolu, insanları bir araya getiriyor ve kültürler Expo’da buluşuyor!

İstanbul ve Güney Kore’nin Gyeongju şehri arasında bir kültür bağı oluşturmak için düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013, birçok dünya ülkesini de bu kapsamda misafir edecek ve kendi kültürlerini tanıtma imkanı sunacak.

Haberin Devamı

DÜNYA ÜLKELERİ VE KÜLTÜRLERİ YENİ BİR KÜRESEL FESTİVALDE, EXPO’DA!

Türkiye ve Kore sınırlarını aşmasının yanı sıra Avrupa ve Asya’nın da sınırlarını aşarak bir araya gelecek dünya ülkeleri ve kültürleri yeni bir küresel festivalin doğmasına öncülük edecek.

Çırağan’da yapılan, üst düzey Koreli yöneticilerin ve bürokratların da yer aldığı toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 23 gün sürecek olan “İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013”ile ilgili detayları paylaştı.

DOĞUNUN EN DOĞUSUNDAN DOĞUNUN EN BATISINA BİR KÖPRÜ!

Topbaş, paylaşılanların çok uzaktayken bile çok yakındaymış hissi vermesini ümit ettiklerini, Doğunun en doğusundan doğunun en batısına bir köprü görevi görmesini istedikleri, ‘Bütün kültürler bir araya gelsin, barışı haykırsın!’ dediği, ilk kültür Expo’su olan bu festivalle; sevgi, barış, beraberlik, hoşgörü mesajlarını dünyaya duyurmak amacında olduklarını belirterek, konuşmasını, Mevlana’nın ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir’ sözleriyle noktaladı.

‘İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’ Kültür Festivali; 31 Ağustos 2013 Cumartesi akşamı saat 21:00’de, İstanbul’un en önemli kültür miraslarına ev sahipliği yapan Ayasofya Meydanı’nda yapılacak olan törenle açılacak.

YOL VE BULUŞMA İSTANBUL’DA - EXPO’DA

Yazarın Tüm Yazıları