Yine geleceğiz

Amerikan Milli Takım kurmayları ve oyuncular Boğaz gezisine hayran kaldı. Koç Larry Brown ve Tim Duncan başta olmak üzere bütün oyuncular Türkiye’ye yine geleceklerini söyledi.

DOĞRUSU rüya, gibi bir geceydi.. Tekne, boğaza açıldığında, ilk dikkatimi çeken, Rüya Takım oyuncularının rahatlığıydı.. Kimi ayağında bir terlik, kimi üzerinde bir tişört ile geceye katılmıştı.

Hepsi çok rahattı. Kiminin elinde puro, kiminde sigara vardı. İçkilerini yudumluyorlar, boğazı izliyorlardı.

Önce Larry Brown’a yöneldim. Rüya Takım’ın koçu Türkiye’ye hayran kalmıştı. ‘Sırbistan’da yaşadıklarımızdan sonra, İstanbul bizi çok mutlu etti’ diye söze başladı.

‘Abdi İpekçi’nin ortamı beni çok etkiledi. Son derece sempatik bir salon. O salonda yaşadıklarımızı unatamayız. İstanbul’da bizi rahatsız eden hiç bir şey yoktu. Maç öncesi de, maç boyunca da, maç sonunda da hep alkışlandık.’

Brown, Mehmet Okur
’u biraz kilolu bulduğunu ifade etti ve sözü Hidayet ile İbrahim’e getirdi; ‘İbo çok cesur bir adam.. Hidayet’i ise anlatmaya gerek yok. Onu transfer etmeyi çok istemiştim. Ama olmadı.

Sohbetimiz koyulaşıyordu, Rüya Takım’ın patronu, milli takımımızı çok genç ve enerjik bulduğunu ifade ederken yanımıza eşi Shelly Brown geldi.

Shelly, çok içten sempatik kadın. Onu Detroit’in şampiyonluk maçlarında izlerken hep çok heyecanlı görürdüm. Ellerini yüzüne kapatır, stres içinde sanki dua eder gibi otururdu.

‘Çok stresli günlerdi galiba’ diye söze başladım.

‘Sormayın.. Hem de nasıl’ diye yanıtladı. ‘Kocamın kazanmasını istiyordum. Ama ben sizinle oynadığımız maçta da aynı duyguları yaşadım. Ama burayı çok sevdim. Larry’e söyledim. En kısa zamanda tatil için Türkiye’ye geleceğiz.’

***

Boğaz’a hayran olan bir başka isim daha vardı. Lamar Odom.. Lamar, küçük makinesiyle bol bol görüntü alıyor, kendini boğazın doyumsuz manzarasına bırakıyordu.

Kendisine baktığımı görünce gülümsedi...

‘Burada her şey güzel.. Çok sevdim.. Hele Reiana.. Boğazın kenarında, dünyada böyle bir mekan yok’

***

Alan Iverson
, geceye 2 çocuğu ile birlikte gelmişti. Eşi ve küçük çocuğu otelde kalmışlardı. O diğer oğlu ve kızı ile birlikteydi. Arkadaşları ile çok fazla konuşmuyor ama herkese yakınlık gösteriyor daha çok çocuklarıyla şakalaşıyordu.

Reina’da çocuklarıyla birlikte, kıvrak hareketlerle dansetmeye başladı. Fotoğraf çekmeye çalışanlar ise anında engellendi. Iverson için iki koruma tetikte bekliyordu.

***

Tekne boğazda tur atıp dönüşe geçtiğinde, alt katta iskambil partisi vardı. Iverson başta olmak üzere, ‘Rüya Takım’ın oyuncuları (sanıyorum) hızlı bir poker partisine başlamışlardı.

Ve Reian’ya yanaştık...

İnanılmaz bir ilgi vardı. Mönü, karışık ızgara, Akdeniz salatası ve sufleli dondurmadan oluşuyordu. Özellikle tatlıyı çok sevdiler. Teknede, puro ve içki içen, dev adamlar, yemekte daha çok fanta ve colayı tercih etti.

Artık yemek bitmiş, dans ve müzik başlamıştı. Tekne turuna katılmayan Tim Duncan da, Reiana’ya gelmişti. Duncan daha çok Hidayet’le birlikte oluyor, onunla sohbet ediyordu.

Birara onların yanına yaklaştım.

Bana, Hidayet’i gösterdi, ‘Hedo’dan dolayı tahmin ediyordum ama bu kadar da iyi oynayacağınızı hiç düşünmemiştim’ dedi. Duncan’a, ‘Sizi rahatsız eden hiç bir şey olmadı mı?’ diye sordum;

‘Hayır’ dedi. ‘Güvenlik mükemmeldi. Sanki bizi kimse korumuyor gibi hissediyorduk. Ama yanımıza da kimse gelemiyordu. Burada herşey harikaydı. Tatile mutlaka buraya geleceğim.’

İstanbul’da iki maç, eşler ve çocuklarla tekne gezintisi ve doyumsuz boğaz manzarasıyla bir Reina akşamı.. Bizim için kuşkusuz çok güzel bir hatıraydı. Ama onlar için, ‘Bir masal gibiydi.

GECEDEN NOTLAR

POKER OYNADILAR

Teknenin alt katına inen Amerikalı oyuncular kendi aralarında poker oynayarak, Atina öncesi stres attı.

Rüya Takımın pota altındaki etkili isimlerinden Lamar Odom, sarışınlara olan hayranlığını gecede gösterdi.

Kızlar kapalı değilmiş

REINA’daki yemek boyunca Fashion TV izleyen Rüya Takım oyuncularını Türkiye’de en çok Türk kızları şaşırtmış. Oyuncuların hepsi, Türk kızlarının modernliği ve güzelliği karşısında çok etkilendiklerini belirterek, ‘Biz Türk kızlarını kapalı sanıyorduk, görünce çok şaşırdık. Üstelik hepsi de çok güzeller’ diye konuştu.

Detroit Pistons’ın 24 yaşındaki yıldızı Richard Jefferson, gece boyunca en çok eğlenen oyuncu oldu.

Tekneyle Boğaz’ı gezen Amerikalı oyuncular ve teknik heyet, İstanbul’a hayran kaldı. Bol bol film çekti.

Iverson tuvaleti şaşırdı

Rüya Takım Reina’daki gecede yemek sonrası votka ve meyve suyu ile hazırlanan ‘Shot’ı tercih etti. 20 shot kadehi bir kaç dakika içinde tükendi. Iverson, birara tuvalete doğru gitti. Ama küçük bir karışıklık yaşandı. Yıldız oyuncu kadınlar tuvaletine girmişti. Korumaları Iverson’u son anda uyardılar.

Jefferson, esprili hareketleriyle dikkat çekerken, Iverson geceye iki çocuğuyla birlikte geldi.
Yazarın Tüm Yazıları