Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

HAKKINI HELAL ET, İNTİHAR EDECEĞİM

Biliyorum artık bıktın benden, haklısın belki artık itici geliyorum ama inan çok çaresizim. Allah kimseyi düşürmesin, inan çaresizlik öyle bir noktaya geliyor ki insanı her yola sokabilir. Sana yazmakla belki hata ediyorum, seni boğuyorum ama lütfen anla beni.

Lütfen bu yazımı yardımsever birine ulaştır Ayşe’m, lütfen. Çok zor durumdayım, çok çaresizim. İnan bir haftadır bugünü bekliyorum. Belki yazım yayınlanır, belki bu karanlıklardan çıkarım dedim. Ayşe’m sana yalvarıyorum, elektriğimiz kesildi, karanlıklardayız.

Bu maili yazarken ezan sesini duyuyorum. Allah’ıma dua ediyorum, bana bir çıkış yolu göstersin diye. Ne olur melek Ayşe’m, ne olur tutun elimden, çıkarın bizi karanlıklardan. Ne olur bir yardımsever bana yardım etsin. Gururum, kişiliğim her şeyim bitti. Resmen yalvarıyorum, şüphe olmasın diye babamın teşhis raporlarını ekte gönderiyorum. Elektrik borcumuz marttan bu yana ödenmiyor. 1.000 TL’ya yakın elektrik borcumuz var.

Haberin Devamı

Babam kolostonomi torbası kullandığından ve gün aşırı o torbayı rahat değiştirebilmemiz için banyo yapması gerektiğinden doğalgazımız olmadığı için mecburen elektrikli kazan bağlatmıştık. Soğuk havalarda da babam için ara ara elektrikli soba yaktığımız için faturalarımız aldı başını gitti. Bir de bankaya olan 7000 TL’lik borcum için her gün kapıma haciz gönderilmekle tehdit ediliyorum. Bu avukatlık bürosuna biraz ödeme yapsam belki beni bir süreliğine rahat bırakırlar. Okuyan kardeşim var, kıyamadım onu gönderdim okuluna.
Yavrum oralarda parasız pulsuz okumaya çalışıyor, belki de yemek yemeye parası bile kalmadı. Yapacağım bir şey olmadığı için onu arayamıyorum bile. Bu seneyi tamamlarsa eğer … olacak. O kadar yetenekli ki eminim kendisini kurtaracak yeter ki okulunu bitirebilsin. Çaresizliğimi kelimeler anlatmaz, inan en en dipteyiz.
Allah rızası için birileri tutsun elimizden, elektrik abonman numaramı da gönderiyorum. Belki Ayşe’m belki dünyada cennetin kapılarını bana açılmasını sağlarsın. Allah senden bin kere razı olsun.

Haberin Devamı

Sen her şeyin en güzeline layıksın. Benim için elinden geleni yaptın ama ben maalesef yolun sonuna geldim. Bankaya olan borcum için salı günü evimize haciz geliyor. Ben biraz biraz hep ödeme yaptım ama artık tamamını kapatmam için bana son süreyi verdiler. Şirketimiz satıldı. Bir miktar tazminat alacağım vardı, cuma ödenecekti ama maalesef o da bu ayın sonuna sarktı. Borç aradım, ödeyeceğim dedim her kapıyı çaldım ama bulamadım.
Çoğu günler tabiri caizse eşek gibi çalıştım. Yemek yemedim, o ticketı eve bir şeyler almak için kullandım. İçimde hep bir umut vardı, güçlüydüm çünkü başaracağımı umuyordum. Fakat umutlarım suya düştü, … hukuk bürosundan avukatlar salı günü babamın ölüm fermanını imzalamaya hazırlanıyorlar. Acımasız hayatın çarkına takıldım artık. Bana kızacaksın biliyorum ama ben başaramayacağım.

Haberin Devamı

Babamın bunu yaşadığını göremem, onların benim evime adım atmasına izin veremem. Benim hayatım biterse sigortadan dolayı bu borç da biter.
Daha kimseden yardım istemeye yüzüm yok. Kişiliğimi kaybettim, acizleştim artık. Sen beni anlarsın çünkü sen bir kız için babanın ne demek olduğunu biliyorsun. Bana yardım ettin, lütfen hakkını helal et. Senden helallik almak istedim sadece. Sen bir meleksin.
 
CEVAP:  Yazını yayınladım çünkü “intihar edeyim, sigorta borcumu öder kurtulurlar” şeklindeki bir fikri kabul etmek mümkün değil. Herkesin borcu var az ya da çok, baban belki evinize haciz gelse 2 gün üzülür ama sen ölürsen adamcağızın hali nice olur hiç düşündün mü? Nasıl böyle saçma bir fikre kapılabilirsin! Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Lütfen hayata daha sıkı sarıl. 3 kuruş borcu gözünde büyütüp dert etme, haciz gelmesi nedir ki. Evdeki eşyayı alsalar, 2 gün sonra yeniden alabilirsiniz ama giden can geri gelmez. Lütfen daha mantıklı düşün. Okur dostlarım da elbet yardım etmek isteyeceklerdir, gelen talepleri sana yönlendiririm. Sen de biraz kendine çeki düzen ver, bana yazmaya devam et. Sevgiler, kocaman öpüyorum.

…………

Haberin Devamı


ÇOCUK YUVASINDA TECAVÜZ

Allah’ını seven bu mektubu bakanıma ulaştırsın.

Sayın Bakanım,

Ne olur bu mektubu bakan olarak değil, bir anne olarak okuyun. Benim hikâyem aslında acıklı bir Türk filmi gibi ama tek farkı gerçek olması. Beni ailem …’ta cami avlusuna terk etmiş adımı beni götürdükleri karakoldaki polisler koymuş.

Yetiştirme yurtlarında büyüdüm ve diğer yurtlardan gelen arkadaşlarıma göre daha iyi şartlarda yaşadım, benim de sıkıntılarım oldu ama çok önemli şeyler değildi. Şimdi sevgi evlerinde kalıyorum. Tek amacım okuyup edebiyat öğretmeni olmaktı, derslerim de çok iyiydi ama şimdi intihar etmekten başka hiçbir çözüm göremiyorum.

Eğer bu mektup size ulaşmazsa çok yaşayamam. Başımızdaki bela M. burada beden öğretmeni, bize de kayak dersi vermek için ulaştı ama benim ve öbür kızların ırzına geçti, hala da devam ediyor.

Haberin Devamı

Kimseden korkusu yok, daha önce bir arkadaşım ablalara şikâyet etti, bir hafta aç tuttular kızı, kimse bir şey yapamadı. Burada arkası çok sağlam diyorlar, kendi de “bana kimse bir şey yapamaz, dört sefer okulumda şikâyet ettiler hepsinde de müfettişler bir şey yapamadan gitti” diye anlatıyor.
Okulundaki kızlara da tecavüz ediyormuş. Kimseye şikâyet edemiyoruz, canımızdan korkuyoruz, burası büyük şehirler gibi değil, bizi karınca gibi ezerler.
Artık hiçbirimizin dayanacak gücü de kalmadı, sürekli en aşağılık şekilde tecavüz edilip dayak yiyoruz, bize zorla içki içiriyor. Ne olur sesimizi duyun, bu adamı bizden uzaklaştırın, sizin gücünüz yeter, ancak o olmuyorsa bizi buradan alın dayanamıyoruz. Tek çaremiz kaldı o da sizsiniz. Ne olur yardım edin bize.

Ben korkumdan adımı vermiyorum ama siz araştırırsanız bulursunuz. Başkası da okursa bu mektubu, Allah rızası için bakanıma iletsin, ömrümün sonuna kadar duacısı olurum.

CEVAP:  Mektubunu okuyunca çok üzüldüm, bir insan üstelik de bir öğretmen nasıl kendisine emanet edilen gencecik kızlara tecavüz edebilir? Anlamak mümkün değil. Peki, siz neden karakola ya da savcılığa şikâyet etmediniz?
Bu adamın okuldan uzaklaştırılması, hatta öğretmenlik yapmaması gerekir. En ağır şekilde cezalandırılmalı. Ben de bu konunun takipçisi olacağım.

………


KIYAFET VE AYAKKABI İHTİYACI

Ayşe Hanım merhaba, ben İzmir’den yazıyorum. Çok yakın bir arkadaşımın kızları için 38 ile 42 beden arası kıyafet ve 39-40 numara ayakkabı rica etmişlerdi.

Durumları kötü olduğu için sizden yardım istiyorlar. Giymeyip ayırdıkları, verilecek olan kıyafetlerden gönderebilirlerse çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler.
Gülgün

CEVAP:  Gülgüncüğüm, gelen yardım taleplerini sana yönlendireceğim. Sevgiler.

…………

HER KÖYE BİR KÜTÜPHANE KAMPANYASI

Sayın Aral,
Size daha önce Sivas’ın Altınyayla ilçesine kuracağımız kütüphaneye yardım etmeniz için mail göndermiştim ve siz de bu güzel projeyi köşenizde yayınlayarak en güzel cevabı vermiştiniz.
Bugün Sivas’ın Altınyayla İlçesi’nin Başyayla Köyü’ne kurduğumuz kütüphane yüzlerce çocuk, genç ve kadına hizmet veriyor.
Kadınlar, kütüphanede biraraya gelip kitap okuyor ve birlikte güzel projeler tasarlıyorlar. Öğrenciler, ödevlerini, araştırmalarını kütüphaneden faydalanarak yapabiliyorlar. Metropollerde yetişen çocukların imkânlarına en azından biraz daha yaklaşıyorlar. Bu kütüphane Anadolu’nun birçok köyüne ve kasabasına örneklik teşkil etti. Bundan sonra sizin desteğinizle ateşlenen bu meşalenin hiç sönmeyeceğine inanıyoruz.
Sizin bu projeyi köşenizde yayınlamanızdan sonra telefonlarımız hiç susmadı ve kolilerce kitap onlarca sorumlu okurunuz tarafından bu kütüphane için gönderildi. Okur kitlenizin bu türlü bir sosyal sorumluluk projesine sonuna kadar destek vermesi değerli şahsınızın sosyal sorumluluk anlayışınızın son derece fazla olmasından kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.

Burada bir şeyi çok iyi gördük; toplumumuz kültür, sanat ve eğitimimizin gelişmesi için elinden gelen desteği veriyor; ancak bu değerli projelere ön ayak olacak birileri gerekiyor. Bu birileri ise geleceğin Türkiye’sinin sahipleri, biz üniversite öğrencileridir. Üniversite öğrencisiyle, hocasıyla sizin gibi değerli entelektüellerle bu ülkenin dört bir yanına kütüphane kuracağız ve ülkemizin gelişmesinin önünde ki en büyük engel olan cehaleti hep birlikte ortadan kaldıracağız.
Biz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuyan öğrenciler olarak ülkemizin gelişmesinin ve sosyal adalet anlayışının yerleşmesinin önünde ki engellerin teker teker kaldırılması için elimizden geldiğince çalışacağız.

Fakir ve kimsesiz Anadolu köy ve kasabalarına sahip çıkacağız. Biz, bu sene de yeni bir köy kütüphanesi kurmak için çalışmalara başladık. Yozgat'ın Çekerek İlçesi’nin Karahacılı köyüne kuracağımız kütüphane için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
Bundan sonra da her yıl bir Anadolu köyüne “köy kütüphane”si kurmak için çalışacağız. Bu sayede ideolojik kamplaşmalar ve siyasi çekişmelerle unutulan kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini değerli büyüklerimize biz hatırlatmış olacağız.

Bu konuda bize elinizden gelen desteği vereceğinizi çok iyi biliyoruz. Biz bu haftadan itibaren okulumuzda ve çeşitli yerlerde stantlar açarak kitap toplama kampanyamızı hızlandıracağız. Ayrıca açacağımız kütüphaneye bilgisayarlar koymayı ve internet bağlatmayı düşünüyoruz bu sayede köydeki insanların internetle tanışmasına vesile olacağız.

Değerli şahsınızdan bu ikinci köy kütüphanesi projemize destek bekliyoruz. Sizin ve değerli okurlarınızın sosyal duyarlılığınıza hayranlığımız artarken biz de bu heyecanla projeden projeye koşuyoruz. Ne mutlu bize ki sizin gibi entelektüellerimiz ve aydınlarımız var. Sizin ve okuyucularınızın bu güzel proje için desteklerinizi bekliyoruz. Yaptığımız çalışmaların hiç de basit ve önemsiz olmadığını, aksine çok değerli olduğunu tarihin bizleri asla unutmayacağını çok iyi biliyoruz ve bu şuurla hareket ediyoruz. Destek ve katkılarınız için şimdiden size ve okurlarınıza teşekkür ederiz. Saygılarımla.

Mücahit Gündoğdu

Kitap gönderilebilecek adres: Bahçelievler mahallesi/ Atatürk bulvarı no:7 Çekerek/ Yozgat

CEVAP:  Sevgili Mücahit, seni ve arkadaşlarını bu güzel projenizden ötürü kutluyorum. İyi ki varsınız, köşem size hep açık olacak. Benim canım okur dostlarım bu güzel projeye her daim destek olacaklardır. Güzel haberlerinizi ve fotoğraflarınızı bekliyorum. Sevgiler.


………..

 

5 ARALIK TARİHLİ YAZINIZA İSTİNADEN

Ayşecim merhaba;

Umarım her şey yolundadır?
5 Aralık tarihli yazında bir anne kızı için mezuniyet elbisesi arıyordu. Bedenini yazmamış ama benim dolabımda şimdiye kadar hiç giymediğim, birçoğunun hediye geldiği, modern tarzda gece elbisesi mevcut.
Kendilerine ulaştırmak isterim…
Adresini verebilmen mümkün müdür?


Teşekkürler,
Nihan

CEVAP:  Sevgili Nihan iletişim bilgilerini sana göndereceğim. Teşekkürler, öpüyorum.

………


GİYSİ YARDIMI

Sevgili Ayşe Aral, seni sevgiyle takip ediyorum, başarıların ve mutluluğun daim olsun. Giysiye (kadın giysisi) ihtiyacı olan okurlarınla iletişime nasıl geçeceğim? Bana cevap olarak böyle bir ihtiyaç içinde olan kişinin posta adresini (kim olursa, sen seç) yazar mısın lütfen? En kısa sürede kargo ile göndereceğim.

Varlığınla ve yazılarınla hayatlarımızı zenginleştirdiğin için sınırsız teşekkürler güzel insan Ayşe.

Ayşe Aral’ı sevmekte haklıyım.

CEVAP:  Ne tatlısın Meryem’im ya sağ ol, var ol. Canım sana hemen bir kaç adres yollayacağız, sarılarak öpüyorum.

………

MEZUNİYET ELBİSESİ


Teşekkür ederim. Bütün bunları çok samimi olarak söylediğini iliklerime kadar hissediyorum. Benim de samimiyetimi umarım sen de böylesine hissetmişsindir.
Görüşmek, güzel haberlerini hep okumak dileklerimle.
Eğer becerebilirsem ekte kızımın söylediği bir şarkıyı göndermek isterim. Belki sizin de hoşunuza gider.
Ve canınız sıkıldığına, kendinizi kötü hissettiğinizde, kendinizde kusur aradığınızda ve sanki dünya üstüne üstüne geliyormuş hissettiğinizde aslında ne kadar önemli olduğunuzu ve insanların hayatlarına dokunduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olur ve sizi gülümsetir.
Öpüyorum. Kızınıza da kucak dolusu sevgilerimle.

Sevgili Ayşe Hanım;
05.12.2011 tarihli yazınızda kızım için mezuniyet elbisesi rica etmiştim. Bugün … Hanım beni aradı ve mail attı. İnanın çok
sevindim, konuştuk. “Gerçi beden belki olmayabilir ama bir denesin isterseniz” dedi.
“ Tabii ki bakarsınız bir-iki düzeltme ile olabilir” dedim.
Kargo ile hafta sonuna kadar gönderecekmiş.
İki yönü ile mutlu oldum;
1-sesimi duyurabildiğime,
2-kızıma çok güzel bir sürpriz olacak şubat tatili için geldiğinde.
Her şey için teşekkürlerimi sunarım. Elimden başka bir şey gelmiyor. Aslında evet geliyor;
Sizin için bol bol dua etmek. Sağlık, mutluluk, başarı ve tüm sevdiklerin hep seninle olsun.
Tekrar tekrar teşekkürlerimle.

CEVAP:  Canımsın G., elimden ne gelirse her daim yanındayım, çok öpüyorum, duaların için Allah senden razı olsun canım, çok sevgiler.
………

05.12.2011 YAZINIZDAKİ MEZUNİYET ELBİSESİ


Merhaba Ayşe Hanım,

05.12.2011’de yazmış olduğunuz Yetiş Ayşe yazınızda mezuniyet elbisesi başlıklı yazıyı yazan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir okuyucunuz yazdıkları beni çok etkili.
Çok düşündüm nasıl yardımcı olabiliriz diye. Faydası olur mu ya da kabul görür mü bilmiyorum. Yardım etmek isterim ama bu yanlış anlaşılsın da istemem tabii ki.

Herkesin de bildiği gibi gece, abiye elbise alınır ve 1 kere giyilip bir köşede bekler. Bu şekilde bekleyen elbiselerimde var ama herkesin zevki de ayrı bu da bunu nasıl çözeriz bilmiyorum. (mesela elbiselerin resmi çekip yollanabilir de)
Kabul ederlerse tabii ki, bu gece elbiselerimden kızına yollamak isterim.
Ben 1,65 boyunca 49 kiloyum xs-s olarak bedenler değişkenlik gösteriyor.
Kendileriyle görüşürseniz kabul edelerse kıyafetlerimden göndermek isterim.

İyi çalışmalar
Binnaz

CEVAP:  Binnazcığım, neden kabul etmesinler, senin de söylediğin gibi bu tip kıyafetler en fazla 1 ya da 2 kez giyilip dolap bekçiliği yapıyorlar. Aile üyeleri de birbirine veriyor. Bunda utanılacak ya da ayıplanacak bir durum yok. Ben iletişim kurmanızı sağlayacağım, aranızda anlaşırsınız bundan sonra. Sevgiler.

………
MEZUNİYET ELBİSESİ

Sevgili Ayşe,

Dün (5 Aralık 2011) tarihli yazında yer verdiğin 45 yaşındaki annenin kızı için mezuniyet elbisesi ihtiyacına yardımcı olmak isterim.
Öyle harika elbiselerim yok ama nişanımda giydiğim uzun yeşil bir tuvalet var, eğer 38 beden (veya daralttırırsa 36) ve giyilmiş olmasını (sadece 1 kez kendi nişanımda giydim) kabul ederse elbisemi seve seve göndermek isterim.

Uzun, yeşil, balık formunda bir elbise; isterse uzun, isterse kısaltarak giyer. Kesinlikle abartılı değil ama mezuniyet balosuna yakışacak kalitede ve ağırlıkta bir elbise.

Umarım içinde çok çok mutlu olur. İletişim bilgilerini yollayabilirsen sevinirim. Soy ismimi lütfen yayınlama.

Sevgiler,

Ezgi

CEVAP:  Ezgi’m harikasın, bilgileri ileteceğim, öpüyorum.

………

 

ADRES İSTEĞİ

Sayın Aral,

Aslı ismiyle babalarını kaybetmiş çocuklar için bir istek yayınlanmıştı o isteği bana gönderdiğinizi belirttiğiniz yazı pazartesi günü yayımlandı adresi bana yönlendirir misiniz?

İyi çalışmalar.
Ş.

CEVAP:  Sevgili Ş., adresi yönlendirdim, sevgiler. Öperim.

………

YARDIM TALEBİNE CEVAP

Ayşe Hanım, bugünkü yazınızda (05.12.2011) “yeni doğacak bebeğe” başlıklı yazı ile ihtiyaç sahibi kişinin iletişim bilgilerini rica edebilir miyim?
Teşekkürler.

CEVAP:  Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini gönderiyorum. Sevgiler, bebişini de seni de öpüyorum.

………


DOĞACAK BEBEĞE YARDIM

Ayşe Hanım merhabalar,

Bugün köşenizde okuduğum aralık ayında doğacak bebeğe yeni doğan yardımında bulunmak istiyorum. Lütfen iletişim bilgilerini verir misiniz?

CEVAP:  iletişim bilgilerini gönderdim, sevgiler, sağ olun var olun benim canım okur dostlarım.


 

Yazarın Tüm Yazıları