YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

YEMEK ODASI TAKIMI VERMEK Ä°STÄ°YORUM

Selam AyÅŸe,

Maalesef mecburiyetten ailem ile oturduğumuz evi boşaltmak zorunda kaldık 1,5 sene önce.

Neyse o taşınma döneminde, evi boşaltırken her şeyi birilerine verdik. Fakat yemek odası takımını ve birkaç koli özel eşyayı bir tanıdığın deposuna koyduk.

Bazı sebeplerden dolayı şimdi depodaki eşyalarımı almak zorundayım. Koliler için yer buldum, fakat yemek odası takımını koyacak yerim yok.

Hep hayalim kendi evime geçince evime koymaktı ama maalesef oturduğum evde o takımı koyacak yerim yok. Bu yüzden ihtiyacı olan, kıymet bilecek birisine vermek istiyorum.
Aslında satışa da çıkarabilirdim ama içimden ihtiyacı olan birine vermek geliyor.

Takım gül ağacı kaplamalı ve ayna, büfe, vitrin, 8 sandalye ve yuvarlak masadan oluşuyor.

Haberin Devamı

Masa büyüyüp küçülebiliyor. Vitrin 3 raflı, camlı tek kapılı. Büfe 4 kapılı ve üstte 2 çekmeceli. Şöyle yeni evli veya evlenecek veya eşyasını yenilemek isteyen, gerçekten ihtiyacı olan birine vermek istiyorum.

Resim yollamak ve ölçü vermek isterdim ama maalesef mümkün değil çünkü bunun için depoya gitmeliyim. Ve ben depoya ancak eşyalarımı almaya gidebilirim daha öncesinde gidemem. Gerçi takımı almak isteyecek kişiler önce görmek isteyebilir, rengini, ölçüsünü bilmek isteyebilir, çok normal ama elimden bir şey gelmiyor.

Bir de bir sorun daha var. Depo Tekirdağ'da ve olur da takımı verecek birini bulursak, benim bunların nakliyesini karşılayacak gücüm yok maalesef.

Kendileri gelip almalılar. Bu arada ürünler demonte edilmemiş, bilgin olsun.

Diyeceksin ki, nakliye kısmı en zor kısım.
Evet, haklısın ama inan imkânım olsa zaten hiç lafını bile etmezdim.

Bunları vermeye karar verdiğimde aklıma ilk sen geldin. Belki sana gelen bir istek vardır diye ilk sana sorayım dedim.
Senden gelecek habere göre hareket edeceğim.

Sanırım Belediyelerde de bu tarz yardım birimleri varmış. En kötü ihtimalle Tekirdağ Belediyesi’ni ararım. Ama işte orada verecekleri kişi de ne kadar değer bilir emin olamıyorum.

Of offfffffff oysa bana ne değil mi? Ver gitsin birine. Ama işte gerçekten ihtiyacı olan birine gitsin istiyorum. O kişi mutlu olsun istiyorum.

Haberin Devamı

Hadi bana da yetiş Ayşe, bu takımı ne yapayım akıl ver bana ne olur.

Bu arada mailim yayınlanmasa oluyor mu? Yok, olmaz dersen, o zaman bir zahmet adımı soyadımı yayınlamazsan sevinirim.
Bir çözüm bulamasak bile iyi ki varsın. Yazabileceğim birini bilmek bile harika bir duygu.

Sevgiler.

CEVAP: Mailini kısaltarak da olsa yayınladım ki Tekirdağ civarında yemek takımına ihtiyacı olan varsa bize ulaşsın. Seni de satmak yerine böyle bir yardım yapmak istediğin için tebrik ediyorum. İnşallah senin hayatında da her şey en kısa sürede yoluna girer. Öpüyorum kucaklayarak.

……………

BEDELLÄ° HESABI ORTADA

Merhaba;

Bedelli askerlikle ilgili anlamadığım bir konu var; herkes bu bedelli zengin işi diyor ama bana göre tam tersi durum söz konusudur. Şöyle ki;

Haberin Devamı

Şu an en kötü bedelli bekleyen düz işçi olarak sigortalı çalışsa 544,44 TL net ücret alıp 216,06 TL devlete SGK işsizlik vs gibi ödeme yapıyor. Toplamda 760,5 TL brüt aylığı var yani.

Bu kişi 15 ay askere gittiğinde kendi kaybı toplamda 544,44x15=8166,6 TL Devletin kaybı ise 216,06x15=3240,9 TL olmaktadır.

Şimdi asıl konu şudur; yurt içi dövizli askerlik tutarı 5.000 € olacağını var sayar isek bu kabaca 10.000 TL yapar, bu tutarı en yüksek faiz oranlı bankadan 3 yıllık (36 ay) geri ödemeli kredi olarak çekecek olan kişi aylık maksimum ödeyeceği tutar 170 TL civarıdır. ( bu tutar yıllık %20 faiz öngörülerek hesaplanmıştır). Şunu kendinize sormanızı istiyorum dövizli askerlik bekleyip de asgari ücret alan kaç kişi tanıyorsunuz?

Haberin Devamı

Genelde asgari ücrete çalışıp da bu yaşa kadar kimse dövizli askerlik çıksın diye beklemez aksine liseden sonra gidip-geleyim de hemen hayata atılayım der.

 Yani 170 TL/ay ödeme yapmak bu foruma üye olan büyük bir çoğunluğu etkilemeyecektir. Peki devletimize milletimize ne kazandıracaktır?

Şimdi asıl ve önemli olan hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

1) T.C. vatandaşı olarak 400.000 kişi dövizli askerliği bekliyor ise; 5.000 € dan 10.000 TL yapar dedik; bu da 400.000x10.000=4.000.000.000 TL (Eski para ise 4 Katrilyon, yeni para ile 4 milyar TL )

2) Devlete ödenen vergi, kesinti vs lerin 15 aylık toplamı 3240,9 TL idi. Bu rakamı da 400.000 kişi anlamında hesaplar isek; 3.240,9x400.000=1.239.936.000 TL lik bir kayıp ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

3) Her iki tutar topladığımızda ortaya 5.209.936.000 TL lik korkunç bir bütçe çıkıyor. Bu bütçeye eklenecek iş sahiplerinin iş kaybı, askerlikte GK bütçesinden yiyeceğimiz, içeceğimiz, giyeceğimiz olan temel tüketimleri katmaya gerek bile duyulmamaktadır.

Kıssadan hisse;

Yaptığım hesaplamalar doğru ise; T.C. hükümeti bu kararı alarak yaklaşık 4 MİLYAR DOLARA yakın bir gelir elde edecektir. Bu parayla fabrikalar açabilir, istihdam yaratabilir kısacası dövizli askerlik yapmak isteyenlerden elde ettiği gelir ile bu insanların vatandaşlık görevlerini yerine getirmesine yardımcı olur.

Ben 27 yaşında Aralık 01 de askere gitmeyi bekleyen 2 çocuk babası 350 kişinin maaşını bir gün bile aksatmadan ödeyen, bölgemde her yıl vergi sıralamasına giren ve yine istihdamı artırma adına 3.550.000 TL lik ek yatırıma girip 60 kişiye ek istihdam yaratacak bir şirketin üst düzey yöneticisi ve ortağıyım.

 Aralık 01'de 6 ay askere gitmeyi kafama koydum ve tüm projeleri, yatırımları, işe alımları 6 ay ertelemeyi planladım.

Bu 6 aylık erteleme sonucunda yatırımlarım 6 ay gecikecek, 6 ay sonra işe alımlara başlayacağımdan 6 ay daha işsiz kalınacak ve geçen bu 6 aylık süre zarfında en önemlisi 6 ay eşim ve çocuklarımı tek başlarına bırakacağım.

Neyse ki 6 ay bensiz yaşayacak, geçim dertleri yok fakat emin olun dövizli askerliği bekleyen ister fabrikatör olsun, ister tüccar olsun isterse düz işçi olsun. Kimse bu kadar zamanı boşa harcayacak kadar ZENGİN değil!

Saygılarımla
ENSAR AĞAÇ

………………..

YURTDIŞI BEDELLİ VAR NEDEN YURT İÇİ BEDELLİ ÇIKARTILMIYOR?

Yurtdışındaki vatandaş vatandaş da, yurtiçindeki vatandaşımız bu ülkenin vatandaşı değil mi?
Neden bedelli askerlik yurt içindeki vatandaşlarımız için bu kadar imkânsızlaştırılıyor.

Bedelli askerlik sanki ilk defa çıkartılacakmış gibi bu kadar imkânsızlaştırılmasının hiç bir akla mantığa sığar tarafı yoktur.
 
Aksine askerlik yaşı geçmiş vatandaşlarımızın zorunlu askere alınması ile ülkemiz milyarlarca lirasını çöpe atmış olacaktır.

Lütfen mevcut hükümet milyonları ilgilendiren kanayan bu yaraya çözüm üretsin ve bedelli askerlik yasası acil olarak çıkartılsın.

Yıllardır bedelli askerlik bekleyen ve isteyen yüz binlerce vatandaşımız hayatlarını mağdur şekilde yaşamaya mecbur edilmiştir.

Bitsin artık bu halkımıza yapılan zulüm. Bedelli askerlik istiyoruz.

MUSTAFA KAZAN

CEVAP: Bedelli askerlik konusunda bana da o kadar çok e-posta geliyor ki bu hafta 2 tanesine burada yer vermek istedim. Herkes için hayırlısı olsun.

……………………….

PATRONUN TACÄ°ZÄ° HAKKINDA

Selam AyÅŸecim,
Ya ne zamandır yazamıyorum sana uzun uzun özel özel de konuşasım var aslında seninle.

 Önce şunu söylemem lazım; sana bir aralar Yetiş Ayşe köşenle ilgili dil uzatmaya çalışanlar olmuştu ya haklılar ama kıskanmakta.

Ben hayatımda bu kadar samimi köşe yazarı görmedim.
Aynen hatta arttırarak devam.Â

Şimdi bunları geçip sana daha önce Yetiş Ayşe’de yazdıklarım, dertleştiklerimizle ilgili sonuçları söylüyorum.
Zor oldu ama oldu sonunla.

Sana iş yerimde taciz olduğunu söylemiştim. Dava açacaktım ama tuttuğu yalancı şahitleriyle pek mutluydu sayın eski patroncuğum. Ben de inatçıyım. Tuttu mu benim damarım tanımam kimseyi.

Önce Türkiye Genel Müdürlük ofisine şikâyet ettim bu şahsı ama "müşterilere tacizde bulunmadığı sürece bir şey yapamayacaklarını söylediler" şaka gibi biliyorum.

 Ama yetmedi durmadım. Bizim sektörümüzde herkes birbirini mecburen tanıyor. Herkese söyledim.
 Elimin dilimin yettiği herkese.

Sonuç olarak kimse o ofisle iş yapmıyor. Ve beklenen oldu İFLAS ETTİ.
 Ben de aynı sektörde yine uluslararası bir şirkette aynı şartlarda çalışmaya başladım. İşe başlamadan önce de sevgiliciğimin yanında kısa bir tatil yapıp yaşadıklarımı unutmaya çalıştım.

Huzurum yerinde anlayacağın.
Verdiğin güzel destek için çok çok teşekkür ederim...
Öpüldün.

Meltem

CEVAP: İşte azmin zaferi. Bir şekilde cezasını bulmuş, yanına kar kalmamış e Allah’ın da sopası yok. Ben de seni öpüyorum sarılarak.
…..

KIYAFET YARDIMI YAPILDI

AyÅŸecim merhaba,

Cumartesi göndermiş olduğum kıyafetler K. Hanım’ın eline bugün ulaşmış. Bugün bana mail atıp çok teşekkür etmiş ve çok sevindiğini belirtmiş.

Ben de bu sayede mutlu oldum.Â
Aracı olduğun için teşekkür ederim.

Sevgilerimle.
Zuhal

CEVAP: Desteğine teşekkürler Zuhalcim.
…………….

PROJEKSİYON CİHAZINA İHTİYAÇ VAR

Sayın Ayşe Hanım,
Ben Ankara ili Nallıhan İlçesi Çayırhan Beldesi’ndeki Hüsamettin Değirmenci İÖO 4-B sınıf öğretmeniyim.

Ülkemin geleceği olan çocukları; Atatürk İnkılâpları’na bağlı, soran sorgulayan, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı bireyler yetiştirme çabasındayım.

Teknolojinin her saniye geliÅŸmesiyle eÄŸitim ve öğretim teknikleri de geliÅŸmektedir. Öğrenci velilerimin ekonomik durumlarının yetersiz olmasından dolayı ÅŸehir merkezlerindeki öğrencilerin yakaladıkları imkânları öğrencilerime verememenin üzüntüsü içerisindeyim.Â

Öğrencilerimin görsel sunulardan ve eğitim sitelerinden derste yararlanabilmeleri için projeksiyon cihazına ihtiyacı var. Temini için birçok vakıf ile görüşmelerde bulunmama rağmen sonuç alamadım.

Sizin gibi eğitime önem ve gönül veren kişilerin, yardımcı olacağını düşünüyorum.

Bu konuda maddi ve manevi yardımlarınızla benim ve 27 öğrencimin yanında olacağınıza inanıyorum.
Bu mesajımı zaman ayırıp okuduğunuz için yada gerekli yere ilettiğiniz için kendi adıma ve öğrencilerim adına teşekkür ederim.

02.10.2010

Hasan ÇÜRÜK
Hüsamettin Değirmenci İÖO
4-B Sınıf Öğr.
Ä°letiÅŸim Bilgilerim:
Okul Tel: 0 312 796 02 89

CEVAP: Hasan Bey iletişim bilgilerinizi buradan yayınladım ki hem projeksiyon hem de kitap vs ihtiyaçlarınız konusunda yardım etmek isteyenler doğrudan size ulaşabilsinler. İyi ki sizler gibi duyarlı öğretmenlerimiz var ne mutlu bize.
…………………

BURS İSTEYEN MANİSALI ÖĞRENCİ İÇİN

Sayın Aral,

Burs için başvuran Manisalı öğrencimize ben de katkı koymak istiyorum. Bilgilerini ulaştırmanız ricasıyla.
C.A

CEVAP: Tabi ki en kısa zamanda iletişim bilgilerini sizinle paylaşacağım. İletişim bilgilerinin gecikmesi konusunda serzenişler geliyor ancak bu ara malum program var çok yoğun geçiyor, affınıza sığınıyorum. Ama hepsine cevap veriliyor merak etmeyin.

……………..

İNTERNET GAZETECİLİĞİ

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben Bediray. Kpsszede muhabbetinden mailleşmiştik sizinle yazımı paylaşmıştım.

Eğer mümkünse bir kaç sorumu yanıtlamanızı istiyorum.
İnternet gazeteciliği ya da yazarlığı hakkında nereye başvurabilirim? Gündemle ilgili yazılarımı yayınlamaları için ne gibi başvurular yapabilirim?

Kalemime güveniyorum ve bu işi yapmayı çok istiyorum lakin destekçim yok.

Başından beri bu iÅŸi yapmak istedim. Stajla bile baÅŸlayabilirim.  Okulum bitti önümde bir engel yok. Sadece çalışmak istiyorum.  Biliyorsunuz yeterince maÄŸdur edildik, artık biraz da sessiz çoÄŸunluÄŸun sesi olmak istiyorum.  Cevabınızı merakla bekliyorum. Sevgilerle.Â

BedirayÂ

CEVAP: İnternet gazeteciliği yapan pek çok site var yazılarını onlara gönderebilirsin. Ancak çoğunluğu yazılar için bir ücret ödemiyor bilesin. Yine de hem deneyim kazanman hem de yazılarının okurlarla buluşup tanınır hale gelmen için önemli.
…….

SKOLYOZ AMELİYATI OLACAK KUZENİM İÇİN YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Yetiş Ayşe'yi yeni okumaya başladım ve tam da bizimle ilgili bir yazı görünce gözlerime inanamadım.

21/09/2010'daki skolyoz ameliyatına benzer bir durum benim kuzenim için söz konusu.

Kuzenim 18 yaşında, vücudundaki eğrilik %60 'ı geçmiş durumda.
Muayene için 2 ay beklemiş olsak da azmettik ve Prof.Dr.Azmi Hamzaoğlu'na götürdük.

Şu anda ameliyat masrafı olarak 53.000 TL istiyorlar.
Ancak bu paranın tamamını bulmamız mümkün değil.

21/09/2010 tarihli yazıya cevap veren kişinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsek eğer, belki ameliyat sırasında kullanılacak protez ücretlerinden tasarruf etmiş oluruz.
Yardımınız için teşekkürler.

ZüleyhaÂ

CEVAP: Seve seve iletişim bilgilerini gönderirim. Acil şifalar diliyorum.

…………………

BAŞYAYLA KÖYÜ KİTAP YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,

Başyayla köyü ile ilgili yazınızı duygulanarak okudum. Kütüphanenin açılmış olması ve resimleri beni çok etkiledi.
Köyler,kasabaları,kasabalar belki şehirleri düzeltir.Toplum eğitimli insanlarla dolar.

Belki kulaktan dolma haberlerle değil okuyarak öğreniriz her şeyi.
Sezen Aksu'nun ÅŸarkısında söyleyip Yılmaz ErdoÄŸan’ın Vizontele Tuuba filmi Gülümse ile bitirmesi gibi.Â

Belki şehre bir film gelir, bir güzel orman olur yazılarda, iklim değişir ilkbahar olur Gülümse.

İhtiyaçları varsa kütüphaneye kitap göndermek istiyorum. Çorbada herkesin tuzu olması dileğiyle.

Saygı ve sevgilerimle.

PınarÂ

CEVAP: Sevgili Pınar kütüphaneye her zaman kitap gerekir tabi ki. Bu arada biraz yukarıdaki öğretmenimizin okuluna da yardımda bulunabilirsin. Öpüyorum seni.

BU ŞEKER KIZIN DA FOTOĞRAF ALBÜMÜ OLSUN

Merhaba Ayşecim, 

Gırgır'dan ve şimdi de hurriyet.com tr’ den Aral soyadının sıkı bir takipçisiyim.

İngiltere maceralarını, Yetiş Ayşelerini, ilk günden itibaren köşeni sürekli izliyorum. Bazen gülerek, bazen gözyaşları içinde.

10 yıl önce eşimi kaybettim. Bir oğlum var şimdi 19 yaşında, her şeyim, umudum. Çok iyi bir Anadolu Lisesi'ni bitirdi şimdi de istediği üniversitede okuyor.

Bu yönden şanslıyız. Aslında ben Yetiş Ayşelik bir durumdayım ama bu yazıyı kendim için yazmıyorum. Allah’a şükür emekli oldum aynı zamanda da çalışıyorum, zorluklar içinde de olsa yuvarlanıp gidiyoruz oğlumla.

Ben sana birlikte çalıştığım bir arkadaşım için yazıyorum. Kendisi hamileyken eşini bir kaza sonucu kaybetmiş. Ama bunun öncesinde iflas etmişler ve eşinin 2 yıl önceki vefatı sırasında çok ağır borçları varmış.

Vefatın arkasından psikolojik tedaviyle ve bebeğinin verdiği güçle yaşamış. Şimdi benim çalıştığım işyerinde satış elemanı olarak çalışıyor.

İkimiz de babasız çocuk büyütmenin, yalnız olmanın, maddi sıkıntıların ortak zemininde bir araya gelip çok iyi dost olduk. Borçlarını ödemek için canını dişine takmasının bir faydası olmuyor çünkü aldığı asgari ücret ve eşinden bağlanan yetim aylığı faizlerle katlanan rakamlara yetişemiyor bile.

Zaten ayrı bir evde oturmaya gücü olmadığı için ablasının yanına sığınmış durumda. Ne yazık ki aynı yerde çalışan bizler de kendisine maddi destek sağlama imkânına sahip değiliz. Dünyalar tatlısı kızı şimdi 20 aylık. Bana babaanne demesi için uğraşıyoruz.

Bütün bu girişten sonra bizim talebimiz maddi değil aslında. Biz bu şahane bebeğimizin fotoğraf stüdyosunda resimlerini çektirmek istiyoruz.

Hatta ben bunun için kızıma melek kanatları almıştım. Ama fiyatları sorduğumuzda 350 TL civarı bir rakam çıktı karşımıza güzel bir albümü içeren paket çekimler için.

Çok az bir rakam ama veremedik işte. Annesi çok üzüldü. Biz bir şey yapamadık hepimiz çok üzüldük. Eğer Bakırköy civarında bir fotoğraf stüdyosu kızımızın resimlerini çekmek için bize yardımcı olabilse nasıl sevindirecek hepimizi bilsen.

Bu mektubu yazdığımdan arkadaşımın haberi yok. Olsa yazmamı istemezdi, utanırdı biliyorum. Ama hayatı o kadar zor ki bu kadarcık bir şey bile onu neşelendirecek.

Olmazsa canın sağolsun. Bütün yaptıklarına, insanlara yardımcı olmana, mücadele gücüne hayranım. Allah her zaman yardımcın olsun. Kalbimiz hep seninle. Sevgilerimle

M.  

Not: Kızımızın resmini sana da yolluyorum güzelliğini görmen için. İletişim isim resim vs bilgilerimizi gizli tutarsan çok sevinirim.

CEVAP: Elimden ne gelirse yapmak istiyorum Zeynel Abidin Ağgül arkadaşım, koca yürekli bir adamdır. Ondan rica edeceğim. Ona danışacağım, vakti varsa eminim beni kırmayacaktır. En azından bir arkadaşına yönlendirecektir. Bu şeker kızın unutulmaz bir hatırası olacak söz.

Yazarın Tüm Yazıları