Yeter Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Sapık kim?

Alevilere ‘sapık’ diyenlerin esas kendileri sapıktır. Geçmişte de bunun örneklerini gördük. Çünkü bu insanlar daha çocuk yaşta yürümeye başladığı zamanlarda ataları tarafından bu sözler onların bilinçaltına yerleştiriliyor ve buna göre koşullanıyorlar. Ya ‘mum söndü’ ya da Hafız Esad bahanesiyle Aleviler'e insafsızca saldırıyorlar Aleviler'i ‘azınlık, sapık inançlı insanlardır’ diye biliyorlar. Oysa sapık insanlar kendilerini bilmeyenlerdir.

Örneğin, Şevket Kazan hem de Adalet Bakanı iken ‘‘bir dakikalık karanlık' eylemine katılanlar için mum söndü oyunları dememiş miydi? İşte sapık bunlardır.

Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, ‘‘O pezevenklerden oluşan Türk parlamentosu’’ dememiş miydi? İşte sapık bunlardır.

‘‘Minareler süngümüzdür, kubbeler miğferimiz, camiler kışlamız’’, ‘‘Vur de vuralım, öl de ölelim’’ diyerek halkı savaşa çağıranlar sapık değil de, Aleviler mi sapık? Bunların hangi birini sayalım. Sincan Belediye Başkanı, Kayseri Belediye Başkanı, daha kimler kimler... Kökten dinciler türbanı bahane yapıp laik demokratik cumhuriyete karşı seferberlik ilan etmediler mi? Bunlar sapık değiller de Aleviler mi sapık?

İç içe olduğumuz tarikat şeyhlerinin büyük bir bölümünün eli kanlı çetelerle ilişkileri olduğu meydana çıkmadı mı? Bunlar sapık değiller de Aleviler mi sapık?

Tıpkı Kerbela'da olduğu gibi, Sıvas Madımak Oteli'nde 37 masum insanı bir sürü insanın gözü önünde yaktırdılar, bunlar hangi tür insanlığa yakışır? Bunlar sapık değiller de Aleviler mi sapık. K.Maraş'ta, Çorum'da çok sayıda insanı öldürdüler. Bu cinayetleri işleyenler kimin himayesi altındadırlar? Bunları kim himaye ediyor? Bunlar ve bunları himaye edenler sapık değil de, Aleviler mi sapık?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bu veya buna benzer kafa yapısına sahip olan politikacılarla mı sağlayacağız? Bunların tımarhane delisi Kaddafi'den ve İran mollalarından ne farkı var? Bunlar birbirlerine ne kadar benziyor. Aşık Mahsuni'nin bir türküsü var. Diyor ki; ‘‘Al birini vur birine /Bizi koydu hiç yerine /Ay boyunuz devrileydi /İnandık körü körüne’’. İşte biz de bunlara inanıp memleketin kaderini bunlara teslim ediyoruz.

Recai Kutan, Türkiye'de laikliği yok edip şeriat düzeni kurmak isteyenlerin 40 yıldan beri yürüttükleri yolda ilerliyor. Bu konuşmalarında gaf yapmadı, çam devirmedi, pot kırmadı, dili sürçmedi, senelerdir bilinç altında saklı olan kini kustu.

Murtaza DİNÇER (Dede)-Kemer Göynük Boran Tatil Köyü

Genel başkanlara ‘lider' demeyin

OKURUMUZ İsmail Keleş, gazetelerin yazı sorumluları ile TV sunucularına sesleniyor:

‘‘Çoğunuz parti genel başkanlarından ‘lider' diye bahsediyor. Liderden ‘gücüne güç katan, bir hareketin başında onu yönlendiren kişi, önder, şef' diye bahsediyor Dictionaire Larousse.

Siz şimdiki parti başkanlarının toplumun önünde gittiğini, yönlendirdiğini, girdikleri seçimlerden güçlü çıktıklarını gördünüz mü?

Onun için sizden ricam parti başkanlarından bahsederken lider yerine ‘Genel Başkan’’ derseniz daha doğru olur kanısındayım.’’

Kimin bu araçlar?

34 AE 0121, beyaz Ford minibüs, resmi plakalı... 9 Ekim cuma saat 23.15 sıralarında Avrupa yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne hızla girdi. İçinde türbanlıların bulunduğu bu resmi araç hangi kuruma aittir? Yine bir hafta kadar önce Darıca'da, ilgililerle tartışarak, kendisini ‘genel müdür yeğeni' olarak tanıtıp, zorla arabalı vapura binen 34 VL 5541 plakalı arabanın sürücüsü bu cesareti kimden almaktadır?

Şükrü BABACAN-İSTANBUL

GEÇEN cumartesi günü köşemizde yer alan ‘‘Okul yerine yurt yapalım’’ çağrısında bulunan Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV) yetkilileri, telefon numaralarını yanlış verdiklerini söyleyerek, doğrusunu şöyle bildirdiler: 0242- 247 21 89; Faks: 247 62 18.

‘‘BU projenin ciddiyeti nedir?’’ (10.9.1998) başlıklı yazıda, Silivri'de yapılacağı açıklanan ‘Avrupa Yenişehir Projesi'yle ilgili olarak Başbakan Mesut Yılmaz'a sorular yönelten isim; ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı olacaktır.

OSMANİYE'den Bülent Küçük'ün önerisi: Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri olarak yeni il olan Osmaniye'de de bir AÖF Bürosu'nun açılmasını rektörümüzden, dekanımızdan, valimizden, belediye başkanımızdan rica ediyoruz.

MANİSA Fatih Anadolu Lisesi öğretmenleri, MEB'e sesleniyor: ‘‘Manisa merkez ilçedeki öğretmenler olarak merak ediyoruz. Maliye Bakanlığı'nın ‘ücretli ders ödeneği' çevre ilçe ve illere gönderiliyor da merkez ilçe muhasebe müdürlüğüne neden gelmiyor? Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz.’’

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Bunalıma giren kişileri Boğaz ve F. Sultan Mehmet köprülerinde polis, gazeteciler ya da çevredeki insanlar ikna etmeye çalışıyor. Köprülerde psikiyatrist bulundurulması, intihar olaylarının önlenmesi açısından faydalı olacaktır.’’

(Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Özcan Köknel)



Yazarın Tüm Yazıları