Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Yıllardır Zonguldak yolunu yapamadık

Karayolları Genel Müdürlüğüne'ne... Zonguldak'tan İstanbul'a gitmek tam bir azap yolculuğu yapmak demektir. Zonguldak-Düzce arasındaki yola yol demek için bin şahit gerekir. Zonguldak- Kdz.Ereğli arasında iki aya yakın süredir yol çalışması nedeniyle bir şerit kum ile istila edilmiştir. Tek şeritten 53 km uzunluktaki yolu katedebilmek işi tamamen şansa bırakmak demektir. Ereğli-Düzce arası bol çukurlu bir yol olup çukurun en kısası 25-30 cm derinliğe sahiptir. Bu yolda her an büyük bir kaza olabilir. Olursa da sorumluluk Karayollarına aittir. Herhalde büyük bir kaza olduktan sonra bu yolu yapacaklar.

İbrahim TATBUL-ZONGULDAK

Avşar, kendisini azıcık pişirsin!

MEHMET Ali Birand'ın Show TV'deki programında bu hafta Ajda Pekkan, Hülya Avşar ve Devlet Bakanı İmren Aykut'un konuk olarak katıldığı üniversite öğrencileriyle yapılan söyleşi son derece ilginçti. Ajda Pekkan seviyeli ve akılcı cevaplarıyla starlığını birkez daha kanıtladı. Ancak Hülya Avşar hakkında aynı şeyi söylemek mümkün değil. Alaycı, sinirli ve ciddiyetsiz cevaplarıyla tepki topladı. Sanatçı beğenildiği kadar tabii ki eleştiriye de açık olmalıdır. Konuşmaları ölçülü ve seviyeli olmalıdır.

İmren Aykut ise öğrencilerin soruları karşısında sürekli ‘çok zor bir soru' diyerek kaçak güreşti. Böylece bu işlerin politika arenasına benzemediğini anlamış oldu. Sanatçısı da, politikacısı da şunu iyi anlamalıdır ki; işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, kentlisiyle, öğrencisiyle ne şekilde konuşulacağını bilmesi gerekir.

İnsanlarımız artık basite alınamaz.

Asım DAŞDEMİR-İZMİR

İhlas'tan savunma

İHLAS Finans Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Tokdemir, ‘‘Ah babacığım, Alman mühendisin sözünü neden dinlemedin’’ başlıklı (29.5.1998) yazı üzerine şu açıklamayı yaptı:

‘‘İhlas Finans'ın Şanlıurfa Şubesi müşterilerinden olan İhsan Sezer, 17.04.1998 tarihinde şubemize başvurarak çeklerinin rızası hilafına elinden çıktığını -çantasıyla kaybettiğini- beyan etmiş ve ödemeden men talimatı vermiştir. TTK'nın 711. maddesi gereğince bu talimata istinaden şahsa ait çeklerin ödemesi durdurulmuştur. İlgili kanun maddesine göre kurumumuz -ve diğer bütün bankalar- bu beyanın sıhhatini sorgulama yahut mahkeme kararı isteme yetkisine sahip değildir.

Öte yandan yazınıza mesnet teşkil eden müşteki Sn. Fahrettin Dalmaz'ın 17.4.1998 tarihinden önce kurumumuz Şanlıurfa Şubesi'ne telefon açarak İhsan Sezer hakkında ‘çok iyi müşterimizdir, çekleri ödenmektedir' cevabını alması, o tarihte henüz ilgili şahıs yukarıdaki beyanda bulunmamış olduğundan doğrudur. Nitekim Merkez Bankası kayıtlarında Sn. İhsan Sezer'in karşılıksız çeki veya protesto olmuş senedi yahut ödenmemiş kredi kartı borcu görülmemektedir. Bu da ilgili şahsın taahhüt ve tediyelerini yerine getirdiği anlamına gelmektedir. Kurumumuz, müşterilerine çek karnesi verirken gerekli araştırma ve istihbaratı titizlikle yapmaktadır. Dolayısıyla yazıda geçen ‘abuk sabuk kalitesiz müşterilere çek karnesi verildiği, müşteriyi koruyarak başkalarının hakkının gasp edildiği ve ahlaksızlığa ortak olunduğu' şeklindeki ifadeler tamamen gerçek dışı ithamlardır. Kurumumuz, yasalar çerçevesinde faaliyet göstermeyi kendisine temel ilke olarak kabul etmiş ve yıllardır taahhütlerine sadakatiyle kamuoyunda saygın bir yer edinmiştir.’’

ANKARA'dan bir grup okurumuzdan: Kavaklıdere semtinde kaç aydır Telekom, kablo için kazı yapıyor. Kazılar sırasında kaldırım taşlarının çoğu kırıldı. İş bittikten sonra da kazılan yerlerin üstü sadece kumla doldurulup kendi haline terk edildi, taşlar ise üst üste yığılıp kaldı. Bunun sonucunda semtimiz savaştan çıkmışçasına darma dağın oldu. Sorumlu Telekom mu, Büyükşehir mi? Bu çağda böyle hizmet anlayışı hiç yakışmıyor.

KARADENİZ Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 12-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Ereğli Osmanlı Çileği Kültür Festivaline tüm halkımızın katılımını bekliyor.

2. ULUSLARARASI Sarıgerme Rüzgar Enerjisi Atölye Çalışması 12-14 Haziran tarihleri arasında, Sarıville Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Akçalı'nın yönetiminde, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Tanay Sıtkı Uyar'ın koordinatörlüğünde, yerli ve yabancı yatırımcı, danışman ve imalatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Iberotel Sarıgerme Park'ın Ortaca-Muğla Tesisleri'nde yapılacak toplantıda Türkiye'de Rüzgar Enerji'sinin kullanımının önündeki engeller tartışılıp çözüm yolları aranacak. (Bilgi: 0252-286 80 43-53)

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Oran'daki milletvekili lojmanları lokantasında milletvekillerine 'rutubetli kaşar', 'taklit salam' yediriliyor, ayrıca alınan salam, sosis, peynir, süt gibi gıda maddeleri piyasa fiyatının çok üstünde fatura ediliyor. Bu nedenle satıcı firma ile çıkar söz konusu olabilir.

(CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül)













Yazarın Tüm Yazıları