Yetenekli anneler

Becerikli insanları seviyorum çünkü ben elişi konusunda beceriksizim. Defterleri bile zor kapladım.

Hatırlıyorum, okulda ev ekonomisi dersinde etek yapacaktık. Beli lastikli basma kumaştan. Bittiğinde benim eteğim neredeyse 0 beden kadardı. Meğersem bel ölçümü bile tersten almışım. Dolayısı ile etek, bana değil anca oyuncak bebeğime olmuştu!!! Şimdi bir şeyler yapanları görünce bu açıdan hoşuma gidiyor.

BoboLulu Fashion Industries, özellikle bebekler ve çocuklar için polar kumaştan yumuşacık ve yaratıcı battaniyeler üreten yeni bir marka. Eğlenceli desenlerin aplike edildiği ve isme özel olarak elde üretilen BoboLulu battaniyeleri sadece internet üzerinden satılıyor ve duyduğumuz kadarı ile şimdiden ’celebrity’ evlerine girmiş bile. www.bobolulu.com, çocuklarına özel bir battaniye almak isteyen anne babalar kadar, fonksiyonel ve karakterli bir doğum hediyesi bulmakta zorlananların da sık sık uğradıkları bir web sitesi. Artan talepler üzerine artık sadece bebekler ve çocuklar için değil, yetişkinler, hatta petler için bile battaniye üretmeye başlamış.

Yurtdışında uzun yıllar profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra şimdi girişimciliğe adım atan Esra Akın oldukça heyecanlı, ama bir o kadar da hayatla barışık bir yeni anne. BoboLulu fikri için ilham kaynağı Ada’yla Deniz doğduklarında aldığı hediyeler olmuş: "Tabii kullanışlı ama çoğu tekdüzelikten kurtulamamış hediyeler..."

Esra, müşterilerinden bu yönde gelen yorumların da oldukça motive edici olduğunu söylüyor: "Ne zaman bir BoboLulu battaniyesi siparişi alsak, biliyoruz ki battaniyemizi hediye eden ’kahraman’ oluyor, hediye alan ise ’özel’ ve ’eğlenceli’ bir battaniye sahibi olmanın keyfini yaşıyor."

Çamaşır ve kurutma makinesi uyumlu BoboLulu battaniyeleri piyasadaki alternatiflerine göre farklılıklar taşıyor; cıvıl cıvıl renkleri, isme özel oluşları, elde üretilmeleri ve tabii yaratılan farklılık hissi ilk akla gelen tercih sebepleri. Markanın geleceğini merak ettiğimizde ise Esra çok yakında battaniye koleksiyonunun yanına farklı kategoriler de eklemeyi planladığını, hayalinin BoboLulu’yu bebekler ve çocuklar için bir moda markası haline getirmek olduğunu belirtiyor. Fiyatlar 79-139 YTL aralığında ve Türkiye içinde kargo bedava.

Başka bir el becerisi örneği de Evlat Çocuk Atölyesi. Onlar da çocuk sahibi olduktan sonra elleriyle bir şeyler yaratma çabasına girenlerden... Çocuklara keyifli oyunlar oynayabilecekleri, el yapımı, yıkanabilir, hijyenik, hiçbir makine işçiliği olmayan, kişiye özel, bir eşi daha olmayan ve sipariş edenle onların fikirlerinin dayanışmasından ortaya çıkabilecek oyuncaklar ve aksesuvarlar üretiyorlar. Örgü bebekler, tablolar, duvar süsleme malzemeleri, iğnelikler ve defterler en çok dikkati çeken ürünler arasında.

Onlara ilham veren, her kişinin kendine özel bir hikayesi olması... Ne kadar insan varsa onlar da o kadar fikirle tıkanmadan yollarına devam edeceklerini düşünüyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları