Yeniden doğan kardeşler

Spritualist literatür yeniden doğuş olaylarıyla doludur.

Burada inceleyeceğimiz örnek ise, yeniden doğuş olayları arasında özel bir yere sahip. Olay, iki kız kardeşin öldükten hemen sonra yine aynı anne-babadan ikiz kız kardeş olarak doğmasıdır.

1957 yılında İngiltere’de iki kız kardeş okula giderken bir kamyonun altında kalarak ölürler. Kızlardan büyüğü Jane 11, küçük Jaoueline 4 yaşındadır. Ve o sıralarda anneleri yeni bir hamilelik döneminin başındadır.

Kızların ölümünden sonra çok büyük bir üzüntü içine giren aile zar zor toparlanıp doğum hazırlıklarına başlar. Beklenen doğum kazadan yaklaşık yedi ay sonra hiç beklenmedik şekilde gerçekleşir. Bebek daha doğrusu bebekler ikizdir. Bunlardan ilk doğana Jennifer, diğerine Gillian isimleri verilir. Kızların görünümleri aileyi şaşkına çevirir. İkinci doğanın yani küçük olanın yüzünde, sağ gözünün üzerinde bir yara izi vardır. Ölen kızlardan küçüğünün yüzünde de aynı yerde ve aynı şekilde, üç yaşlarında düşme sonucu oluşmuş bir yara izi vardır. Ve yeni doğan bebekteki iz, bunun eşidir. Kızlar büyüdükçe başka benzerlikler de ortaya çıkar. Örneğin, ilk doğan bebek, ölen büyük kardeşin huylarını taşımaktadır.

Bir gün ikizler, babalarıyla birlikte tavan arasına çıkarlar. Burada ölen kızların bazı eşyaları sarıp sarmalanmış olarak durmaktadır ve aile ikizlerin o güne kadar bu eşyalardan haberleri olmadığından emindir. Oyuncaklar arasında ölen büyük kardeşin çok sevdiği zenci bir bebek de vardır. Kızların sağlığında bu bebek kırıldığı için tavan arasındaki dolaba kaldırılmıştır. Kazadan sonra da hiç dokunulmamıştır. Jennifer, yani ikizlerin büyük olanı, babasına "Baba, bu dolabı açar mısın, orada siyah bebeğim var" der. Ve daha buna benzer bir sürü olay meydana gelir. Bunun üzerine aile bunun ne olduğunu araştırmaya başlar. Sonunda, 1966’da Hindistan Rajastan Üniversitesi Parapsikoloji Bölümü Başkanı Dr. Hemendra N.Baharjee, İngiltere’ye gelip kızları inceler. Anne, baba ve kızlarla uzun uzun konuşur, sesleri banda kaydeder.

Dr. Banarjee aslında yeniden doğum olaylarını araştırmamaktadır. Doktor, yeniden doğduğu kesinleşmiş kişilerin eski yaşantılarını hatırlamalarına yönelik araştırmalar yapmaktadır. İncelemenin sonunda ikizlerin, gerçek bir yeniden doğuş olayı olduğuna karar verir.

Duygular ortaya konuyor

Bugün Venüs, burç değiştiriyor ve Yay burcuna giriyor. Böylece bugünden itibaren duyguların ortaya konması daha kolay olacak. Seyahat arzularının uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu uluslararası ilişkilerin hareketleneceğini gösteriyor. Farklı kültürleri araştırmak adına seyahat etmek ve duyguları özgür bir biçimde ortaya koymak için uygun bir zaman başlıyor. Öğle saatlerinde Neptün’ü tetikleyen Ay, hayal gücünün uyanacağını ve hem sanat, hem de aşk açısından heyecan verici duyguların açığa çıkacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları