Yeni bir uygulama: beden dili analizi

İletişimimizin büyük bölümünü beden dili ve ses tonu oluşturuyor.

Haberin Devamı

İki hafta önce Obama’nın ve Erdoğan’ın beden dilini bu açıdan analiz etmiştim ve çok beğeni topladı.

 

Bugünden itibaren her salı günlük yazıma ek olarak sizden gelen bir fotoğrafı ve gündeme ait bir fotoğrafı beden dili açısından analiz etmeye karar verdim.

 

İstediğiniz bir fotoğrafınızı (fotoğrafta bulunan diğer kişilerin de iznini alarak) bana gönderin. Fotoğraflar arasından bir tanesini seçip analiz edeceğim. Bugün Ayşe ve Yonca’nın fotoğraflarıyla başlayalım. Sizin fotoğraflarınızı bekliyorum.

 

Foto Analiz 1- AyÅŸe Aral

Yeni bir uygulama: beden dili analizi

Haberin Devamı

 

Üç silahşörlerden Ayşe Aral ellerini Melis Hanım’ın ve Fikret Bey’in omuzlarına koymuş. Bu bir samimiyet göstergesi. Otoritesi düşük olan kişilerin bu hareketi yapması mümkün değil.

 

Fikret Bey de Melis Hanım da gülümsüyor. Ama biraz farklılık var. Gerçek gülümsemede hem ağız çevresindeki hem de göz çevresindeki kaslar hareket ediyor, ama fotoğraf için yapılan gülümsemelerde genelde göz etrafındaki kaslar hareket etmiyor. Genelde çoğumuz fotoğraflarda ‘cheese’ diyerek zorla gülümseriz. Duchenne gülümsemesi denilen bu gülümsemede sadece dudaklarımız hareket eder. Burada Mine Hanım sadece dudaklarıyla gülmüş. Fikret Bey’in gülümsemesinde göz çevresindeki kaslar da birazcık hareket etmiş. Daha gerçekçi. Ayrıca dişlerinin de görünmesi gerçekliğini artırıyor.

 




Foto Analiz 2- Yonca TokbaÅŸ

Yeni bir uygulama: beden dili analizi


Bu da bizim Yonca. Gülüyor. Gülmesine dikkat edin hem ağız bölgesi hem de göz bölgesi kasları hareket etmiÅŸ. DiÅŸler tek tek sayılabilir. Çok eÄŸlendiÄŸi belli.Â

Haberin Devamı

 

5 dolarlık pembe ayakkabılarına ve ayaklarına bakalım. ‘Yerçekim karşıtı hareket’ denilen hareketi yapmış. Ayak topuğunun bu şekilde yerçekimine karşı kaldırılması çok neşeli olduğu anlamına geliyor.

 

Bedenin döndürülmeden sadece başın döndürülmesiyle verilen bakış da tabii ki flörtöz bir bakış. (Bu durumda bedenini döndürerek bakması zor olabilir ama durumdan vaziyet çıkarmanın da bir zararı olmaz.)

 

Aşçılık becerisine bakarsak, iyi görünüyor. Köfteler ev yapımı, hazır değil.

 

Köfteleri aydınlatmak için çok büyük hassaslık ve itina ile kurulmuş olan lamba da çok titiz bir aşçı olduğuna delalet. Ya da mangalı yakmayı unutmuş, köfteleri lamba ısısıyla pişirmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

 

Åžimdi sıra sizin fotoÄŸraflarınızda. FotoÄŸraflarınızı bekliyorum.Â

Yazarın Tüm Yazıları