Süre biterken CHP’de bu ne toplantısı

Geçen hafta Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ‘yüzünden’, Parti Meclisi’nde adayların belirlenmesi 10 Ocak Çarşamba gününe ertelenmişti.

Haberin Devamı

Ancak Ankara’da bugün 16.00’da yapılacak toplantı ile ilgili gündemde ‘31 Mart tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimi ile bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemine dair değerlendirmeler’ ifadesi yer alıyor. Ancak bu ifade, 14 Ocak’ta Tandoğan Mitingi öncesi aday açıklamalarının ertelendiği anlamına gelmiyor mu? Ancak Genel Bakan Özgür Özel’in bu gündeme rağmen bazı isimleri gündeme getirip PM’de adaylıklarını onaylatabileceğini yorumları da kafa karıştırıyor.

Bir de şöyle bir durum var: YSK takvimine göre, “10 Ocak 2024 Çarşamba günü siyasi partilerin mahalli idareler genel seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacakları bildirmelerinin son günü; saat 17.00.”

Sıkıntılı yerlerde demek ki, bildirim yapabilmek için bir saat var!

Haberin Devamı

Bakalım, sıkıntılı yerlerde Tekirdağ, Çorlu, Lüleburgaz, Edirne, Muğla, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ilçelerinde değişlik olacak mı?

Parti üyesine güvenmeyen genel merkez olur mu?

AK PARTİ VE CHP’DE BAŞKAN VE ADAYLAR BİR ARADA

- AK Parti İBB adayı Murat Kurum ismi açıklandıktan sonra, ilçe belediye başkan aday isimleri belli olmaya başladı. AK Parti çevrelerinden verilen bilgiye göre, bazı isimler şöyle:

Ataşehir’de eğitimci Ömer Şahan, Arnavutköy’de avukat Sibğetullah Şahin, Beykoz’da Murat Aydın (yeniden), Küçükçekmece’de Göksel Gümüşdağ (İBB Meclis üyesi, Başakşehir Kulübü Başkanı) Üsküdar’da Hilmi Türkmen (yeniden), Ümraniye’de İsmet Yıldırım (yeniden) Tuzla’da Şadi Yazıcı (yeniden), Maltepe’de Mehmet Erikçi (İBB Meclis üyesi), Gaziosmanpaşa’da mimar Oktay Birinci.

- CHP’de bazı isimler de şöyle ifade ediliyor:

Avcılar’da eski İBB Meclis üyesi, Murat Tercan, Silivri’de İBB Meclis üyesi, işinsanı Melih Yıldız ve İBB Meclis üyesi işinsanı Doruk Bulut, Kadıköy’de İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, işinsanı Hakan Şişik, mevcut Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, Ataşehir Beytullah Doğanay, eski muhtar, İBB Meclis üyesi Erol Dolu ve mevcut Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe İBB Meclis üyesi, Maltepeli, kamuoyu araştırmalarında ilk ikide çıkan imar rantı ile mücadelesiyle tanınan Deniz Erzincan ve belediye başkanı Ali Kılıç.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmeli” Hak Emek-Der Yönetim Kurulu Başkanı Bayram ALTUN

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA

-Süleyman Seba döneminde Beşiktaş Spor Kulübü yöneticiliği yapan, eski emniyet müdürü, 2019 yılında Beşiktaş İYİ Parti Belediye başkan adayı olan ve yüzde 7 oy alan Affan Keçeci, partisinden istifa etti ve baba ocağı CHP’ye yeniden üye olacağı açıklamasını yaptı.

-Ekrem İmamoğlu, rakip aday konusunda ilk kez konuşarak “Arkamda kimin koştuğuna bakmam. Ben önümde kıracağım rekorlara bakarak koşmaya devam edeceğim” dedi.

MESUT YAR’DAN DATÇA MANİFESTOSU

Televizyonculuğu bırakarak CHP’den Datça Belediye Başkanlığı’na iddialı bir aday adayı olan Mesut Yar, Datça için 190 sayfalık bir vizyon raporu hazırladı. Bir aydır birebir tam saha press çalışıyor, “Uluslararası lobisinin eksik olması nedeniyle kasaba hayatının dışına çıkamadı Datça. Ancak sorunları çözüldüğünde dünyanın dikkatini çekecek  bir doğa mucizesi yaratacağım. İlk iş olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi için çalışacağım. Kentin ruhunu değiştireceğim. Yol uzun ama çok heyecanlıyım. Datça gülüşe gülüşe kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

ADAY REKORLARI

Tüm Datçalılara telefon numarasını (0535 282 07 48) veren Yar, şimdiye kadar 5 bine yakın kişi ile iletişim kurmuş, en az 3 bin kişi ile çay içmiş, 2500 km yol yapmış, 300 haneye girmiş, 30’dan fazla STK ve aktivist grupla görüşmüş, yarımadayı 3 kez turlamış, hakkında 4000’den fazla haber çıkmış, (bu daha çok politik değil Datça’nın tanıtımına yönelik) ve 18 bin kişinin elini sıkmış...

İSTANBUL’UN HONG KONG’LARI İKİLEŞTİ

Beşiktaş-Karanfilköy’ün de Kadıköy-Fikirtepe gibi bir ‘beton çöplüğüne’ (Daha doğrusu Hong Kong) dönüştüğünü; 3000 kişinin yaşadığı bölgeye on binlerce kişinin doluşacağını, sosyal ve ticari bir düğüm noktası olarak planlamanın resmen bir afet tasarısı olduğunu İBB ve Beşiktaş Belediyesi hiç bilmiyor mu?

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

-ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği’nin, ANAVATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Güzel’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye yaptığı ağır hakaretler karşısında hakkında suç duyurusunda bulunduğunu...

-AVUKAT Sedat Vural’ın “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru AİHM gibi uluslararası hak arama yoludur, ulusal ceza yargılaması ile kıyaslanamaz” açıklaması yaptığını...

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “2036 Olimpiyatları’na giden yolda, 2027 Avrupa Oyunları’na da talibiz” açıklamasını yaptığını...

Yazarın Tüm Yazıları