Milyonların sesini hükümet duydu

Memur emekli maaşı ile SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı arasında oluşan 7 puanlık zam farkı doğru kararla giderildi.

Haberin Devamı

16 milyonu aşkın tüm emekliye ocaktan geçerli yüzde 49.25 oranında eşit zam verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sürpriz şekilde 14 milyon işçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıklarına 2024’ün ilk altı ayı için memur emekli maaşına yapılacak yüzde 49.25 oranındaki artışın aynen yansıtılacağını açıkladı. Emekli dahil hiç kimse böyle karar beklemiyordu. Doğrusu garibanlara sevindirici haber oldu.

Bilindiği üzere TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 37.57 oranında artış yapılacaktı. Oluşan tepkiler üzerine geçen hafta yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 5 ek zam ile bu kitleye yüzde 42.60 oranında zam verileceğini duyurmuştu. Ancak yüzde 5 ek zammı yetersiz bulan dar ve sabit gelirli kitle hoşnutsuzluğunu, tepkisini medyada ve alanlarda dile getirdi. Bu süreçte Anadolu Ajansı’nda uzun yıllar çalışma yaşamı muhabirliğini yürüten gazeteci Şükrü Karaman’ın emekli, dul ve yetimin taleplerine ilişkin yazıları köşemizde yayınlandı.

Haberin Devamı

Karaman’ın 6 Aralık 2023’te ‘Emekli en az yüzde 50 zam bekliyor’, 26 Aralık 2023’te ‘İşçi ve Bağ-Kur emeklisi üvey evlat mı? Makas giderek açılıyor’, 2 Ocak 2024’te ‘SGK ve Bağ-Kur emeklisi üzüldü, memur emeklisi bir ölçüde sevindi. Emekliye refah payı kaçınılmaz’, 9 Ocak 2024’te ‘Emeklinin gözü Erdoğan’da’, 18 Ocak 2024’te ‘İşçi ve Bağ-Kur emeklisi hala yüzde 7 oranında alacaklı’, 19 Ocak 2024’te ‘EYT’yi bir günle kaçıranlar miting yapıyor’ başlıklı yazıları kamuoyunda oldukça ses getirdi, dikkatle okundu.

Yasa teklifinin TBMM’den bu hafta içinde çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ve Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından oluşan aylık farkları önümüzdeki hafta emeklinin hesabına yatırılacak.

Evet artık en önemlisi aylıklar arasındaki derin uçurumu gidermek amacıyla intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi kaçınılmaz değil mi?

GOOGLE’LI TAYLAN YILDIZ İBB’YE BAĞIMSIZ ADAY OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ‘bağımsız’ bir aday çıktı. İYİ Parti kuruluşu sırasında genel başkan yardımcılığı yapan İBB Meclis üyeliğinde bulunan Taylan Yıldız, İstanbul metrolarında internetin kullanılabilmesi için 2020 yılında başlattığı kampanya sonucu ‘internetçi abi’ mahlası ile tanındı.

Haberin Devamı

1980’de Ankara’da doğdu. Röntgen teknisyeni anne ve doktor babanın çocuğu. İzmir’de Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nde okudu. Türkiye 31’incisi olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik  Fakültesi’ni 2001 yılında bitirdi. Endüstri mühendisliği alanında Massachusetts Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı ve 2003 yılında Stanford Üniversitesi’nin işletme doktorasının pazarlama programına kabul edildi. Doktora eğitimi sırasında Google firmasında yöneticilik yaptı. 2017’de Türkiye’ye döndü, siyasete girdi. 15 Mart 2023 tarihinde Sarıyer ve İBB Meclisi üyeliklerinden istifa etti. 19 Haziran 2023’te İYİ Parti’den istifasını duyurdu. İBB Başkanlığı yarışında bağımsız aday olarak yarışacağını 25 Ocak 2024’te açıkladı.

Haberin Devamı

ADALAR’A AKSOY 3. KEZ ADAY

- BALIKESİR’in Marmara Adası’nda 14 yıldır Meclis üyesi ve Belediye Başkanı olarak görev yapan Sürmeneli, KTÜ Jeoloji mezunu Süleyman Aksoy, AK Parti’den üçüncü kez aday oldu. Ekinlik, Avşa ve Marmara olmak üzere üç adanın 14 mahallesi halkı tarafından sevilen bir kişi olan Aksoy, dürüst çalışkan, çözümcü ve vizyoner bir ‘lider’ olarak tanınıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada değişen bir şey yok. Savaşan bir dünya yüzyıllardır sürüyor. Uygarlık bir hikâye. Savaş yok ama 20 milyon ölü var.” Orhan BURSALI

BALKAN TÜRKLÜĞÜ

- BİRTAKIM kişiler Türk milliyetçilerini düşman görür. Başta Atatürk olmak üzere Balkanlar’dan gelenlere kin ve nefret duyarlar. Bu bakımdan tehlikeyi anlamak ve hazırlıklı olmak gerekir kanaatindeyim.

Özcan PEHLİVANOĞLU

Haberin Devamı

- Oku arkadaş, oku. Ve okut. Balkan Türklüğü tarihini oku. Öğren şerefli Türk’ün Balkanlısını oku ve kafana yaz. Ayrıca dağıt. Yedi düvel okusun.

Altay TOKAT

AVCILAR’DA 186 MECLİS ADAYI

- AVCILAR’da aday adaylığı için başvuranların sayısı 25’e ulaştı. Meclis üyeliği için başvuranların sayısını 186’ya çıktı. Bunlar arasında Başkan Turan Hançerli’ye uzun zamandır iletişim danışmanlığı yapan halkın yakından tanıdığı Ahmet Korkmaz da bulunuyor.

- ESKİ İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Murat Akbaş Avcılar’da, Kars kökenli Av. İsmail Topkaya Esenyurt’ta başkan aday adayı olarak yarışa katılmak istiyorlar.

MESAJ PANOSU

- 31. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yarın 14.00’de ‘100 Yılda Ülkemiz’ panelinde Recep Akdur, Seçil Karal Akgün, Suay Karamman ve Yıldırım Koç konuşacak.

Yazarın Tüm Yazıları