‘Hiç akıllanmıyoruz’

Naci Görür: Depreme dirençli kentleri halk talep etmeli

Haberin Devamı

YER Bilimci Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremine karşı vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından faaliyete geçirilen ‘Deprem Dirençli Kent Esenyurt’ başlıklı programda konuşan Prof. Görür, ilçeyi depreme karşı nasıl hazırladıkları konusunda bilgiler aktarırken vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu.

Başkan Bozkurt tarafından faaliyete geçirilen ‘Deprem Dirençli Kent Esenyurt’ toplantısı ilçe genelindeki müteahhitlerle ve site yönetimleri ile yapıldı. Bozkurt ilçeyi depreme karşı nasıl hazırladıklarını ve yaptıkları çalışmaları sunum şeklinde anlattı. Ardından söz alan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, halkın depreme karşı duyarlı olmasını ve kendilerini yönetenlerden bunu talep etmeleri gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Biz her depremde binlerce insanımızı bir gecede gömüyoruz, hiç de akıllanmıyoruz. Yaşadığımız depremlere rağmen halen daha depremi yeni görmüş gibi umursamıyoruz. Sanki bize hiçbir şey olmaz gibi.

Haberin Devamı

‘Hangi partiden olursan ol, hangi siyasi görüşten olursan ol eğer beni yönetmek için adaysan, bu ülkede kentlerimi deprem dirençli hale getir. Bunun için gerekli planın, programın, niyetin olsun. Eğer o programın varsa oyum senindir ama böyle ciddi bir niyetin yoksa seni sandığa gömerim’ dememiz lazım. Bu uyarıyı yapmadığımız sürece bu ülkede ne neslimizi ne de geleceğimizi sürdürebiliriz. Her depremde elli binleri bir gecede toprağa vermeye devam ederiz ve bütün dünya da bize kuşkuyla bakar.”

ÖZDAĞ: BÜYÜYORUZ

ZAFER Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisine yönelik baskı, tehdit ve yıldırma operasyonlarına karşı basın açıklaması yaptı. “Zafer Partisi bütün imkânsızlıklara, baskılara, ambargolara rağmen büyümeye devam etmektedir. Partimizin oy oranı yüzde 7’yi geçmiştir. Partimizi olayların içine çekmek için komplolarla karşılaştığımızı biliyoruz. ZP, her türlü hukuk görünümlü siyasi baskılara rağmen Türk Milletinin birliği, dirliği için vermiş olduğu mücadeleden vazgeçmeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Yumruklar ve tekmeler, sadece hakem Halil Umut Meler’e değil; kutsal bildiğimiz anaya, yargıca, yüreklere vurulmuş anlamındadır. Yargı kararı, sadece sporda şiddet için değil, ülkemizdeki tüm şiddet çeşitleri için hukuka uygun, hak edici, caydırıcı ve örnek olmalıdır.” Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza SÜMER

BİZ KARŞILIKLI DOSTUZ

TÜRKİYE ve Yunanistan’ın uzun bir zamanın ardından tekrar bir araya gelmeleri çok güzel bir gelişme. İki yıl önce Atina’ya gittiğimde beni en çok şaşırtan olay İngilizce bilen Rum ve Yunanlılarla konuşurken İstanbul’dan, Türkiye’den geldiğimi söyleyince bana karşı gösterdikleri aşırı samimi konuşmalar olmuştu. Zaman zaman Yunan devleti özellikle Fransa ve ABD’nin destekleriyle Türkiye’ye çıkışsa da Türk halkı ve Yunan halkı arasındaki sorunlar, Türkiye’deki kimi vatandaşlarımızın düşündüğü gibi değil. Yunan halkının beni mutlu eden ve şaşırtan bir diğer tarafı ise Gazi Mustafa Kemal’in ve devrimlerden haber olup, saygılı olmaları. Onlarla kültürel yakınlığımızın hala sürmesini çok önemsiyorum. Dr. İlke KOCAMAZ

Haberin Devamı

HEKİMDEN HAKEME KADAR UZANAN BİR ŞİDDET DALGASI

SAĞLIKTA şiddet yasasının olduğu bu ülkede, hemen hemen her gün bir doktorun veya sağlık çalışanının sözlü veya fiziksel saldırıya uğradığı acı bir gerçek. Ancak, sağlıktaki şiddet vakaları, adeta tedavi edilmesi gereken bir ‘toplumsal hastalık’ olarak nitelenebilecek boyuta varmasına rağmen, hakeme yönelik saldırının binde biri kadar gündem bile olmuyor nedense!

Oysa, ‘hekimden hakeme uzanan şiddet dalgası’, ülkedeki siyasal, toplumsal ve kültürel boyutlarıyla, ‘acil serviste tedavi edilecek kadar kritik durumda’.

O yüzden de, hâkim bozuk düzeni toptan bir tedaviye alınmadan, ülkede huzur bırakmayan şiddet kültüründen kurtuluş yok! Yaşar ALTINTARDI

 

Haberin Devamı

ÇİRKEFLİKLER VE MUTEBERLİK

OLAĞANÜSTÜ mücadeleme rağmen bürokraside önleyemediğim çirkeflikleri belgeleriyle deşifre ettim. Hiçbir şey değişmedi. Çirkefliği yapanlar muteber insan rolünü oynamaya devam ettiler. Şimdi de spordaki çirkefliklere üzülerek tanıklık ediyoruz. Yazıklar olsun!. F. Ç.

KUTLU OLSUN!

İNSAN Hakları Bildirisi, BM İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlanmış, 10 Aralık 1948’de BM Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan oturumunda kabul edilmiştir. Fidel Castro’nun konuyla ilgili açıklaması günümüz için de geçerlidir: “Bizler çoğu kez insan hakları üzerine konuşuyoruz. Ama aynı zamanda insanların hakları üzerine de konuşmalıyız. Diğerleri lüks otomobillere binebilsin diye neden bazı insanlar çıplak ayaklarıyla yürümek zorunda? Diğerleri 70 yıl yaşasın diye neden bazı insanlar 35 yıl yaşamak zorunda? Diğerleri müthiş derecede zengin olsun diye neden bazıları berbat bir şekilde yoksul olmak zorunda? Ben, bir parça ekmeğe bile sahip olamayan dünya çocuklarının adına konuşuyorum.”

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- HER sevilen damat belediye başkanı mı olmalı? Ne alakası var. Sevilmek yeterli bir kavram mı? Mehmet MERT

- ÇANKAYA Belediyesi eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yol arkadaşlarının sıra dışı hikâyesini anlatan yönetmen Gökmen Ulu’nun ‘Yerel Devrim’ belgeselinin takdim edileceği etkinlik bugün 20.00’de Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Hilton İstanbul Bosphorus Şişli’de saat 9.00’da Dünya Metrolar Zirvesi’nin açılış oturumunda konuşacak.

- DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Ümraniye, Silivri ve Üsküdar Belediyeleri’nin 2022 yılı Sayıştay denetim raporlarının, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

- CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde enerji güvenliğini, deprem, heyelan, çığ ve kaya düşmesi riskini ve Türkiye’de çalan tehlike çanlarını anlattı.

- DİSK, ‘gelirde adalet, vergide adalet’ mücadelesini 2024 asgari ücretin belirleneceği aralık ayında ‘İnsanca yaşanabilir ücret’ talebini bugün 12.30’da Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde çalışanlara anlatacağını açıkladı.

BİLİYOR MUSUNUZ?

- TRAKYA Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ‘Türkiye’nin 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli’nin bugün Tekirdağ NKÜ Rektörlük binasında 14.00-18.00 yapılacağını; konuşmacıların Prof. Dr. Mümin Şahin, Prof. Nurcan Özgür Baklaçıoğlu, Prof. Dr. Sezai Enis Tulça, Prof. Dr. Aşkın Koyuncu, Doç. Dr. Sezai Özkan olduğunu.

Yazarın Tüm Yazıları