Güzel haberlere çoktandır hasretiz

Evet, hasretiz. Televizyon, yazılı basın, internet gazeteleri ve sosyal medya felaket tellalı havasında, kapkara gelişmeler üflüyor kulaklara.

Haberin Devamı

Hepsinde cinayet, soygun, darp, dolandırıcılık, sahtekârlık, hırsızlık, haksızlık, geçim sıkıntısı ve taciz. Modern ve çağdaş yönetim sergileyen başkanlardan, sahaya atlayıp hakem yumruklayan başkanlara. Ciğerim yandı ciğerim.

Çok üzüldüğüm bir gözlemi de belirtmem gerek. Hakemimize atılan bir yumruk Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Oysa doktorlarımıza atılan yumruklara kimse tepki göstermedi. Ağır yaralananı oldu, öleni oldu, pek umursayanı olmadı. Hâlâ doktor dövülüyor, hâlâ doktorlarımız ve sağlık personelimiz saldırıya uğruyor ama hâlâ yeterli önlemler alınmış, gerekli yasalar çıkarılmış değil. Hakeme de doktora da kamu görevlilerine de saygılı davranmalıyız. Her şeye saygısız bir toplum olup çıktığımızın hâlâ farkında değil miyiz?   Can PULAK 

Haberin Devamı

GÜNÜN ANLAMI

ETNİK
ayrımcı propaganda Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter laik ulus-devlet olarak kuruluşunu sanki bir ‘insanlık suçu’ gibi gösterip, ‘laik cumhuriyet’ savunucularında suçluluk duygusu oluşturmayı amaçlıyor. Biz, Cumhuriyet’in üniter laik kurucularıyla onur duyuyoruz.Cengiz ÖZAKINCI

AKP’DE EĞİLİM CHP’DE MÜLAKAT

* CHP’de belediye başkan aday adayı olan belediye başkanları için İstanbul İl Başkanlığı’nda, il yöneticilerinden ve dışarıdan oluşturulan komisyonlar aday adaylarını çağırıp mülakat yapıyor. Sorular basit denilecek seviyede. Bazı katılanlar şöyle diyor; adaylar belli bizi gaz almak için çağırıyorlar. Komisyonlarda ilginç isimler var; sendikacı eski vekil Rıdvan Budak, yine CHP eski İBB grup başkan vekili Doğan Subaşı, Ekrem İmamoğlu’na yakın bazı bürokrat çalışma arkadaşları, bürokrasiden istifa edip aday adayı olanlarla mülakat yapıyorlar.

* 17 Aralık günü İstanbul AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilçe, belediye, gençlik kolları ve kadın kolları başkanları katıldı, daha dar kapsamda ikinci temayül yoklaması yapıldı. Erdoğan katılımcıların görüşlerini aldı. Bize gelen bilgi sandıktan İstanbul MV. AK Parti Genel Merkez’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, ikinci olarak Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu çıkmış. Yine Adalar Mahmut Çelik, Ataşehir Hurşit Yıldırım, Kadıköy Ömer Şahan, Bahçelievler Hakan Bahadır, Beykoz Murat Aydın, Büyükçekmece Recep Erol, Küçükçekmece Aziz Yeniay, Üsküdar Mustafa Kara’nın adları öne çıktı.

HEP TEK SEÇİCİ

* CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kurultayda önseçim olacak” dedi. Buna bağlı olarak Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar da “Önseçim kırmızı çizgimiz” diye konuştu. Ancak Akpınar’ın itirazlarına karşı Özel, “Anketten Gülyalı Belediye Başkanımız Ulaş Tepe çıktı. Arzu edersen istifa edebilirsin” dedi. Bu tertiplerin arkasında Seyit Torun’un olduğu iddia ediliyor. Torun hem Muğla’da hem Ordu’da var; hep tek seçici...

Haberin Devamı

* CHP’de, İzmir’in Balçova aday adayı olan Muharrem Dayanç partinin gençlik kollarından yetişen eğitimci, işinsanı. Göztepe’de forma giymiş biri, ayrıca boks ve dalış sporları yapan Dayanç çok sayıda müzik enstrümanı çalıyor. Muharrem Dayanç’ın Müzisyen ve Sporcu Yaralanmaları Kür Merkezi, İnciraltı’nda Uluslararası Yat Limanı projesi, Balçova’da bir ‘Otizm Üniversitesi’ kurmak gibi projeleri var.

* SEFERİHİSAR başkan aday adaylığına başvuran Köksal Yıldırım, “Kente hizmet etmek temel derdimiz. Amacımız kent estetiği sağlamak, kentin kültürünü geliştirmek, kentin turizmini geliştirmek, İzmir içerisindeki aldığı payı yükseltmek ve daha huzurlu yaşamasını sağlamak” diyor.

Haberin Devamı

* CHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Bedri Serter, Karabağlar belediye başkan aday adayı oldu. Karabağlar’ın en büyük probleminin çarpık kentleşme ve kentsel dönüşüm olduğuna işaret eden Serter, “Kentsel dönüşümde hızlı bir şekilde İzmir BB ile birlikte çalışacağım. Deprem yönetmeliğine uymayan tüm yapıların, ele alınarak tespiti yapılmış olanların dönüşümünü sağlayacağız. Karabağlar’ı, Türkiye’nin örnek mobilya kent merkezi haline getireceğiz” dedi.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIYOR

TRAKYA
’nın en büyük kültür merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Ünal Baysan Kültür Merkezi, 20 Aralık Çarşamba 19.00’da hizmete giriyor. Üç kattan oluşan merkez, 6.900 metrekarelik alanda inşa edildi. 316,85 m2 sahne ve 625 m2 tiyatro salonu ve 535 normal, 14 engelli, 14 refakatçi ve 223 balkon olmak üzere 786 kişi kapasiteli ana salona sahip olan Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde aynı zamanda 285 kişilik küçük sahne ise hem tiyatro gösterileri için hem de toplantı salonu olarak kullanılabilecek. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizden biri olan merkezin inşaatını tamamlayan TBB Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine, projenin her aşamada görev alan Çorlu Belediyesi personelimize çok teşekkür ederim” dedi. Ünal Baysan, Çorlu’da üç dönem belediye başkanlığı yaptı.

Haberin Devamı

OPERASYONLA GELEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

POLİSİN
bir ihale yolsuzluğu iddiası ile Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlediği operasyon sürpriz yarattı, parti sözcüleri tarafından ‘algı operasyonu’ şeklinde nitelendi. Başkan Zeydan Karalar da saat 14.30’a randevu verip, Adanalıları belediye önüne davet etti. Toplantıda Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da konuştu. Bulut aynen şu cümleyi kullandı: “31 Mart’ta buradaki başkan değişmeyecek, aramızda kalsın.”

Ardından da Karalar’ın elini sıkıp sonra konuşmasına devam etti. Böylece Adana’nın BŞB başkan adayı en yetkili ağızdan ilan edilmiş oldu.

Bu arada Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in düşü de bir defa daha gerçekleşemedi. Bulut’un hemen sağındaki Çetin’in yüz hatları da değişti. Bulut’un sol yanında duran Kadın Kolları İl Başkanı Oya Tekin’in de Soner Çetin’den boşalacak koltuğa aday gösterileceğine kesin bir gözle bakılıyor. Adana’da tek merak konusu Seyhan Belediyesi’ne gösterilecek aday ismi kaldı.

Bu arada Özgür Özel’in kurultay konuşmasını yuhalatan Zeydan Karalar’ın yeniden aday gösterilmesi, Kılıçdaoğlu taraftarlarının dışlanmayacağına bir örnek olarak gösterildi.

Haberin Devamı

25 BİN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

"PSİKOLOJİK
danışmanların ve öğrencilerimizin sorunlarına ilgi gösterilmesini istiyoruz. Psikolojik danışmanları görmezden gelmek demek akran zorbalığını, madde kullanımını, istismarı, travmaları ve maalesef ki daha nicelerini görmezden gelmek demektir. 25 bin küsur okulda psikolojik danışman yoktur. 10 binlerce psikolojik danışman ülkemizin her köşesinde her şartta görev yapmaya hazırdır. Verilen sözün takipçisi olunmasını istiyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları