Devrim Yasaları ve yaşadığımız günler

Son günlerde değil, son yıllarda, çok sayıda ‘tarikat, tekke’ ve benzeri okul, kurs gibi eğitim yerleri ve bu eğitimi alanlar için yurt, lojman gibi yerler açılmıştır. Bu yerlerde din dışı ağır eğitimler verilmekte, hukuka ve ahlaka aykırı birçok olaylar yaşanmaktadır.

Haberin Devamı

Son günlerde değil, son yıllarda hacı, hoca, şeyh, derviş, mürit gibi isimler kullanılmakta ve hatta bu kişiler, bu isimler altında, yazılı ve görsel yayınlar yapmaktadırlar. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ‘İnkılap Kanunlarının Korunması’ başlığı altındaki 174. Madde’sinde, bu konulara ilişkin düzenlemeler ve yasaklar vardır.

Maddenin ‘İnkılap Kanunlarının Korunması’ başlığı altında, bu maddede yer alan düzenlemelerin amacı, Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik niteliğini korumak olarak gösterilmiştir. Ayrıca bu Anayasa’nın halk oylaması ile kabul edildiği vurgulanarak, maddede yer alan İnkılap Kanunları’nı yani Devrim Yasaları’nı değiştirmek, kaldırmak bir yana, Anayasa’ya aykırı olduğu şeklinde dahi anlaşılamayacağı ve yorumlanamayacağı esası getirilmiştir.

Haberin Devamı

Bu 8 esas kanunun her birinde, kanuna aykırı davranılması halinde ağır yaptırımlar, hapis, para ve kapatma cezaları öngörülmektedir.

Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’sında yer alan bu düzenlemelerden hangisinin ne kadar uygulandığına bakmak gerekir. Yani Anayasa’nın ihlali suçu işlendiği açık değil midir?

Av. Ahmet Erdem AKYÜZ

GÜNÜN SÖZÜ

“SİZİ yıpratan insanlardan sessizce uzaklaşın.”  Albert Camus

EĞİTİM MESELESİ

EĞİTİM meselesi, bir toplumun en önemli meselesidir. Ve her şeyden önce gelir. İnsan beyni değirmen taşına benzer, içine yeni bir şeyler atmazsanız kendi kendini öğütür durur.

İbn Haldun 14. yüzyıl başında, 1332’te Tunus’ta doğmuş. En önemli eseri Mukaddime, bu günlere ışık tutar.    Prof. Dr. Cengiz KUDAY

AP, TDP ve MP 6 ay ‘beklemeye’ alındı
YSK 24 PARTİYE VİZE VERDİ

YSK seçime girecek partileri açıkladı. 124 partiden 24 tanesi seçime girebilecek. Altı ay bekleme süresi ilan edilen üç parti var; Vecdet Öz’ün Adalet Partisi, Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi ve Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nin adları listede yer almadı.

AP Genel Başkanı Vecdet Öz yaptığı açıklamada “YSK hakkımızı yiyor, seçime giremeyecek algısı yaratıyor. Halbuki biz seçime girebilir diye mazbatasını alan partiyiz. Bizi iktidara muhalefet tarafında sayıyorlar anlaşılan. Bu büyük yanlış ve haksızlık. Bizi tabela partisi olarak görmek istiyorlar” dedi. Gerekli kuralları karşılayan Emek Partisi, Millet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi de seçime katılabilecek partiler arasında yer aldı. Cem Uzan’ın Genç Parti’si de 24 parti arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’A KAR NEDEN YAĞMAZ

“KARADENİZ’de mülkiyet sorunundan dolayı sahipli ormanlar yok edildi. Akdeniz’de de geniş alanlara yayılan yangınlar ormanlara büyük zarar verdi. Akdeniz’de tıpkı yıllardır Karadeniz’de olduğu gibi yağan yağmurlar sel ve su baskınına dönüşüyor. Ormansızlığın kaçınılmaz sonucu bu” diyor Orman Yük. Müh. Faruk Çebi. ‘Bürokrant’ kitabının yazarı olan Çebi, 10 yıl önce İstanbul’a hangi çevre faktörlerinden kar yağmadığını yazdığını hatırlatıyor. (Bu ilginç yazı https://www.hurriyet.com.tr/’den okunabilir - İstanbul’da nasıl kar yağar - 26 Ocak 2012)

JANSEN'İN İŞİNE SON

ANKARA’nın plansızlığı 1938’den sonra başladı. Mustafa Kemal 10 Kasım’da öldükten tam bir ay sonra CHP’lilerden oluşan “İmar İdare Heyeti” toplanır ve 131 sayılı kararı alır.

Haberin Devamı

Karara göre; “Atatürk öldüğü için artık Jansen’in hizmetlerine ihtiyaç kalmamıştır”.    Tahir ÇALGÜNER 

FINDIKTA OYUNLAR EKSİK OLMUYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındıkla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve şöyle dedi:

“1 Eylül’den 31 Aralık’a kadar 158 bin ton iç fındık ihracatı oldu. Yaklaşık 300 bin ton kabuklu fındığa tekabül ediyor. Fındık ihracatçıları birlik başkanı açıklamasında ‘Fındık ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık’ diyor. Eksik konuşuyor; bunun aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu olduğunu niye unutuluyor? Çünkü 23 TL’den çiftçiden alınan fındık, 40 TL’den satılmıştır. Hükümetin desteğini alan yabancı bir kartel ve yerli işbirlikçileri göz göre göre çiftçinin mağduriyetine sebep olmuşlardır.

Haberin Devamı

Bir ucu dışarıda bir ucu içerde olan uygulayıcılar vardır. Yapılan açıklamalarla önümüzdeki dönemin ipuçları verilmektedir. TMO piyasaya fındık satsın, deniliyor. Çünkü stoklar bitti. Türk fındık üreticisi için uygun koşullar var. Önümüzdeki yıl da alıcının talebi yüksek olacak. Ne yapmalı?

Hiç kimse bu ülkede emeğe ve milli servete açıkça ihanet edemez.

Her durumda devlet üreticiye destek vermeli, ilaç ve gübrede vergileri kaldırılmalı, üretim maliyetlerini düşürmelidir.

BİLİYOR MUSUNUZ?

ATA Platform tarafından düzenlenecek olan, E. Amiral Cem Gürdeniz, Dr. Volkan Özdemir ve Hasan Erel’in konuşmacı oldukları, Kazakistan’da yaşanan son olaylar ışığında bölgesel gelişmelerin tartışılacağı ve bu çerçevede ‘Türkiye ve Türk Dünyası: Otuz Yılın Ardından’ başlıklı kitabın da tanıtılacağı ‘Büyük Güç Rekabeti ve Türkiye’ konulu etkinliğin 15 Ocak Cumartesi saat 14.00’te Gayrettepe Dedeman Otel’de yapılacağını...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, ‘Yılın Atatürkçüleri Ödülleri’nin, (bilim) Prof. Dr. Uğur Şahin - Dr. Özlem Türeci; (sağlık) Prof. Dr. Ahmet Saltık, (edebiyat) Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, (basın) Uğur Dündar, (tiyatro) Müjdat Gezen’e 31 Ocak tarihinde yapılacak törenle verileceğini açıkladı.

BARAJ DERDİMİZ YOK

TERTEMİZ siyasetçi Gültekin Uysal, 45 yaşında, en genç genel başkan (artık en genç Genel Başkan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş), delikanlı, ehil, bilge, Afyonkarahisar milletvekili. Baraj derdimiz yok, Millet İttifakı içindeyiz. DP’ye verilen her oy bizim TBMM’de grup kurmamız demek. Üyelikte 5’inci partiyiz. Herkesin oyunu istiyoruz. Millet İttifakı adayımız cumhurbaşkanı olacak. Demokrat Parti hükümette yer alacak.            Necmettin DÖNMEZ

Yazarın Tüm Yazıları