Bulgaristan’ın Istranca’ya bariyer ihaneti

3 Mart, Dünya Yaban Hayatı Günü idi.

Haberin Devamı

Aynı ekolojiyi paylaştığımız dağda, ormanda, suda yaşayan canlıların günü! Dünyamızda var olan canlı türlerinin yok oluşuna dikkat çekmek, korumak ve farkındalık yaratmak için anlamlı bir gün. Ancak günümüzde azgın bir azınlığın oluşturduğu doğadaki işgal kuvvetleri, yaban hayatını yok ediyor.

Yaban hayatının varlığını sürdürmeye çalıştığı yer onların dünyası. Yaşam alanı. Domuzun, sincabın karıncanın, kurdun, kuşun evi.

Trakya’nın ‘bekçisi’ Göksal Çidem’in bir kamu görevi var: Doku Derneği Y.K. Başkanlığı... “Her canlının yaşam hakkı kutsaldır” diyerek bize önemli çevre yazısı göndermiş. Oldukça iç acıtıcı.

DOĞAL YAŞAMA DARBE

Bulgaristan sınırına AB, mülteci göçünü önlemek için 4-5 metrelik jiletli-dikenli teller çekti. AB, kendi sınırlarının güvenliği için diyor. Ancak yaban hayvanlarının binlerce yıldır üremek, kış uykusuna yatmak, beslenmek, su içmek ve yaşamak için kullandıkları güzergâh bir anda kapatıldı. Karşıya gidemeyenlerin feleği şaştı. Sözde insan ve hayvan haklarını savunan Avrupa, Istrancalar’daki doğal yaşamı yok saydı. Mülteciler bir şekilde geçmek için yol buluyor. Ya yaban hayvanlar? Doğal yaşamın ortasına AB tarafından finanse edilerek yapılan öldürücü bariyer, karadaki yaban hayatını yok ediyor. AB yaban hayatını öldürüyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

GÖZLER BAHÇELİ’DE

“Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” diyen Devlet Bahçeli geçen temmuz ayında da yüzde 25’lik zammı yetersiz bulmuştu. Dar ve sabit gelirlinin gözü Bahçeli’ye çevrildi.

SAFRA KESESİ ALINDI

Avukat Hüseyin Ersöz bildiriyor: “Müvekkilimiz Çetin Doğan (84) İzmir 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tansiyon değerlerinin yükselmesi üzerine hafta sonu Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Yapılan tetkikler sonrası konulan teşhis üzerine önceki gün gerçekleşen ameliyatla Çetin Doğan’ın safra kesesi alınmıştır. Pankredit riski de bulunan müvekkilimizin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi alınmakla birlikte yaşına bağlı sürekli sağlık sorunlarından dolayı hastanede müşahade altında tutulmaya devam edilmektedir. Müvekkilimize eşi Nilgül Doğan refakat etmektedir. Adli Tıp Kurumu’nun ‘kocamışlık ve sürekli  hastalık’ raporu düzenlediği Çetin Doğan’ın dosyası 2023 yılı Nisan ayından bugüne Cumhurbaşkanı’nın önünde bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

KADIN ESERLERİ

Kadın Eserleri Kütüphanesi Bilgi Merkezi Vakfı’nın yürüttüğü ‘Ötekinin Hafızası’ projesi kapsamında yapılan ‘Kadınların Göç Hafızası’ sergisi 6 Mart-6 Nisan tarihleri arasında DEPO İstanbul-Tütün Deposu’nda paylaşıma açılacak. Aynı sergi kapsamında, 16 Mart günü, göçmenlerle çalışan sivil toplum örgütleri ve göçmen kadınların yer aldığı ‘Bir Arada Yaşamak’ üzerine sivil toplum buluşması sergisi Depo İstanbul-Tütün Deposu’nda gerçekleşecek.

TEKİRDAĞ TEKEL ARSASI NE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan ayrılacak olan Kadir Albayrak, hakkında eski Tekel’in rakı ve şarap fabrikası arazisi ile ilgili maksatlı haberler üzerine bir açıklama yaparak, “Arazinin birilerine peşkeş çekildiği iddiası tümüyle asılsız ve gerçek dışıdır. Taşınmaz arsa vasfına sahip olup tarla niteliğinde ham bir taşınmaz özelliğinde değildir. Taşınmazın tamamı özel mülkiyetindedir. 40 dönümlük arsanın yüzde 39’u kamuya terk edilmesinde çok net kamu yararı vardır. 21 dekarlık bölümü park olanı olarak kamuya bırakılıp eski fabrika binası restore edilip kültür ve sosyal alanı olacaktır. Alanın ayrıca, 6 dönümü yollara, 8 dönümü belediyeye, 4 dönümü okul alanına bırakılmıştır. Yani peşkeş çekilme olayı yoktur, kamu yararı vardır” dedi.

Haberin Devamı

‘CHP’DE SAĞ SAPMA’

Fikret Bilâ’nın, kuruluşundan itibaren geçirdiği kırılmalardan yaşanan tartışmalara, ‘laiklik’ konusuna özel önem verilen Deniz Baykal döneminden yeni açılımlar deneyen Kemal Kılıçdaroğlu dönemine kadar CHP’nin 100 yılının analizini yaptığı ‘CHP’de Sağ Sapma’ kitabı (Kırmızı Kedi) çıktı. 

MESAJ PANOSU

- CUMHURİYET’in ilk heykel sanatçılarından Zühtü Müridoğlu, Cumhuriyet’in 50. yılı için bir heykel tasarlamış, ancak bütçe yetersizliği nedeniyle heykeli tamamlayamamıştı. Heykel, 50 yıl sonra, Cumhuriyet’in 100. yılında tamamlandı. Bugün gerçekleşecek bir törenle, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi önünde halka açılacak.

- CHP tarafından aday gösterilmeyince bağımsız aday olan Sarıyer’den Şükrü Genç ve Mezitli’den Neşet Tarhan’ın ‘gönüllüleri’ ile bir araya gelerek hızlı bir tempo ile sahaya çıktıklarını belirterek, “Kimse birbirlerine öfkeyle bakmasın” mesajı vermeleri dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

-TURİZM sektöründe otel sektörünü değiştiren kişi ve kuruluşlara TÜİK tarafından verilen takdir ödülünün, bu yıl Haliç’teki, Tersane İstanbul Projesi ve 150 binden fazla TUI konuğuna ağırlayan, aynı zamanda Antalya Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, RİXOS Otellerinin kurucusu ve başkanı Fettah Tamince’ye verildiğini...

112’YE HABER VERİN

-ANKARA’da, FETÖ soruşturması arama iddiasıyla soyguna gelen ve kapıyı çalanların, hemen 112’ye haber verilmesinin istendiğini...

Yazarın Tüm Yazıları