Omuz omuza geleceğe daha umutla bakıyoruz

Yenikapı’da düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük mitingine iş dünyasının her kesiminden yoğun ilgi vardı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Birlik, beraberlik, mutabakat ve orta akılla Türkiye’nin geleceğine daha umutla bakıyoruz. Bundan sonra el ele, omuz omuza vererek ülkemizi ileriye taşıyacağız. Hedeflerimize ulaşmak için durmadan daha çok çalışacağız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, bir hafta önce karar aldı: “İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne “Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi” olarak katılalım. Bu Komite, birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen miting için daha anlamlı olur.” TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Komite’yi oluşturan sivil toplum kuruluşu başkanlarını aradı. Mitinge katılım listesi şöyle oluştu:

 


* TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanvekili Erol Kiresepi, Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı Sekreteri Mustafa Bayburtlu.

 

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, listeye TOBB’dan şu isimleri ekledi:

 

* TOBB Başkan Yardımcıları Halim Mete, Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan.

 

Hisarcıklıoğlu, TOBB çatısı altındaki oda başkanlarına mesaj geçti:

 

- “Biz 7 Ağustos’ta saat 17.00’de Yenikapı’dayız. Sizler de kendi illerinizin meydanlarında olun.”

 

Sonra Halim Mete ve Metin Kalkavan’a ricada bulundu:

 

- “Bizim ekibe bir tekne ayarlasak da Yenikapı’ya deniz yoluyla gitsek.”

 

Dün saat 14.35’te denizcilik sektörünün önde gelen temsilcilerine ait Dati Grubu’na bağlı Ataköy’deki otele gittim. Oradan saat 16.00’da Ataköy Marina’dan tekneye geçtik. Yenikapı’ya doğru yol alırken Bakırköy sahilinden itibaren ellerinde Türk bayrakları ile Yenikapı’ya doğru yürüyenleri gördük.

 

Haberin Devamı

Omuz omuza geleceğe daha umutla bakıyoruz

 

EKONOMİDE DE BİRLİK

 

Saat 16.45’te onlarca tekne, vapur arasında Yenikapı’ya yanaştık. İskeleden kürsünün bulunduğu noktaya doğru yürüdük. Kontrol noktalarında sıkışıklık yaşasak da, elimizdeki “protokol” kartları yerimize ulaşmamızı kolaylaştırdı.

 

Mitingin başlamasını beklerken Hisarcıklıoğlu ile konuştuk:

 

“Türkiye tarihinin en büyük mitingindeyiz. Ülkemiz için, birlik ve beraberliğimiz için buradayız.”

 

15 Temmuz’daki hain darbe girişimini anımsattı:

 

- “Hain darbe girişimi ülke olarak yeniden birlik ve beraberliğimizi sağlamamıza sebep oldu. Cumhurbaşkanı, TBMM Genel Başkanı, Başbakan, CHPGenel Başkanı, MHP Genel Başkanı, iş dünyası, sanatçılar, her kesimden, her görüşten, her düşünceden vatandaşlarımız burada.”

 

Haberin Devamı

Sağlanan birlik ve beraberliğin önemine işaret etti:

 

- “Birlik, beraberlik, mutabakat ve orta akılla Türkiye’nin geleceğine daha umutla bakıyoruz. Bundan sonra el ele, omuz omuza vererek ülkemizi ileriye taşıyacağız. Hedeflerimize ulaşmak için durmadan daha çok çalışacağız.”

 

Yenikapı’dan yükselen birlik, beraberlik havası, ekonomiye de olumlu yansır değil mi?

 

Omuz omuza geleceğe daha umutla bakıyoruz

 

 

 

İHRACAT İÇİN ÇALIŞTI SONRA MİTİNGE KATILDI

 

TÜRKİYE-AB Karma İstişare Komitesi ile buluşmak üzere Ataköy’e giderken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye sordum:- Miting için bir hazırlığınız var mı?- “Bölgelerdeki ihracatçılarımız kendi şehirlerinde meydanlarda olacak. İstanbul’daki arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla Yenikapı’da olacak. Öğlen saatlerine kadar Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile çalışma toplantısı yaptık. Sayın Bakan Denizli’ye gitti. Ben de Tarabya’dan tekneyle Yenikapı’ya geçeceğim.Saat 17.30’da Büyükekşi ve eşini miting alanının bulunduğumuz bölümünde gördüm.Bizim bulunduğumuz oturulabilen bölümde 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilerle birlikte mitingi izledik.

 

Yazarın Tüm Yazıları