Oldu en sonunda oldu

OLDU en sonunda oldu. Turgay Demirel, iflas halindeki FIBA’nın Avrupa Şubesi Başkanı oldu.

Haberin Devamı

Yolu açık olsun. Artık 22 yıllık gri geçmişinden konuşmadan, biz önümüze bakalım. Şimdi onun ticari rakibi görüp kuruluşuna mani olduğu “Kulüpler Birliği”ni bir hafta, on gün içinde kurup sezona yetiştirecek yeni bir başkan seçmek lazım. Türk Havayolları’nın isim sahibi olmasına rağmen Euroleague Final Four’larını yıllardır evimizden seyretmemizin sorumlusu Turgay Bey artık olmadığına göre, Türk Basketbolu’nun “özelleştirilmesi” ivedi gerçekleştirilmelidir. Aman ha! Turgay Bey’in “Akbulut modeli” kendi adamını getirip, elini ayağını basketbolumuza sokmaya devam veya eş zamanlı “iki işi de götürme” tuzaklarına düşmeyelim.

KARABULUTLAR

İKİ başkanlığı birlikte yürütmek, usulüne de sporun etiğine de uymaz. Olacak olsa Platini, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı kalırdı. Eylülde İspanya’da Avrupa Şampiyonası’nın ve bizde yapılacak Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın organizatörü FIBA’nın Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı aynı kişi. Cümle aleme kepaze oluruz. Şike, adam kayırma, hakem tayinleri, fikstür ayarlamalarında ki dedikoduyu varın hesap edin. Yerine veliaht atama, “Harun (Erdenay)’u getir karun ol” duyumları alıyorum. Efendi ve fakat gamsız çocuktur. Fakat basketbol üst yönetimini beceremez. Sevgili Harun’a çok yazık olur. Basketbola takır takır, Dünya bazında iş kavgası yapacak, tuttuğunu koparacak adam lazım.

ABARTMAMAK GEREK

YENİ seçilecek Federasyon Başkanı, “Devletin profesyonel basketboldan çekilmesini sağlayacak“ yeniden yapılanmayı uygulamaya koyacak adam olmalıdır. Federasyon Başkanı değil, “Basketbolu kurtaracak adam” seçeceğiz aslında. Derhal yapılması gereken tek vuruş var; Devlet ile profesyonel basketbolun yollarını ayırmak....
Avrupa’da bizden başka 19 ülkede olduğu gibi, NBA gibi bağımsız, ticari yapıda, Kulüpler Birliği kurulacak. Gelirleri ve giderleri kendilerine ait olacak. Kendi Ligleri’nin tüm ticari haklarına sahip olarak Devlet eline bakmadan gelişimlerini kendileri ayarlayacaklar. Yıllardır harcadıkları milyonlarca dolarlar, Devletin fahri memuru Federasyon Başkanı’nın iki dudağı arasında çarçur olmayacak.

Yazarın Tüm Yazıları