Görünen Kanada kazası

MAALESEF her şey olacağına varıyor. Gele gele geldik bir kara taşa; başından beri yazdıklarım daha ilk maçtan geldi başımıza.

Haberin Devamı

Yabancı oyuncu yoğun ligimiz mahsulü, kendi takımlarında ortalama 17 dakika oynayıp 6 sayı üretebilmiş 2. rol oyunculardan oluşan ‘Figüranlar Milli Takımı’mızın hücum kapasitesi bizden güçlü Kanada karşısında tek çaresi; kaostan beslenerek oyunu kora kora sokmaktı. Zor kullanarak oyunu bozmalıydık. Ama koçumuz Ergin Ataman, zaten Göksenin’den yoksun takıma Doğuş Balbay’ı kadroya almadan ‘cengaversiz’ çıkarak harakiri yaptı.

 

İlk yarıda Ataman, sürekli adam değiştirerek delici atlet oyunculardan kurulu rakiplerin, hız ve açık alan sayılarını kesme çarelerini nafile arayıp durdu. 

 

 

TAKIM ÇOK TATSIZ

 

Haberin Devamı

Dixon 5’te 0 sayıda kalıp oyun kurmada zorlanarak bir türlü takımı hücuma oturtamayınca ancak Sinan Güler ile biraz basketbol oynayabildik. Efsane oyuncuları Steve Nash’in genel menajerliğinde 11 NBA oyuncusundan sadece 5’ini getirmiş Kanada, momentum ve skor liderliğini sürekli elinde tuttu. 

Daha sonra şık alley opp’larla basketbollarını renklendirdiler. Farkı da açarak bizi hatalar ve beceriksizliklerimizle yalnız bırakarak, kopup kaçtılar. 3. çeyrekten başlayan saman alevi/too late tam saha baskımız da işe yaramadı ve skor avantajlarını koruyup bize eli boş gönderip üzdüler.
Umarım Manila salonuna dizilmiş federasyon üyeleri kendi gözleriyle, milli basketbolumuzu ucuna getirdikleri ‘lejyoner kara deliği’ni görmüşlerdir.

Yazarın Tüm Yazıları