Çakı'yla kazıdılar: 1-1

Zaman kaybından başka işe yaramayan Dusan Ivkovic macerası sonlandırılarak kucağına bomba bırakılan ‘şampiyon yapsa dahi yerinde kalıp kalmayacağı belirsiz koç Ahmet Çakı’ fevkalade bir gece yaşattı takımına.

Haberin Devamı

Anadolu Efes’in 47-46 önde kapattığı ilk yarıda çekişme zirve yaptı. Koç Obradovic’in Datome yerine Pero Antic tercihi takımın hızını azaltırken bu akşamı kaybettirdi. Anadolu Efes’ın alışılmış, başlangıçta tam saha baskılı enerjiyle silkeleme dakikalarında Fenerbahçe sakalı kaptırmadan; pota altında devleşen Ekpe Udoh’la içerden, Kalinic ve Antic’le dışarıdan yüzde 80 isabetli üçlüklerle ilk çeyreği önde götürdü ama maçı kıramadı.

DATOME GEREKLİYMİŞ

Bogdanovic’in asistlerinden oluşan seyretmesi güzel Vesely smaçlarıyla Fenerbahçe güç ve kapasitesini sahaya yansıtırken Efes gecenin adamları Bryant Dunston ve Jason Granger’la geri adım atmadı. Fenerbahçe’nin maç sonu etkisini bilen Efes işini sona bırakmayarak; her pozisyonda yardım getirerek yapılan tam saha baskılı savunmayla Fenerbahçe’nin kafasını karıştırırken Saric ve Cedi kap kaç sayılarıyla 10-0’lık atak yaparak görkemli 14 sayı farklı üçüncü çeyrek skorunu yakaladı.

Top kayıplarının önünü alamayan Fenerbahçe son çeyrekte Bobby Dixon’la işi sokağa döktü ama ‘Heurtel ve kazanmayı hırs yapmış arkadaşları’ geri dönüş fırsatı vermeden ‘biz bitti demeden bitmez’ yaptılar.

Yazarın Tüm Yazıları