Ne izlesem okusam dinlesem

“Suicide Squad”in devam filmi “İntihar Timi”, DC Sinematik Evreni’nin süper kötülerini ikinci kez bir araya getiriyor. Disneyland’in tema parkından yola çıkarak yaratılan ve Amazon’da maceralarla dolu bir yolculuğa çıkaracak Disney eğlencesi “Jungle Cruise”, Dwayne Johnson ve Emily Blunt’ı buluşturuyor. Netflix’in en dikkat çekici animasyonlarından Trol Avcıları’nı tamamlayan “Titanlar Yükseliyor” serinin hayranları için ekranlarda.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

THE SUICIDE SQUAD: İNTİHAR TİMİ / THE SUICIDE SQUAD (Sinema)
Yönetmen: James Gunn / Oyuncular: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman / 2020, ABD, 94’ / KOMEDİ, DRAM

DC Sinematik Evreni’nin süper kötülerini buluşturan ve ilkini 2016’da izlediğimiz “Suicide Squad”in devam filmi sinemalarda. Harley Quinn başta olmak üzere, Rick Flag, Captain Boomerang ve Amanda Waller gibi ilk filmden tanıdığımız kahramanlarımıza Bloodsport, Peacemaker, SolSoria gibi yeni karakterler dahil oluyor. ABD’nin en yüksek ölüm oranına sahip hapishanesi Belle Reve’den çıkmak için her teklife evet diyecek süper kötülerin maceralarını anlatacak filmi, “Guardians of the Galaxy” filmlerine imza atan James Gunn yönetiyor. Harley Quinn rolünde Margot Robbie devam ederken, Idris Elba da Bloodsport karakterine hayat verecek.

Ne izlesem okusam dinlesem

MAINSTREAM (Sinema)
Yönetmen: Gia Coppola / Oyuncular: Andrew Garfield, Maya Hawke, Nat Wolff, Kalena Yiaueki / 2020, ABD, 94’ / KOMEDİ, DRAM

Haberin Devamı

Coppola ailesinin yönetmen üyelerinden torun Gia Coppola’nın Venedik’te yarışan filmi, tüketim eleştirisi yaptıkları videolarıyla kısa sürede sosyal medya fenomenine dönüşen üç gencin yaşadıklarını konu alıyor. Ethan Hawke ve Uma Thurman’ın kızları Maya Hawke ve sinemanın son Örümcek Adam’ı Andrew Garfield’ın başrolünde olduğu film, meselesini anlatmada karakterleri kadar içi boş olmakla eleştirildi.

Ne izlesem okusam dinlesem

JUNGLE CRUISE (Sinema)
Yönetmen: Jaume Collet Sera / Oyuncular: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jesse Ramirez / 2021, ABD, 127’ / AKSİYON, MACERA, FANTASTİK

Dwayne Johnson ve Emily Blunt’ı buluşturan Disney filmi, tıbbın geleceğini değiştirme gücüne sahip, eşsiz bir iyileştirme yeteneği olan eski bir ağacı keşif için Londra’dan Amazon ormanlarına yolculuğa çıkan Lily ile yıkık dökük teknesiyle ona rehberlik eden Frank’in yoldaki maceralarını anlatıyor. “Orphan”, “Unknown”, “The Shallows” gibi dikkat çekici korku filmleriyle tanıdığımız İspanyol yönetmen Jaume Collet-Serra’ya emanet edilen film, Disneyland’in “Karayip Korsanları”, “Tomorrowland” gibi büyük ilgi gören tema parklarından yola çıkarak perdeye geliyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

TROL AVCILARI: TİTANLAR YÜKSELİYOR / TROLLHUNTERS: RISE OF THE TITANS (Netflix)
Yönetmen: Johane Matte, Francisco Ruiz-Velasco, Andrew L. Schmidt / 2021, ABD-MEKSİKA, 104’ / ANİMASYON, FANTASTİK, MACERA

Haberin Devamı

“Pan’s Labyrinth / Pan’ın Labirenti”, Oscar aldığı “The Shape of Water / Suyun Sesi” gibi modern başyapıtların dahi yönetmeni Guillermo Del Toro’nun tasarladığı üç sezonluk sıra dışı animasyon serisi “Tales of Arcadia”nın sonundayız. İnsanlar, troller, uzaylılar ve büyücülerin birbirine karıştığı bir maceranın içine sürükleyecek film, dizinin hayranları için muhteşem bir final sunuyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

TERSTEN PERSPEKTİF - Pavel Florenski, Metis Yayıncılık, Sanat
SINIR - Lidia Yuknavitch, Çınar Yayınları, Öykü
KIŞ YOLCULUĞU VE PEŞİNDEKİ ÖYKÜLER - Georges Perec & Oulipo, Everest Yayınları, Roman
SU ALTINDA SÜSLÜ KOSTÜM GEÇİDİ - Allison Colpoys & Davina Bell, VakıfBank Kültür Yayınları, Çocuk
KAYBOLAN OYUNCAK DÜKKANI - Edmund Crispin, Yapı Kredi Yayınları, Roman
O BENİM GEZEGENİM - Timothee de Fombelle, Yapı Kredi Yayınları, Öykü

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

CURRENT - Can Yalçın, Alternatif Rock, Tekli
BATAKLIK - Oldeaf & Ağaçkakan, Rap, Tekli
GURUJİ - Kutiman, Dünya, Tekli
NEYSE NE - Cihan Bilgin, Elektronik, Tekli
TURNING AWAY - Moderator, Elektronik, Tekli
LURE (LIVE) - Aynur, Dünya, Albüm
LACİVERT - Sema Moritz, Alternatif, Tekli
COLORATURA - Coldplay, Alternatif Rock, Tekli
HOW MANY TIMES - The Away Days, Alternatif Rock, Tekli
KISASA KISAS - Altın Gün, Saykodelik, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları