Haftanın filmleri

Hellboy’un sinema serüveni 20 yıl sonra yepyeni bir kadroyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kez David Harbour’un hayat verdiği kırmızı canavarın azılı düşmanı, Kanlı Büyücü rolünde ise Milla Jovovich oynuyor. Fatih Akın’ın son filmi “Altın Eldiven”, Anna Todd’un meşhur gençlik romanlarından uyarlanan “After” ve Ömür Atay filmi “Kardeşler”, haftanın diğer seçenekleri…

ŞEYTANIN ÇOCUĞU YENİDEN UYANIYOR

HELLBOY

Yönetmen: Neil Marshall
Oyuncular: David Harbour, Milla Jovovich, Sasha Lane
2019-ABD-120’
AKSİYON, MACERA, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: Mike Mignola’nın grafik çizgi roman serisi “Hellboy”, üçüncü kez beyazperdede. 2006’da Guillermo del Toro’nun perdeye kazandırdığı ve Ron Perlman’ın oyunculuğu ile ironik bir kahramana dönüşen Hellboy’a bu kez, “Stranger Things” adlı televizyon dizisinden tanıdığımız David Harbour hayat veriyor.
NE ANLATIYOR: Hellboy, intikam ateşiyle yanıp tutuşan ve insanlığa savaş açan Kanlı Büyücü’ye karşı amansız büyük bir mücadeleye girişir.
SON KARAR: Milla Jovovich’in kötü büyücü rolünde izleyeceğimiz film, orijinalinin başarısını yakalayabilecek mi merakla bekliyoruz.

Haftanın filmleri

SENDEN ÖNCE, SENDEN SONRA

AFTER

Haberin Devamı

Yönetmen: Jenny Gage
Oyuncular: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair
2019-ABD-106’
AŞK, DRAM

İLK BAKIŞTA: Anna Todd’un 2013 yılında Wattpad’de yayınlandığında büyük ilgi gören roman serisinden uyarlanan film, özellikle başroldeki genç oyuncu Hero Fiennes Tiffin’i meşhur edecek görünüyor.
NE ANLATIYOR: Üniversitedeki ilk yılında derslerinde çok başarılı olan Tessa’nın hayatı, Hardin Scott adlı genç adamla tanışınca değişir.
SON KARAR: Yeni dönem gençlik aşk hikâyelerinden biri olan “After”, romanın takipçilerine sesleniyor.

Haftanın filmleri

BU ELDİVEN SIKIYOR

ALTIN ELDİVEN / THE GOLDEN GLOVE
IMDB: 6,7 METACRITIC: 28 HÜRRİYET: 4

Yönetmen: Fatih Akın
Oyuncular: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Marc Hosemann
2019-ALMANYA, FRANSA-115’
SUÇ, DRAM, KORKU

İLK BAKIŞTA: Fatih Akın’ın en son Berlin’de Altın Ayı için yarışan filmi, Alman yazar Heinz Strunk’un 2016 tarihli romanından uyarlandı.
NE ANLATIYOR: Honka zararsız bir tip gibi gözüken, Altın Eldiven adlı barda seçtiği kurbanlarını çatı katındaki evine götürerek öldüren bir katildir. Cesetleri evin kilerinde saklayan Honka, bir süreliğine de olsa Altın Eldiven’den uzaklaşır.
SON KARAR: Berlin gösterimi sonrası eleştirmenlerce ağır yorumlarla karşılanan “Altın Eldiven”, Fatih Akın sinemasını inatla takip edenlere önerilir.

Haftanın filmleri

KARDEŞLER İYİDİR

KARDEŞLER

Haberin Devamı

Yönetmen: Ömür Atay
Oyuncular: Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin, Gözde Mutluer
2018-TÜRKİYE, ALMANYA, BULGARİSTAN-103’
KORKU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: “Bir İstanbul Masalı”, “Kapalıçarşı” gibi televizyon dizileriyle tanıdığımız Ömür Atay’ın yazıp yönettiği film, Adana Film Festivali’nde çocuk oyuncularına ödül kazandırmıştı.
NE ANLATIYOR: Aile büyüklerinin kararıyla kız kardeşini tuzağa düşüren Yusuf ve cinayeti işleyen Ramazan, küçük kardeş Yusuf’un ıslahevinden şartlı tahliyesiyle 4 yıl sonra tekrar bir araya gelirler.
SON KARAR: Yerli sinemanın bu yılki en dikkat çekici örneklerinden.

Haftanın filmleri

KAPANMAYAN KAPILAR

KAPI

Yönetmen: Nihat Durak
Oyuncular: Kadir İnanır, Vahide Percin, Timur Acar, Erdal Beşikçioğlu
2019-ABD-116’
KORKU, GERİLİM

Haberin Devamı

İLK BAKIŞTA: 2006’da çektiği “İlk Aşk” filmiyle tanıdığımız Nihat Durak’ın yeni filminde Kadir İnanır ve Vahide Percin başrolde.
NE ANLATIYOR: Yakup ve Şemsa, çocukları ve torunlarıyla Berlin’de yaşayan Süryani bir ailedir. 25 yıl önce Mardin’den Berlin’e göç etmişlerdir. Mutlu günlerinin birinde Mardin’den bir telefon gelir. Bu sarsıcı telefon kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir.
SON KARAR: Ünlü oyuncuların bir arada olduğu filmi, töre hikâyelerini ilgi çekici bulanlara tavsiye edebiliriz.

Haftanın filmleri

BUNLAR DA VAR

MAZLUM KUZEY & KUDDUSİ 2: LA KASADA PARA VAR

Yönetmen: Önder Açık-baş / 2019, TÜRKİYE, KOMEDİ
Mazlum Kuzey, babasından kalan parayı uzay araştırmalarına yatırır. Yatırır ama bu fikir uzaya okey masası kurmak olunca pek iyi bir sonuç yakalayamaz.

Haberin Devamı

Çınar Yönetmen: Mustafa Karadeniz / 2019, TÜRKİYE, DRAM
Mustafa, eşi Suna ve engelli oğlu Rıza ile birlikte Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hayatını sürdürmektedir. Ailesini şoförlük yaparak geçindiren Mustafa’nın en büyük hayali, oğlu Rıza’nın diğer çocuklar gibi koşup oynadığını görebilmektir.

Yazarın Tüm Yazıları