Türk ve Macar karması

Ankara Ümitköy’deki Güler Sanat, özel salonları, ışık sistemi ve Cafe’siyle, sanatseverlerin eserleri en rahat şekilde izleyebilmesine sağladığı imkanlarla örnek gösterilecek bir mekan.

Haberin Devamı

Güler Sanat kuruluşunun dördüncü yılı nedeniyle sezonu “Dört” isimli karma sergiyle açtı. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla adlarından söz ettiren Türk sanatçılar Ahmet Güneştekin ve Bubi ile Macar sanatçılar Frigyes König ve István Orosz’un eserlerinden oluşan karma sergi 27 Ocak’a kadar görülebilir.

Türk ve Macar karması

Mitoloji, arkeoloji, analoji ve geometri olarak dört ana tema üzerinde şekillenen sergide sanatçıların bu kavramlara olan farklı yaklaşımları, etkileşimleri ve sergi içerisinde aralarında kurulan iletişim ortaya konuyor. Ahmet Güneştekin’in Anadolu ve Mezopotamya efsanelerini konu edindiği, kendine özgü nakış tekniğiyle ince ince işlediği tuvalleri, István Orosz’un geometrik algılar üzerine kurguladığı çağdaş ahşap çalışmaları ile birlikte farklı bir kompozisyon ve bakış açısı meydana getiriyor. Optik ilüzyonları da içinde barındıran bu eserler aynı zamanda görsel algının mutlaklığını sorgulatıyor. König’in tarih ve antropoloji alanlarındaki bilgi ve hakimiyetini kendine özgü estetik unsurlarla birleştirdiği “Sütunlar” serisi arkeolojik kalıntılardan yola çıkarak geçmiş ile bugün arasında köprü kuruyor. Bubi’nin bez, karton, halat gibi günlük malzemeleri kullanarak yaptığı geometrik Kafes çalışmaları içerdiği sosyolojik ve kültürel unsurlarla toplumsal zevk hiyerarşisini sorguluyor. Dört farklı sanatçının kendine özgü üsluplarla mitoloji, arkeoloji, analoji ve geometri temelinde birleşen sanatsal yorumları, bu temaların farklı ve müşterek bileşenlerini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

“Dört” isimli sergiyi anlatımlı olarak gezmek de mümkün. Güler Sanat, sanat zevkinin daha yaygın olması için her yaş ve bölümden okul gezilerini de sıklıkla teşvik ediyor. Okulların bu önemli sergiyi gezebilmeleri için “www.gulersanat.com” internet sitesindeki iletişim bilgilerinden randevu alması gerekiyor.

Türk ve Macar karması

Haberin Devamı

BÜYÜK MÜZAYEDE

Ankara, bu yıl müzayede konusunda atağa geçeceğe benziyor. “Müzayede” denilince Ankara’da akla gelen ilk isimlerden birisi olan Rahmi Çöğendez, çoğunlukla Bilkent Center’da yaptığı müzayedeyi artık başka yerlere de taşımaya başladı. Çöğendez, beli aralıklarla Panora AVM’de de eserleri sanatseverlerle buluşturacak. Önümüzdeki pazar günü (17 Ocak) Panaro AVM’de saat 16.00’da başlayacak olan müzayede hem eserleri, hem de eserlerin altındaki imzalar niteliğiyle “Büyük Müzayede” diye tanımlanabilecek nitelikte. Deniz resimlerinin büyük ustası olarak bilinen ünlü Rus ressamlardan Sergey Koval’ın bu müzayede için özel olarak yaptığı Ortaköy eseri, Yakup Cem’in Fatih Sultan Mehmet portresi müzayedede satışa çıkacak. Müzayedede ayrıca, Nuri İyem, Burhan Doğançay, Fikret Otyam, Kayıhan Keskinok, Adnan Turani, Edip Hakkı Köseoğlu, İbrahim Safi, Faruk Cimok, Diyarbakırlı Tahsin, Mustafa Ayaz, Ayhan Türker, Zahit Büyükişliyen, Nevzat Akoral gibi Türk çağdaş resminin önemli isimlerinden eserler de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

YUNUS ENSARİ RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Genç sanatçılara destek olmak amacıyla Taurus AVM Yönetimi ve Platform A Sanat Galerisi işbirliğiyle ikincisi gerçekleştiren Yunus Ensari Resim Yarışması sonuçlandı. Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Yard. Doç. Dr. Umur Türker, Hakan Esmer ve Kaya Özsezgin’den oluşan yarışma jürisinin 45 farklı şehirden 425 eser arasında yaptığı değerlendirme sonucunda, 7 bin TL olan birincilik ödülünü A. Oğuz Kaleli, 6 bin TL olan ikincilik ödülünü Mustafa Sönmez, 5 bin TL olan üçüncülük ödülünü Burak Erim kazandı. Şevket Kütle ve Hasan Akdaş bin TL olan mansiyon ödüllerini, Ali Gümülcine ise 500 TL olan jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. Yarışmaya katılan 24 eser sergilenmeye değer bulundu. Yarışmanın ödül töreni ve yarışma sergisinin açılışı 16 Ocak 2016 tarihinde Platform A Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?

Kadir Öztoprak-Yarın açılacak (M. Ayaz Müzesi/Balgat), Ehsan Ghanbarzadeh-Arda Yolgösteren-31 Ocak’a kadar (Galeri Foyart/Cinnah Cad.), David Ughralidze-17 Ocak’a kadar (Alev Sanat), Şirin Kılıç-14 Ocak’ta açılacak (Vakıf Eserleri Müzesi/Ulus), Malik Bulut-22 Ocak’ta açılacak (Armoni Sanat/Yıldızevler), Kırmızı İnisiyatif-27 Ocak’a kadar (AG Sanat Evi/Alacaatlı), Güven Zeyrek-30 Ocak’a kadar (Bilkent Sanat Galerisi), Turhan Ekici-23 Ocak’ta açılacak (Emin Antik/Kale), Şevket Cem Onat-16 Ocak’a kadar (Galeri Akdeniz/Yıldızevler), Süleyman Karakul-30 Ocak’a kadar (Galeri Gözde/A.Ayrancı), Hatice Keten-16 Ocak’ta açılacak (Galeri M/Armada AVM), Sema Sanal-Bugün açılacak (Galeri Sanat Yapım/Şenyuva), İlyas Sevindik-29 Ocak’a kadar (Galeri Z/Samanpazarı), Leyla Arlı-19 Ocak’a kadar (Sepa Sanat/Ümitköy), Rıdvan Coşkun-15 Ocak’ta açılacak (Stillife/Yıldızevler), Teymur Ağalıoğlu-bugün açılacak (Türk Amerikan Derneği/Kavaklıdere, Ramuş İpek-30 Ocak’a kadar (Nurol Sanat/Çankaya).

Yazarın Tüm Yazıları