Sanat şöleni başlıyor

Ankara’daki kültür sanat faaliyetleri geçen haftadan itibaren canlanmaya başladı. “Merhaba” diyerek biz de bu yazıyla yeni sezona ısınıyoruz. 25 Ekim’den itibaren ise düzenli olarak her pazartesi sanatseverlerle buluşmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra Ankara’da kültür sanat yaşamına “Merhaba” diyoruz. Aranın bu kadar uzun olmasının nedeni malum COVID-19 salgını. Yapılan tüm aşı çağrılarına, maskeyi hayatınızdan çıkarmayın uyarılarına rağmen maalesef bir türlü vaka sayısını azaltamıyoruz. Türkiye’de her gün yaklaşık 30 bin kişinin testi pozitif çıkıyor. Sadece Türkiye değil, dünyanın önde gelen ülkelerinin ekonomileri de pandemi nedeniyle ciddi sarsıntı geçiriyor. Sanat dünyası da bu sarsıntının dışında kalamadı. Birçok galeri kapılarını kapadı, sergilere ara verdi. Resim dünyası özellikle internet üzerinden yapılan müzayadelerle ayakta kalmaya çalıştı. Geçen sezon oldukça zor bir dönem geçiren sanat dünyasının, bu yıl da kapılarını dış dünyaya kapaması mümkün değildi. Gelen duyurulardan anlıyorum ki, alınan önlemlerle Ankara’da galeriler yeni sezonu açmaya başlıyor. Doğrusu da bu. Sanat dünyasının devamlılığı için sanatseverlere de önemli görevler düşüyor. Bu nedenle salgına karşı alınan önlemlere uymak, özellikle de aşı olmak bu görevlerin başında geliyor.

Sanat şöleni başlıyor

BİLKENT’TE FESTİVAL

Elbette pandemi öncesindeki gibi kalabalık açılış kokteylleri düzenlenmiyor. Galeriler daha az kalabalıklarla ressamların bu zor dönemde yaptıkları resimleri sanatseverlerle buluşturuyor. Ankara’daki sanat şöleni 13 Ekim çarşamba günü Bilkent Center’da RC Sanat’ın sahibi Rahmi Çöğendez’in girişimiyle hız kazanacak. 20 Ekim’e kadar sürecek Bilkent Sanat Festivali’nde yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eserleri yer alacak. Başta ressam Efgan Beyaz olmak üzere birçok sanatçı canlı performans sergileyecek.

ARTIK YENİ BİNADAYIZ

Birçok galeri de geçen haftadan itibaren sergilere başladı. Bu yazıyla yavaş yavaş sezona ısınmaya başlıyoruz. Bu vesileyle bizden de bir haber vermek istiyorum. Demirören Medya olarak Eskişehir Yolu üzerindeki yerimizden taşındık. Çok uzağa gitmedik, yine aynı bölgedeyiz. Teknik altyapıyı daha da iyileştirme ve yeni binayı en son modern teknolojiye kavuşturma çalışmalarımız sürüyor. Bu hafta yazılara başladığımızı duyurduktan sonra, bir hafta ara verip düzenli olarak 25 Ekim’den itibaren haftalık yazıları sürdürmeye çalışacağız. Daha önceki yıllarda oduğu gibi yine ressam dostların atölyelerinden haberler vereceğiz. Galerilerin açtığı sergileri derleyip toplayacağız. Müzayede ve antika dünyasında olup bitenlerden sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Ankara dışına çıktığımızda gözlemlerimizi sizlerle paylaşacağız. 25 Ekim’de sanat dolu günlerde buluşmak üzere.

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?

Haberin Devamı

Yeni sezonla ilgili tüm duyurularınızı e-mail adresime veya sosyal medya hesaplarıma iletebilirsiniz. Bazı galeriler karma sergiler düzenlerken, bana gelen duyurulardan toplayabildiğim kişisel sergiler ise şöyle: Selim Cebeci-30 Ekim’e kadar (Galeri Nev/Kırlangıç Sok.), Nihat Kemankaşlı-16 Ekim’e kadar (Siyah Beyaz/Şili Meydanı), Şirin Yılmaz-Ali Ertuğrul Küpeli-Mehmet Emin Özer’i anma-20 Ekim’e kadar (Galeri Soyut/Yıldızevler), Güler Uluçay Yüce-23 Ekim’de açılacak (Krişna Sanat/Kennedy Caddesi), Samed Arda Selim-30 Ekim’e kadar (Armoni Sanat/Yıldızevler), Abdurrahim Güney-23 Ekim’e kadar (Sevgi Sanat/Hollanda Caddesi), Gülsima Baykal- 28 Ekim’e kadar (Fırça Sanat/Hilal Mahallesi), Bekir Kıraç-5 Kasım’a kadar (Platform A/Taurus AVM), Mehmet Kapçak-15 Ekim’de açılacak (BRHD/Hollanda Caddesi), Ergün Başar-11 Kasım’a kadar (ÇSM/Çankaya), Mehmet Emin Kayserili-3 Kasım’a kadar (Emin Antik/Kale), Şule Ağayar-30 Ekim’e kadar (Galeri M/Armada AVM), Haydar Ekinek-24 Ekim’e kadar (Grup Sanat/Hollanda Caddesi), Şule Akosmanoğlu-23 Ekim’e kadar (Rosetta Art/Hollanda Caddesi).

Yazarın Tüm Yazıları