Köpeğinizle mutlu ve uyumlu yaşamanın altın kuralları

Köpek ve insanın birlikteliği, daha çok köpeğin insan yaşantısına uyumlanması üzerine kurguludur.

Haberin Devamı

Bu iki farklı türün bir arada uyumlu ve huzurlu bir birliktelik yaşaması sorumluluğumuz altında olan dostlarımızı iyi tanımamız, ihtiyaç ve alışkanlıklarını bilmemizden geçer.

Köpeğinizle mutlu ve uyumlu yaşamanın altın kuralları

- Köpekler gezmeye, koklamaya ve oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarının gün içerisinde birkaç kez tekrarlanarak giderilmesi gerekir. Aksi takdirde yaşayacakları stres uyumsuz davranışlar olarak geri dönecektir.

- Bizlerden daha yüksek seviye etçil olan köpeklerimizi onlara özel hazırlanmış rasyonlarla günde en az iki defa beslememiz gerekir.

- Dostlarımız sahip odaklı yaşayan canlılardır. Bir arada olmak ve dirsek temasına olan ihtiyaçları doğaları gereğidir. Uzun süreli yalnızlıklar onları strese sokar.

Haberin Devamı

- Kendi yaşantımıza adapte etmeye çalıştığımız köpeklerimizin birlikte yaşamın getirdiği kuralları öğrenebilmesi için bizler tarafından eğitilmesi gerekmektedir. Uyumlu yaşamak için köpeğinizin eğitimine vakit ayırmalısınız.

Köpeğinizle mutlu ve uyumlu yaşamanın altın kuralları

- Köpeğinizle olan iletişimde köpeğin ihtiyaç duyduğu netlik ve kararlı davranışlardır. Sertlik ve ceza sistemleri dostunuzu mutsuz eder ve uyumsuzlaştırır.

- Köpeğiniz sizinle birlikte iş birliği içerisinde eğlenceli oyunlar oynamaktan çok keyif alır. Onunla birlikte oyun oynamak uzun doğa gezintilerine çıkmak birlikte seyahat etmek onları çok mutlu edecektir.

- Köpekler sosyal canlılardır. Zaman zaman kendi türdeşleriyle bir araya gelerek oyun oynamak onların ruh halini pozitif yönde düzenleyecektir.

- Dostlarımız bizim bakımımıza ihtiyaç duyarlar. Onları düzenli olarak veteriner takibine götürmemiz aşı ve paraziter mücadelelerini takip etmemiz sağlıklı kalabilmeleri için önemlidir.

- Terk edilmek bir köpeği en çok üzen ve örseleyen olgudur. Köpeğin hayatı boyunca sürecek sorumluluğunu almadan önce çok iyi düşünülerek karar verilmesi oldukça önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları