Mutluluğun sırrı mutfakta

Hiç şüphesiz ki evlerimizde en çok zaman geçirdiğimiz yerden biri de mutfaklarımız. Ayrıca şık ve düzenli mutfaklar, sağlıklı beslenmemiz ve daha keyifli bir hayat sürmemizde de bence kilit rol oynuyor. Eğer, siz de güzel bir enerjiyi mutfağınıza yansıtmak istiyorsanız, gelin şu anda trend mutfaklarda neler olduğuna bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

Mutluluğun sırrı mutfakta

Çünkü modern fikirler sayesinde siz de her açından kullanışlı ve tarzınızı yansıtan bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Lezzetli yemek sofralarının, arkadaşlarla sohbetlerin ve kahve keyfinin vazgeçilmez alanlarından olan mutfaklarımız, aslında stilimizi de yansıtan yerlerdir. Sağlıklı beslenme adına artık günümüzde mutfaklarımızda da çok daha fazla vakit geçiriyoruz. Bu nedenle daha keyifli, eğlenceli ve sağlıklı yemekler hazırlamak adına mutfağımıza yatırım yapmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Günümüzde modern tarzdan klasiğe kadar birçok mutfak tasarımı oluşturabilmek mümkün. Ancak önemli olan öncelikle sizin genel tarzınızı belirlemeniz ve bu doğrultuda mutfağınızı dekore etmeniz. Eğer, bu konuda zorlanacağınızı düşünüyorsanız o zaman okumaya devam. Çünkü şimdi sizlere mutfağınızı yeniden yaratmanız için bu yılının öne çıkan mutfak trendlerinden bahsedeceğim. Hazırsanız, başlayalım.

Haberin Devamı

MODERN MUTFAKLARLA TANIŞIN

Mutluluğun sırrı mutfakta

Mutfaklarınızda abartıya kaçmayı sevmiyorsanız, o zaman sizleri minimal bir stili olan modern mutfak dekorasyonuyla tanıştırmak istiyorum. Mutfak alanının işlevselliğine önem verilen bu tarz mutfaklarda özellikle tezgâh, fayans ve dolaplarınızda sade bir stil kullanmanız gerekiyor. Ayrıca modern bir mutfak oluşturmak için dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar da var. Bunlardan en önemlileri ise şunlar. 

-Mat ve pastel renk tonlarını ağırlıklı kullanın. Tasarımda özellikle gri renklere bol bol yer verin.

-Abartıya kaçmayın. Sade, şık ve uyumlu bir tasarım oluşturun.

-Modern mutfak tasarımlarında genellikle ankastre kullanılır. Bu nedenle metalik renk tonlarına sıklıkla yer vermelisiniz.

-Temel mutfak eşyalarında da metaller aksesuar olarak sıkça kullanılır.

-Gri tonlarının ağırlıklı kullanıldığı bu mutfaklarda belli alanlara sezonun trend renklerini de dahil edebilirsiniz. Bu farklı renk etkileşimleri daha enerjisi yüksek bir alan yaratmanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

KÜÇÜK MUTFAKLAR NASIL KULLANIŞLI HALE GELİR?

Samimi bir atmosfer sunan küçük mutfaklarınız varsa, o zaman da doğru planlanmış bir dekorasyona ihtiyacınız olduğunu hatırlatmak isterim. Mutfaklarınızı kullanışlı hale getirmek için öncelikle işlevsellik sunan ayrıntılara yoğunlaşmalısınız. Mesela elinizde fazladan bulunan bardak, tabak, tencere ve diğer mutfak eşyaları için bir depolama alanı oluşturmalısınız. Dolap içi raflar ve düzenleyiciler, bu konuda size oldukça yardımcı olacaktır. Küçük bir mutfağa sahip olduğunuz için katlanabilir masa ve sandalye gibi eşyalar ile minimal tarzlarıyla ön plana çıkan mobilyaları tercih ederek, alanınızı genişletebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mutluluğun sırrı mutfakta

MUTFAĞINIZDA AKSESUARLARA YER AÇIN

Mutfağınızda hangi stili tercih ederseniz edin, mutfak dekorasyonlarının vazgeçilmez parçalarından biri aksesuarlardır. Çünkü hem şıklık hem de işlevsellik anlamında etkili olan saklama kapları, kavanozlar, sürahiler ve sunum gereçleri, mutfağınızı çok daha keyifli bir hale getirir. Ayrıca hem renkli hem de şık modelleriyle dikkat çeken bu dekoratif parçalarla güncel mutfak trendlerini de yakalayabilirsiniz. Son yıllarda popülaritesini kaybetmeyen tarzlardan biri de bitkilerin mutfaklarda sıkça kullanılması. Özellikle zeytin ve limon ağaçları gibi dekoratif bitkilerle, doğayı ve huzuru mutfağınıza kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

MUTFAKLARDA ÖNE ÇIKAN TRENDLER

Bu yıl mutfaklarda tasarımcılar, sakin renk tonlarına yönelmekte oldukça ısrarcı oldu. Özellikle gri tonlar, mutfaklarda sıkça tercih edildi. Dolap kapaklarında antik metal yansımalara yer verilirken, tezgâhlarda ahşap oldukça sık kullanıldı. Bu yılın sürpriz rengi ise siyahtı. Akıllıca kullanılan siyah, mutfak dolaplarından tezgâhlara ve zeminlere kadar birçok mutfağı ele geçirdi. Doğal malzemelerin kullanıldığı ve el işçiliğinin öne çıktığı SPA tarzı mutfaklar ise bu yılın en ilgi çeken stili ünvanını aldı diyebiliriz. Son iki yıldır modada olduğu gibi vintage dokulu yüzeyler, mutfakları da etkisi altına aldı. Özellikle yıpranmış görünümlü yüzeyler, yeni nesil mutfaklar da sıkça karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

Mutluluğun sırrı mutfakta

 

 

Yazarın Tüm Yazıları