Kayak tatilinde stil önerileri

Kış mevsiminin beyaz örtüsüyle birlikte kar tatilleri de gündemimizin üst sıralarına oturdu. Her ne kadar tatilin amacı kayak sporu olsa da moda trendlerine uygun kayak stilinizle alışılagelmişin dışına çıkarak, pistlerin yıldızı olabilirsiniz. Özellikle bu yıl markaların Apres-Ski koleksiyonları da oldukça dikkat çekici.

Haberin Devamı

Kayak tatilinde stil önerileri

Tatilinizin amacı kayak yapmak olunca elbette ki yanınıza alacağınız kıyafetler, öncelikle işlevsel ve sizi soğuk günlerde sımsıcak tutacak parçalardan oluşmalı. Eskiden markalar, kayak kıyafetlerinde önceliği soğuğa dayanıklı teknik malzemelerin kullanıldığı tasarımlara verirdi. Ancak son 10 yıldır kıyafetlerin teknik özelliklerinin yanında artık stil sahibi tasarımlara da ağırlık veriliyor. Hatta yeni sezonda ünlü markalar, stil sahibi görünüm için birbirleriyle adeta yarış halinde diyebiliriz. İmza parçaların ağırlıklı olduğu koleksiyonlarda ise kısa ceketlerden monokrom tasarımlara, örgü detaylardan retro esintili kayak tulumlarına kadar birçok seçenek bulunuyor.

Haberin Devamı

APRES-SKİ ZAMANLARINI UNUTMAYIN

Kayak tatilinin olmazsa olmazı ve herkesi buluşturan yer Apres-Ski kombinler’i de bu yıl oldukça iddialı. Valizinizi hazırlamadan markaların Apres-Ski koleksiyonlarını da incelemenizi öneririm. Çünkü kayaktan sonra akşam yemeği öncesine kadar vakit geçireceğiniz bu alanlar da tam bir kırmızı halı geçidine dönüşebiliyor. Bu anlar için seçeceğiniz kaşmir kazaklar, kısa montlar, örgü hırkalar, oversize atkılarla sade bir şıklık yakalayabilirsiniz. Dış mekânda size rahatlık sunan kar botlarınızın yanı sıra bu tarz alanlarda da giyebileceğiniz ince tabanlı ayakkabılara da şans verebilirsiniz. Şimdi gelelim, kayak pistlerinde hangi trendlerin hakim olduğuna…

SIRADANLIKTAN UZAK KAR BOTLARI

Kayak tatilinde stil önerileri

Kayak tatilinde en önem verilmesi gereken parçalardan biri elbette ki kar botlarıdır. Sizi daima sıcak ve kuru tutacak botlarınızla tüm tatilin keyfini huzurlu bir şekilde sürebilirsiniz. Bu yıl kayak botları tam anlamıyla sıradanlıktan uzak ama bir o kadar da işlevsel olarak karşımıza çıkıyor. Renk ve model açısından oldukça fazla seçeneğiniz olduğunu söyleyebilirim. Sezonun trend renklerinden bir kar botu seçebileceğiniz gibi sıradanlıktan uzak tüylü kar botlarını da düşünebilirsiniz. Bu sezon ayrıca kaba görünümlü kar botları da oldukça popüler. Ancak kar botlarınızın kıyafetlerinizle de uyumlu bir renkte olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde istemediğiniz bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

KONFORU ÖNE ÇIKARAN KABANLAR VE MONTLAR

Kayak tatilinde stil önerileri

Kayak tatilini üşümeden geçirmenizi sağlayan önemli parçaların başında gelen kabanlar ve montlar da bu yıl oversize formlarıyla öne çıkıyor. Özellikle sokak stilinin de favorilerinden olan peluş kabanlar, kar tatilinizde de yanınızdan ayırmamanız gereken parçalardan biri. İşlevselliği ve sağladığı hareket özgürlüğüyle öne çıkan puffer montlar da stil sahibi bir kombin oluşturmanıza yardımcı olabilir. Oldukça geniş renk ve model yelpazesi sunan puffer montlardan birini yanınıza almayı ihmal etmeyin.

RETRO ESİNTİLİ KAYAK TULUMLARI

Kayak tatilinde stil önerileri

Kayak tulumları hem pistlerde hem de kayak sonrası dinleme alanlarında dikkat çeken en önemli parçalardan biridir. Kalın ve oversize kayak kıyafetlerinin aksine vücudu saran ve feminen bir görünüm sunan bu tulumlar, bu sezon retro tarzlarıyla oldukça göz alıcı. İster canlı renklerden birini ister desenli veya logolu modellerden birini tercih edin, her türlü şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

RENGÂRENK GÖZLÜKLERE YER AÇIN

Kayak tatilinde stil önerileri

Yoğun kar yağışında, rüzgârda ve güneşin zararlı ışınlarına karşı gözlerimizi koruyan kayak gözlükleri bu yıl oldukça tarz ve renkli. Yanınızdan hiç ayırmamanız gereken kayak gözlükleri yeni dönemde sade renklerin aksine birden fazla renklere ve özel tasarımlara sahip. Oldukça iddialı olan bu gözlüklerle bir yandan farklı bir stil yaratırken, bir yandan da güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Benim tavsiyem gözlüğünüzün renk seçiminde mutlaka kayak kıyafetlerinizin renklerini de göz önünde bulundurmanız.

BEYAZ VE PEMBENİN YARIŞI

Kayak tatilinde stil önerileri

Bu yıl pistlerde ve Apres-Ski alanlarında beyaz ve pembenin yarışı var diyebiliriz. Özellikle 2023 sezonunda öne çıkan Barbiecore akımı, kayak modasında da esmeye devam ediyor. Baştan aşağı pembenin hakim olduğu monokrom görünümler, bu yıl dağ yamaçlarının da favori renkleri arasında. Ayrıca bu sezon beyaz rengi de kayak pistlerine taşıyoruz. Karlar üstünde bembeyaz bir görünüm fazla cesur görünse de beyaz bir kar tulumu, kaban ve botlarınızla iddialı bir çıkış yapabilirsiniz. 2023 yılında her yerde karşımıza çıkan metalik renkler de elbette ki popülerliğini koruyarak, pistlerin iddialı renkleri arasına girdi. Işıl ışıl parlayan metalik renkteki kıyafetlerinizle ya da botlarınızla karın göz alıcı enerjisini stilinize yansıtabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları