Evinizi sonbahara hazırlayın

Eylül ayıyla birlikte romantik rüzgarlar estiren sonbaharı da karşıladık. Hafiften sararmaya başlayan ağaç yaprakları, cadde ve sokakları bir halı gibi süslemeye başladı. Görsel bir şov sunan bu muhteşem mevsimin ruhunu siz de yapacağınız küçük dokunuşlarla evlerinize taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evinizi sonbahara hazırlayın

Her mevsimin farklı bir güzelliği vardır. Özellikle de güz mevsimi olan sonbahar, şehirlerin silüetini bambaşka bir boyuta taşır. Aslında sonbahar, tam anlamıyla eve dönüşün mevsimidir. Yeni başlangıçları temsil eder. Sararan yapraklar, yağmurlu günler ve yavaş yavaş soğuyan hava, evlerimizde de bazı değişikliklerin yapılmasını gerekli kılar. Hadi şimdi evimizi soğuk kış günlerine hazırlayalım ve samimi ve sıcak bir hava yakalamak için kolları sıvayalım. ‘Nasıl yapacağız’ diye endişelenmeyin. Çünkü evinizi sonbahara hazırlamak için yapmamız gereken küçük dokunuşlar, hiç de sandığınız kadar zor değil. Şimdi hazırsanız başlayalım...

Haberin Devamı

Evinizi sonbahara hazırlayın

SONBAHARIN RENKLERİNE YER AÇIN

Değişime ilk etapta sonbahar renklerini evlerinize taşıyarak başlayabilirsiniz. Sarı, kırmızı, kiremit rengi, hardal sarısı, turuncu, kahverengi, çivit mavisi ve gri tonlar, güz mevsimini yansıtan renklerdir. Koltuklarınızda kullandığınız dekoratif yastıklarda bu renklere ağırlık verebilirsiniz. Battaniyelerde, nevresim takımlarında, koltuk örtülerinde ve halılarda da bu renk tonlarını kullanmanız, evlerinizde sonbahar ruhunu yakalamanıza yardımcı olacaktır. Sonbahar, sıcak ve soğuk arasında uzanan bir geçiş mevsimidir. Bir nevi kışa hazırlıktır. Bu nedenle dokunduğunuzda sizi sıcak tutacak kadife, kaşmir ve yünlü kumaşlarla da yaşam alanınızı yeni mevsime hazırlayabilirsiniz.

DOĞAL IŞIĞI KULLANIN

Evinizi sonbahara hazırlayın

Sonbahar aylarıyla birlikte güneşli günlerin sayısı da giderek azalmaya başladı. Bu nedenle evlerinizde güneş ışığından maksimum derecede yararlanmanızı öneririm. Çünkü doğal ışık, sonbaharın renk tonlarıyla birleştiğinde muazzam bir kontrast oluşturur. Ayrıca doğru aydınlatmalarla evinizin atmosferini de tamamen değiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SONBAHAR DEKORASYONUNUN VAZGEÇİLMEZLERİ

Sonbahar dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında örme kırlent kılıfları, koltuk şalları, kadife kumaşlar, mumlar, kurumuş yapraklar, dallar, kozalaklar ve çiçekler yer alır. Özellikle koltuk şalları, havaların soğumasıyla birlikte ev dekorlarına hızlı giriş yapan aksesuarların başında gelir. Yazın ortalıktan kaldırdığımız ince halı ve kilimleri ise çıkarmanın tam zamanı diyebiliriz. Çünkü kış soğukları kapımızı çalana kadar bu tarz halılar, sonbahar dekorasyonlarının en güzel ayrıntılarından biri olacak.

KURU YAPRAKLARIN ZAMANI

Evinizi sonbahara hazırlayın

Sonbahar dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şeylerden biri kuru yapraklar ve dallardır. Topladığınız kuru yaprakları, kozalakları, dalları dekoratif tasarımlarla birleştirerek güzel ev aksesuarları da yaratabilirsiniz. Mesela bir kasenin ya da vazonun içine kuru yapraklar, dallar ve çiçekler koyabilirsiniz. Bu tasarım, emin olun şöminenizin ya da yemek masanızın üstünde oldukça şık duracaktır.

Haberin Devamı

MUM IŞIĞIYLA GELEN ROMANTİK ORTAM

Evinizi sonbahara hazırlayın

Mumlar, her zaman bulundukları ortama samimi, sıcak ve romantik bir hava katarlar. Yaşam alanlarınızda kullanacağınız mumlar, hem görsel anlamda hoş bir görüntü oluşturur hem de yandıkları zaman size dinlendirici bir ortam yaratır. Bu nedenle dekorasyonunuzda mumları kullanmayı ihmal etmeyin.

MOBİLYALARDA TURUNCU DETAYLAR

Evinizi sonbahara hazırlayın

Evinizi sonbahara hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntılardan biri de mobilyalarınızda yapacağınız değişikliklerdir. Özellikle vintage mobilya seçenekleriyle evinizde istediğiniz dekorasyon stilini rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Sizlere küçük bir de trend ip ucu vermek istiyorum. Tam bir sonbahar rengi olan turuncu, bu yıl mobilyalarda da sıkça kullanılacak gibi görünüyor. Beyaz, kahve ve yeşil tonlarıyla tam bir uyum içinde olan turuncu renk detaylı mobilyaları evinizin her odası için tercih edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları