Doğru nemlendirici nasıl seçilir?

Günlük bakım ritüelimizin vazgeçilmez bir parçası olan nemlendiriciler, cildimizin daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlayan en önemli ürünlerdir. Fakat her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle cildinizle mükemmel uyum sağlayan bir krem seçmeniz gerekir. Aksi takdirde cildinizde pul pul dökülmeler, yağlanmaya bağlı sivilceler, siyah noktalar ve mat bir görünüm gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Cilt sağlığımızı korumak anlamında çok önemli bir yere sahip olan nemlendiriciler, günlük bakım rutininin vazgeçilmez bir parçasıdır. Cildin doğal nem ve yağ dengesini koruyan bu kremler, ayrıca çevresel faktörlere karşı da cildinizin savunma gücüne destek sağlar. Bu nedenle cilt tipiniz ne olursa olsun mutlaka nemlendirici kullanmanız gerekir. Her gün nemlendirici kullandığınız zaman ise cildinizin daha parlak, taze ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken çok önemli bir ayrıntı var. O da nemlendirici kremlerin içeriklerinin farklı olduğu ve cilt tiplerine göre üretildikleridir. Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Çünkü yanlış nemlendirici kullanmak, bizlere cilt yağlanması, cilt kuruluğu, sivilce ve tıkanmış gözenekler olarak geri döner. Eminim ki, hiçbirimiz bu sorunları hayatımızda istemeyiz. Bu nedenle nemlendirici krem seçerken bilinçli tercihler yapmalı ve cildinizin tipine ve yaşınıza uygun ürünler satın almalısınız. Böylece kremlerinizden maksimum faydayı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru nemlendirici  nasıl seçilir

CİLT TİPİNE GÖRE NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ

Kuru ciltler: Kuru ciltler için nemlendirici kullanımı, oldukça önemlidir ve ihmal edilmemesi gereken bir uygulamadır. Çünkü kuru ciltlerin nem desteğine daha çok ihtiyacı olur. Nemini kaybetmiş bir cilt, esneme özelliğini de kaybetmiş demektir. Bu nedenle çok daha hassas ve tahrişe açık olur. Bu cilt tipine sahip olan kişilerin cilde kolay uygulanabilen ve nemlendirici etkisi yoğun olan kremlere yönelmesi gerekir. Hyaluronik asit gibi nem oranı yüksek bileşenler barındıran ürünler, cildinizin her an yumuşak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca nemlendirici etkisi olan serum ve yağlardan da faydalanmanız cildinizin nem dengesini sağlamanızda size yardımcı olacaktır.

Yağlı ciltler: Yağlı cilde sahip olanların yaşadığı en büyük sorun cildin kontrolsüzce yağ üretmesidir. Bunun sonucunda da cildin üzerinde sebum tabakası oluşur ve bu durum da cildin olması gerekenden çok daha parlak görünmesine neden olur. Diğer bir sorun ise bu cilt tipine sahip olanlar, sivilce oluşumuna daha yatkındır. Bu nedenle yağlı ciltler, yağsız, su bazlı ve cildin yatışmasına yardımcı olabilecek nemlendiricileri tercih etmelidir. Bu cilt tipine sahip olan kişiler, yağ oranını dengeleyen ürünlerle çok daha mutlu bir hayat sürebilir.

Haberin Devamı

Doğru nemlendirici  nasıl seçilir

Normal ciltler: Normal bir cilde sahipseniz çok şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Çünkü bu cilt tipi, genellikle sorunsuz, yağ ve nem dengesi ideal olan ciltlerdir. Ancak bu cilde sahip olan kişilerin yaptığı en büyük hata, nemlendiriciye ihtiyaçlarının olmadığını düşünmeleridir. Bu durum, cilt sağlığınıza zarar veren büyük bir hatadır. Çünkü her cildin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Her ne kadar cildiniz dengeli bir yapıya sahip olsa da çevresel etkiler nedeniyle neme ihtiyaç duyar. Eğer siz bu ihtiyacı karşılamazsanız cilt sorunları ve özellikle de kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtileriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle cildinize nem ve mineral takviyesi sağlayan su bazlı nemlendiricileri kullanmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Doğru nemlendirici  nasıl seçilir

Karma ciltler: Eğer burun-çene hattınız ve alın bölgeniz yağlı, yanaklarınız ise kuruysa karma bir cilt tipine sahipsiniz demektir. Bu cilt tipine uygun özel formüllü nemlendiriciler bulunuyor. Ancak diğer bir seçeneğiniz ise hem yağlı hem de kuru cilde uygun nemlendiriciyi aynı anda kullanmak. Yüzünüzün kuru ve yağlı sınırlarını belirleyerek, bu ikili nemlendirici kombiniyle de cildinizin nem ve yağ dengesini sağlayabilirsiniz.

GÜNEŞ KORUYUCU DESTEĞİ  OLAN NEMLENDİRİCİLER

Artık yaz mevsimine girdik. Bu nedenle başta hassas ciltler olmak üzere güneş koruyucu desteği olan nemlendiricileri de kullanmanızı öneririm. Çünkü cildinizin güneşin zararlı ışınlarına karşı her türlü koruma desteğine ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Doğru nemlendirici  nasıl seçilir

 

Yazarın Tüm Yazıları