Doğru fondöten mükemmel sonuç

En çok kullandığımız makyaj malzemelerinden biri olan fondöten, aslında kusursuz bir makyajın olmazsa olmazıdır. Cildimizin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmasının yanı sıra yüz hatlarınızın ön plana çıkmasını da sağlar. Ancak saniyeler içerisinde mükemmel bir makyaj yapabilmek için doğru bir fondöten kullanmanız şart.

Haberin Devamı

Doğru fondöten mükemmel sonuç

Her daim bakımlı ve güzel görünmenin ilk kurallarından biri tabii ki doğru bir makyaj yapmaktır. Hiç şüphesiz ki, en sık kullandığımız makyaj ürünlerinden biri de kesinlikle fondötendir. Cildi kusursuzlaştıran, yüzdeki kusurları gizleyen bu muhteşem ürün, doğru kullanıldığında aslında tam bir hayat kurtarıcıdır. Makyajınızda doğru fondöteni kullandığınızda saniyeler içerisinde kusursuz ve pürüzsüz görünen bir ten elde etmeniz mümkündür. Ancak hatalı ve cildinize uygun olmayan bir fondöten tercih ettiğinizde ise hoşunuza gitmeyen kötü sonuçlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Kliniğimize gelen danışanlarımızdan da cilt tipine uygun fondöten seçiminin nasıl yapılması gerektiğine dair sıkça soru alıyoruz. Elbette ki, piyasada bu kadar çok fondöten seçeneği varken, doğru ürünü bulmak, her zaman kolay olmuyor. Peki, doğru fondöteni nasıl seçeceğiz? Hadi gelin, bugün hep birlikte doğru fondöten kullanmanın püf noktalarına birlikte bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

CİLT TİPİNİZ ÖNEMLİ

Doğru bir fondöten seçebilmenin ilk adımı, cilt tipinize uygun bir ürün seçmektir. Çünkü herkesin cilt yapısı farklıdır. Mesela kuru bir cilde sahipseniz, nemlendirici etkili ürünleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde cildinizin pul pul olmasının önüne geçmiş ve daha canlı görünmesini sağlamış olursunuz. Eğer yağlı bir cildiniz varsa ve parlak görünmesinden hoşlanmıyorsanız, fondöten sürmeden önce matlaştırıcı etkisi olan makyaj bazı uygulamalı ve yağlı cilde uygun üretilen içeriklere sahip fondötenleri kullanmalısınız. Eğer cildinizde yoğun renk eşitsizlikleri varsa hafif ve ince fondötenleri, koyu lekeler ile farklı kusurlar varsa yüksek kapatıcı özelliği olan bir fondöten tercih etmelisiniz.

Doğru fondöten mükemmel sonuç

DOĞRU FONDÖTEN RENGİ NASIL SEÇİLMELİDİR?

Haberin Devamı

Fondöten rengini doğru seçmek de basit bir konu değildir. Birçok kişi, cilt tipine uygun bir ürün bulabilir ama iş, renk uyumuna geldiğinde yanlış tercih yapanların sayısı oldukça fazladır. Fondötenin renginin cildine tam uyması için cilt alt tonunun da göz ardı edilmemesi gerekir. Ten renginiz ile birlikte cilt alt tonunuzu da bilirseniz, bu kapsamda alacağınız fondöten, cildinizde kusursuz bir renk uyumu oluşturacaktır.

FONDÖTEN SÜRMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER

Kullanacağınız fondöteni cildinize kusursuz bir şekilde uygulayabilmek için cilt temizliğine öncelikle özen göstermelisiniz. Cildinizin ölü derilerden arındığından ve iyice nemlendiğinden emin olun. Çünkü ölü derilerin yok olmasıyla birlikte fondöteniniz yüzünüzde mükemmel duracaktır. Nemlendirici sonrası süreceğiniz makyaj bazı da cildinizin kusursuz görünmesini sağladığı gibi fondötenin kalıcılığını artıracaktır. Özellikle gözenek gizleyici makyaj bazları, oldukça başarılı sonuçlar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

FONDÖTEN NASIL SÜRÜLÜR?

Cildinize ve cilt alt tonunuza uygun bir fondöten aldınız. Ancak fondöteninizi nasıl sürmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Bizlere bu konuda makyaj süngeri ve fondöten fırçası, oldukça yardımcı oluyor. Daha doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız seçiminiz nemli makyaj süngeri olmalıdır. Sünger, fondötenin fırça izi kalmadan ve hızlı bir şekilde cilde uygulanmasına olanak sağlar. Tampon hareketler ile de fondöteni yüzüne iyice yedirebilirsiniz. Makyaj süngeri, ayrıca burun kenarlarına iyi dağıtım yapmak için de büyük bir kolaylık sağlar.

Doğru fondöten mükemmel sonuç

FONDÖTEN FIRÇASI NASIL OLMALIDIR?

Makyajınızın kusursuz görünmesinde fondöten fırçası seçiminiz de önemli bir rol oynar. Fırçanızı seçerken öncelikle tüy yapısına çok dikkat etmelisiniz. Çok sert olmayan ve cilde zarar vermeyecek yapıda olan fondöten fırçaları doğru bir tercih olacaktır. Sık tüylü fırçalar, fondötenin eşit bir şekilde yayılmasına yardımcı olur. Yatay, ucu küt ve üçgen tiplerde fondöten fırçaları bulabilirsiniz. Ancak bir şeye dikkat etmelisiniz. Eğer fondöteni sürdükten sonra cildinizde fırça izleri görülüyorsa, yanlış bir fırça kullanıyorsunuz demektir. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız ucu küt ve ince uçlu yassı fırçaları tercih edebilirsiniz. Fondöten fırçası kullanıyorsanız, fırçanızın temizliğini de kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Haftada bir kez mutlaka fırçanızı temizlemenizi öneririm. Aksi taktirde kalan makyaj artıkları bakteri oluşumuna neden olarak cilt sağlığınıza zarar verebilir.

Yazarın Tüm Yazıları