Akne izlerinden kurtulmanın tam zamanı!

Akne skarı (sivilce izi) cilt güzelliğimizi gölgeleyen çok ciddi cilt sorunlarından biridir.

Haberin Devamı

Yüzümüzün dışında, vücudumuzun herhangi bir bölgesinde oluşmuş eski veya yeni yara izleri de estetik görünüm anlamında birçok kişinin kâbusu olabiliyor. Genellikle sivilceler nedeniyle oluşan skarlar, çeşitli enfeksiyonlar, yaralanmalar, cerrahi müdahaleler veya yanıklar sonucunda da cildimizde ortaya çıkıyor. Ancak yara izleri günümüzde gelişen medikal estetik teknolojileri sayesinde artık kolayca silinebiliyor ya da çok hafif bir ize dönüştürülebiliyor.

Akne izlerinden kurtulmanın tam zamanı

Sivilce sorunu yaşayan birçok kişinin ortak problemlerinden biri de maalesef ciltte oluşan yara (skar) izleridir. Cildin hasar görmüş katmanına verilen ad olan skarlara genellikle sivilceler neden olsa da bunların yanı sıra çeşitli enfeksiyonlar, yanık, kesik gibi geçirilmiş travmalar veya herhangi bir cerrahi operasyon da yol açabiliyor. Günümüzde izleri yok etmek ve iyileştirmek içinse çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor. Ancak birçok kozmetik uygulamada olduğu gibi skar ve akne tedavilerinin de kişiye özel olarak belirlenmesi gerekiyor. Peki, günümüzde hem cilt güzelliğimizi gölgeleyen hem de psikolojimizi olumsuz etkileyen akne ve skarlara karşı hangi yöntemler kullanılıyor? Hangi uygulamaların sonuçları yüz güldürüyor? Gelin, bugün skarlarla savaşan uygulamaların bazılarını birlikte inceleyelim.

Haberin Devamı

Akne izlerinden kurtulmanın tam zamanı

AKNE, HER YAŞTA CİLT SORUNUNA NEDEN OLUR

En sık karşılaşılan cilt problemlerinden biri aknedir. Ciltteki yağ bezleri ve kıl foliküllerinin iltihabı ile ortaya çıkan akneler (sivilceler), genellikle ergenlik dönemlerinde başlar. Her 10 ergenden 9’unu etkileyen akne, gençlerin en önemli estetik problemlerinden biri olsa da aslında her yaş grubunda görülebilir. Toplumumuzda “Sivilceler kendiliğinden geçer, tedavi ettirmeye gerek yok” gibi çok yanlış bir yargı vardır. Bu düşüncenin bedeli, maalesef çok ciddi yara izleriyle ödenebilir. Özellikle iltihaplı sivilceler, tedavi edilmediği zaman yüzünüzde ömür boyu taşıyacağınız kalıcı izlere yol açar. Bu izler de hem yüz güzelliğinizi gölgeler hem de psikolojik olarak sizi olumsuz etkiler. Ayrıca akneler için gelişigüzel uygulanacak her tedavi de aknelerin daha çok artmasına, yayılmasına ve kalıcı izler bırakmasına yol açar. Bu nedenle hem akne tedavisi hem de akneler nedeniyle oluşan yara izlerinin kapatılması için mutlaka bir uzman eşliğinde uygulamalar yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Akne izlerinden kurtulmanın tam zamanı

YARA İZLERİNİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Skar yani yara izi, giderilmesinde çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte kullanılan cihaz ve yöntemlerle cilt skarlarının giderilmesinde yüz güldürücü sonuçlar alınabilmektedir. Ancak tedavilerin etkili olabilmesi için mutlaka bu alanda deneyimli doktorlara başvurulması önemlidir. Birçok skar türü vardır ve her yara izine göre de tedaviler mevcuttur. Uygulanan tüm yöntemler, kişinin cilt yapısına, yaşına, sivilce izinin şiddetine ve türüne göre değişiklik gösterir. Bu nedenle kişiye özel bir tedavi planı çıkarılmalıdır.

YÜZEYSEL SKARLAR İÇİN MEZOTERAPİ

Benim de en sevdiğim uygulamalardan biri olan mezoterapi, skarların yok edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan yöntemlerden biridir. Cildimizin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino asitlerin cilt altına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Kısacası cildinizi içten besleyerek, iyileşmesini sağlar. Mezoterapinin en önemli işlevi, kolajen yapımını uyararak, derinin üst tabakalarının onarılmasını ve sivilce izlerinin azaltılmasını sağlamasıdır. Genellikle yüzeysel sivilce izlerinin tedavisinde daha etkilidir. Hastalar, uygulama sonrasında rahatlıkla sosyal hayatlarına geri dönebilir. Hastanın kendi kanının kullanılmasıyla gerçekleştirilen PRP de kolajen yapımını uyararak, derinin üst tabakalarının onarılmasına ve sivilce izlerinin azaltılmasına destek olan tedavi yöntemlerinden biridir.

Haberin Devamı

Akne izlerinden kurtulmanın tam zamanı

RADYOFREKANS ENERJİSİYLE GELEN TEDAVİ

Fraksiyonel Altın İğne uygulaması da skar tedavisinde kullanılan yöntemlerin başında gelir. Akne skarları, ameliyat izleri, yaralanma ve dikiş izleri üzerinde etkilidir. Uygulama esnasında radyofrekans enerjisi, iğne ucundan verilerek tedavi sağlanır. Uygulamayla birlikte cilt altında kolajen üretimi artar ve zamanla cildin sıkılaşması ve yenilenmesi sağlanır. Bu uygulama, çok derin yerleşimli yara izlerinde daha iyi sonuç almak için kimyasal peeling ve dermapenle de kombine edilebilir. İğneli cilt yenileme ve canlandırma yöntemi olan dermapenle de akne skarı tedavisinde olumlu sonuçlar elde edilebilmektedir.

Haberin Devamı

DERİN İZLER İÇİN FRAKSİYONEL CO2 LASER

Klasik bir lazer yöntemi olan Fraksiyonel CO2 laser de derin sivilce izlerinin tedavisinde etkilidir. Uygulandığı cilt bölgesinde hem cildin üst tabakasının soyulmasını hem de cildin alt tabakalarında kolajen üretiminin artmasını sağlar. Cildin soyulmasından sonra ise cilt yumuşak ve pürüzsüz hale gelir. Uygulama sonrasında 6 ay süreyle nemlendirici ve yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanılmalıdır. Bu nedenle yaz aylarında kesinlikle yapılmamalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları