Albüm dinlendikçe hit çıkaracak

Can Bonomo 6. albümü için kendine bir dostlar karması yaptı. Bakın yeni albümü “Kara Konular”da neler var...

Haberin Devamı

Can Bonomo’nun 6. albümü “Kara Konular” geçtiğimiz hafta yayınlandı. İçerisinde Gökhan Özoğuz, Mabel Matiz, Melike Şahin, Nova Norda, Bengi Apak, Sarp Apak, Engin Öztürk, Melikşah Altuntaş ve Serkan Keskin’in de sesini duymak mümkün.
Yapımı 3 yıl süren albümün açılışını “Delinin Düşü” ile Can Bonomo ile Gökhan Özoğuz yapıyor. Peşi sıra Bonomo’nun tarzında bir Mabel Matiz duyuyoruz söz ve müziği Bonomo imzalı “Kalbi Hepten Kırıklara” şarkısında. Albüme adını veren çıkış şarkısı “Kara Konular” ise tam bir Can Bonomo çalışması. Dinlerken aklınızda canlı bir konser canlanan albümde “Tarzım Değil”, “Bak Jandarma Geliyor”, “Dönelim”, “Sar Hüzünleri Başa” adeta sözlere eşlik etme arzusu uyandırıyor.
Melike Şahin’le seslendirdikleri “Tükeniyor Ömrüm” ile Mabel Matiz ile söylediği bu kez söz ile müziğini Matiz’in yazdığı diğer şarkı “Canım Diye”de Bonomo’nun iki sanatçıyı tarzına uyumlu olarak nasıl düetleriyle albümüne kattığını işitiyoruz. Söz ve müziği Mabel Matiz imzalı “Canım Diye” dışında tüm şarkılar Can Bonomo’ya ait, finali “Oğlanlar Kızlar” ile yapıyor sanatçı. Bu son şarkıda Nova Norda, Bengi Apak, Sarp Apak, Engin Öztürk, Melikşah Altuntaş ve Serkan Keskin’in vokalini duymak da mümkün.
Bonomo’nun 6. albümü dinlendikçe hit çıkaran işleri arasında yine yerini alıyor.
Azıcık demlenmesini beklemeden kulak kabartmaya başlayın.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKENLER

◊ Görkem Karabudak’ın 4 şarkılık yeni EP’si “Kontra” yayınlandı. Yakın takipte olduğum Karabudak, old school rock’a güncelleme getiriyor.
“Kafam Olmuş Kıyamet”, “Pusuda İstila” ve “Arıyorum Belamı Menzildeyim” gibi şarkıların yanı sıra Da Poet ile yazıp seslendirdikleri “Sanrılar Çıldırmış Olmalı” ile kalbimi kazandı.
◊ Glasxs bu hafta yeni şarkısı “Çilekli Milkshake”i yayınlıyor. Sözleri kendisine ait olan müziğini ise Serkan Cinioğlu ile hazırladığı şarkı, yeni yolculuğunun ilk taşı olarak müziğini farklı bir noktaya taşıyor.
◊ Bu hafta şarkısı yayınlanan bir diğer ikili ise Bahadır Tatlıöz ve Gülden oldu. İkili “Uzun Lafın Kısası”ndan 8 yıl sonra tekrar bir araya gelerek dinleyicilerini yeni bir aşk şarkısı olan “Aşk Bir Yangın”ı sunuyor. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi ‘Bahadır Tatlıöz’e ait. Duygu seline hazır olmakta fayda var.
◊ Bengü Beker, kısa zaman önce yayınladığı “Yağmur Olsam’’ şarkısı ile Türkçe pop’unun hızlı çıkış yapan isimleri arasında yerini alırken, söz ve müziği Mabel Matiz imzalı yeni single çalışması “Sana Yıldızları Ödediğimden” ile geri döndü.
İmajı Yüksel Uzel’i andıran Beker şarkıyı dinlediğinizde ise ters köşe yapıyor.
◊ Ağırlıklı olarak rap ve hip hop türünde gerçekleştirdikleri yaratıcı ve başarılı prodüksiyon ile son dönemin en beğenilen şarkılarına imzasını atan iki önemli prodüktör Kleo ve Segah, “Lacuna” ismini verdikleri ilk albümlerini yayınladı.
İki prodüktör imzalı bu albümde dört yeni şarkı ile buluşup bir de onların perspektifinden bakmak mümkün.

Ne dinledim

Haberin Devamı

∆ Pera- “Gecenin En Güzeli”
∆ Merhababensokak- “İstediğinde Yaz”
∆ İrem Kaan- “Düşünceler Seli”
∆ Barış Demirel- “Hoşça Kal”
∆ Ayben- “Zararı Yok”
∆ Sunset Stream- “Ağaçtan Düşen”
∆ Güntaç Özdemir- “Taş Makas Kağıt”

Yazarın Tüm Yazıları