Yaşam Çiçeği

Ziynet Sali’nin yeni albümü "Yaşam Çiçeği' geçtiğimiz hafta çıktı. Albümün çıkış şarkısı “Efkarım Var” radyo ve dijital ortamda hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. ‘Kalbim Tatilde’ ile güzel bir başarı yakalayan Sali, yeni albümün ilk video klip şarkısı ‘Efkarım Var’da tekrar Emrah Karakuyu ile güç birliği yapmış. Bu ikilinin müzikal enerjisi bir başka tutuyor.

Haberin Devamı

Dijital dünyayı dibine kadar yaşadığımız şu ortamda, eskiye özlemini sık sık dile getiren Sali, cd olarak çıkan belki de son albümüm dediği çalışma için ince elemiş sık dokumuş. “Yaşam Çiçeği”, 9 tane yeni ve önceden çıkmış, hatırı sayılır başarılar elde etmiş 6 single ile tam 15 şarkıdan oluşan dolu dolu bir albüm olmuş.

 

Albümde tüm hakları Umut Çocukları Derneği’ne bağışlanacak olan, Cem Adrian’ın bestelediği "Yaralım" şarkısı güzel bir amaca hizmet ediyor. Ziynet Sali aynı zamanda "İçime Atıyorum" şarkısında Mustafa Ceceli ile gönül telini sızlatan bir düet yapmış. Buray ve Gözde Ançel imzası taşıyan ‘Uyutmaz Bu Gece ‘ isimli şarkı ise yaz aylarında kliplenirse tadından yenmez diye düşünüyorum.

 

Haberin Devamı

Ziynet Sali her zaman kendine yakışan ve içine sinen şarkıları seslendirdi. Yeri geldiğinde sırf trend diye bazı türleri yapmış olmak için yapmamak için elinin tersiyle itmesini bildi. Kendi tarzını koruyup, günceli müziğine adapte etmeyi iyi başardığını düşündüğüm Sali’nin ‘Yaşam Çiçeği’ albümü yine güzel başarılar elde edecek gibi gözüküyor.

 

Gülben Ergen’in NFT’si

21 Aralık 2020'de Jüpiter ve Satürn Kova burcunda bir araya gelerek, 200 yıllık Kova çağını başlattı. Bu Kova çağında bizi neler bekliyor diye araştırdığımda yapılan yorumlarda karşıma sıklıkla çıkan şey teknoloji ve dijital dönemin altın çağı olacağıydı. Dijital yaşama ve sunduklarına yavaş yavaş alışmamız gerektiğinin altı çiziliyordu.

 

Enteresan şeylerle karşılaşmıyor değiliz bu Kova çağında. Mesela tweet’ler, videolar, fotoğraflar, dijital ortamda baya yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Şaşırtıcı zamanların içindeyiz anlayacağınız. Tüm bunlar NFT olarak açık artırma ile satışa çıkar hale gelmiş durumda. Peki nedir NFT? Değiştirilemez Token (NFT), dijital sanat veya dijital koleksiyon olarak geçiyor anlamı. Değiştirilemez tokenlar birçok şeyi temsil edebiliyor. Önemli bir ismin attığı ilk tweet veya çektiği bir fotoğrafa dijital ortamda yüksek meblağlar ödeniyor. Mevzu oldukça enteresan ve bizler için yeni anlayacağınız.

 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu “ Magazin dünyasından çıkıp internette klasikleşen “Bana, unutmayın ki hiç bir şey olmaz” dijital dünyada yaşamına devam etmek için #NFT ye dönüşüyor” mesajı ile sosyal medyada Gülben Ergen açık arttırmayı başlattı. Satıştan elde edilecek gelir ise “ Çocuklar Gülsün Diye” derneğine bağışlanacakmış.

 

Gülben Ergen’in dijital dünyaya kolaylıkla uyum sağlayıp , önemli platformlarda varlık göstermesini keyifle izlerken, yeni yeni adını duyar olduğumuz bu NFT olayının içinde yer almasına ise hiç şaşırmadım. Benzer bir satış haberi daha sonra Saba Tümer’den geldi. O da kahkahasını NFT olarak 90 bin TL karşılığında satmış. Gelirini Darüşşafaka , Tohum Otizm Vakfı ve “Kahkaha Korusu” yaptırmak üzere 3 yere bağışlamış. Bakalım önümüzdeki günlerde ünlü camiasından nelerin satışına şahit olacağız.

Yazarın Tüm Yazıları